Steam Support'tan gelen yabancı mail

vaska92

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce mailime Steam Support tarafından Fransızca bir mesaj gönderildi. Mesajda Fransa'dan birisinin bir Steam hesabına girmek için doğrulama linki vardı. Bu kişinin girmek istediği hesabın ismi belli ve bu hesap benim değil. Linke tıklamadım. Steam'de bazı kişilerin de aynı sorunu yaşadığını gördüm. Benim sorum yabancı bir ülkeden bir kişinin hesabına girerken kullanacağı doğrulama kodu neden benim mailime geldi? Steam'den kontrol ettim hesap hala aynı duruyor ve hesap dili değişmemiş. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Fake mail olabilir. Gönderen mail adresinin Steam'e ait olduğuna emin misin? Buraya yazabilir misin?
noreply@steampowered.com

Buradan gelmiş mail

Benim anlamadığım bu olay başına gelen diğer kişilerde hep kendi hesaplarına girilmeye çalışılmış, ama burda bu kişinin girmeye çalıştığı hesap benim değil, ona rağmen doğrulama linki benim mailime gelmiş.

Mail göndereni değiştirilebiliyor. Çok güvenilir bir kontrol yöntemi değil.

Mail içerisindeki linkleri kontrol edebilirsiniz. Orijinal siteye yönlendiriyorsa birisi yanlışlıkla sizin mail bilginizi girmiştir. Orijinal olmayan siteye yönlendiriyorsa dolandırıcıdır.

Linklere tıklamadan adresi kontrol edilebiliyor, büyücülük gerektirmiyor.

Mail içerisinde tıklayarak ulaşılan tek bir link var link adresini kontrol ettim help steampowered.com/fr olarak çıkıyor zaten gelen mailde Fransızca olduğu için fr yazıyor herhalde ayrıca linkte frden sonra /wizard yazıyor.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, büyük ihtimalle bir yanlışlık olmuştur, ben yine de bazı güvenlik önlemlerini arttırdım. Konu kapanabilir. Tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…