Steam tam olarak nedir?

Sinan05

Kilopat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
Finans
Arkadaşlar belki birçoğunuza saçma gelecek fakat ben Steam kullanmadım hiç. Zaten adam akıllı bilgisayarım yeni oldu. Bu Steam'den oyun almak tam olarak nedir yani bu bir oyun sitesi ve kendi programı ile oyun indirmeye yarayan bir site mı? Origin gibi bir şey mi?

Diğer sorum bu Steam'den oyun indirmeye çalıştığımızda Key istiyor mu? Eğer istiyorsa bu Key'i de oradan mı satın alıyoruz yoksa herhangi bir yerden aldığımız Key'i yazsak olur mu? Mesela Steam FIFA 17 Random Key falan var ama normal oyunun orijinal CD'den daha ucuz, neden ucuz bu kadar, dosyalar internetten indiği için mi? Sen sadece Key girerek orjinalleştiriyorsun herhalde. Ayrıca normal CD ile farkı yoksa Key almak çok daha mantıklı geldi daha ucuz olduğu için. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

@Sinan05
ben yaklasik 2008 den beri steam kullaniyorum tabi onceden pek bir sey fark etmiyordu ama artik online oyun ve bir cok oyunlari oynama platformu diyebilriim tabi burada usta cok onlar daha iyi cevaplar verir . steam den oyun idnirince key istemez senin zaten esabina yukluyor ve pc nde steamle beraber aciliyor.

1.Evet Steam, Origin gibi bir oyun satın alma platformu.
2. Evet, g2a Kinguin gibi sitelerden key satın alıp steamda etkinleştirebiliyorsun. Yada oyunu steamden
direk satın alıp key etkinleştirmeden direk oyun size ulaşacaktır. Key normale göre daha hesaplı olduğu için tercih ediliyor. Orjinalinden farkı yoktur.

Orijinal oyun satan ve sorunlar hakkında hızlı destek veren bir platform. Herhangi bir oyunu alınca oyun bilgisayarına iner ve açıp oynarsın. Arkadaş ekleyip arkadaşlarınla oynayabilirsin.

Şöyle bir sistem. Steam; Valve'nin oyun dağıtım şirketidir ve online şekilde tüm oyuncuları bir araya getirmektedir. Steam oyun dağıtım şirketi olarak, bir sürü oyunun yayma ve satma hakkını oyun şirketlerinden alır ve kendi platformunda satar. Kendi platformunda sattığı oyunlarla, bu oyunları alan oyuncuları internet üzerinden oynatarak multiplayer platformu olduğu da gerçek. Payday 2, the left 4 dead gibi oyunları internet üzerinden tanımadığın yabancı,türk insanlarla oynama hizmeti veriyor. Steam'in kendine özel arkadaş listesi var. İstediğin insanı bu listeye ekleyebiliyorsun. O arkadaşınla aynı oyunu steamden oynayabilirsin. Örnek veriyorum biz 4 kişi payday 2 oynarız sürekli olarak. 4 arkadaş gireriz skype ile birlikte payday2 oynarız. Eskiden bu olay hamachi gibi programlarla oluyordu şimdi steam denen program var. Ve bu program sırf kendi arkadaşlarınla değil istersen tüm dünyadaki o oyuna sahip oynayanların açtığı sunuculara da girerek oynayabilirsin. Ayrıca steam'e dışarıdan aldığım cd keyi ekleyebiliyorsun ( steamin desteklediği oyunları sadece milyonlarca oyun destekliyor orası ayrı ama bazı oyunları origin steame hak vermemiş. EA platformun sahibi ve sadece EA oyunları originde vardır başka platformlara vermez.) yılbaşı zamanı ve yazın çok büyük indirimleri oluyor steamin. Onları yakalarsan çok ucuza oyunları ve ek paketlerini alabilirsin. Ben cd key olayını bilmiyorum güvenmiyorum açıkçası sitelere pek. Steamden aldım ve hep indirimdeyken aldım. Muhakkak indirim her oyuna geliyor. Sende bir indir hesap aç ve bak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı