Steam, Ubisoft, Epic Games ve Riot Games hesaplarım gece 21.30'da topluca çalındı

Konu başlığını görünce kullanıcı bilgilerimiz(e-posta, kullanıcı adı vb.) hackerlerin eline geçti zannettim de bir an bende panik yaşadım. Bahsi geçen hesaplar büyük olasılıkla destekle iletişime geçince geri alınacaktır. Esas daha önemli olan konu kullandığınız sistemin güvenli olduğuna emin olmanız. Sizn adınıza bankacılık işlemleri gibi daha kritik zararlar görebilirdiniz. Böyle bir durum yaşamış olsaydım büyük ihtimalle kullandığım sisteme temiz kurulum yapar ve bilmediğim hiçbir kaynaktan link tıklama, program indirme gibi şeylere bulaşmazdım.

Vallahi bende Steam'e ve Epic Games'e mesaj attım geriye kalanlar Ubisoft ve Riot Ubisoft bakmaz zaten herhalde.

Hocam zaten yeni bilgisayar alacağım o zaman tertemiz bir Gmail hesabı açacağım kendime.

Hocam bu Steam Support ne kadar sürede cevap yazar 2 saat önce talebimi oluşturdum.

Son düzenleme:
Bu nasıl başlık elim ayağım dolandı geçmiş olsun bu arada.

Başlığın tüm dünyada gerçekleştiğini düşünsenize, tam bir kargaşa olurdu.

Seninkiyle birebir olayı bu sene eylül ayında yaşadım. Benim için en önemli olan Epic, Riot ve Microsoft falan hepsi gitti. Microsoft hesabımın söylediğim tarihte çalındığını doğruladı ama hesabı vermek yerine tamamen banladı. Riot hesabı için buradan Riot Games Oyuncu Destek bilet açabilirsin. Epic Games sorununu güzel bir dille anlatırsan veriyorlar bende 2. Denememde vermişlerdi. Ve yapman gereken en önemli şey sıfırdan bir mail hesabı açıp geri alabildiğin hesaplarını o mail adresine almak bence. Ben böyle ettim. Spotify, Disney Plus, Amazon ve dahası her şeyini kontrol et. Kart bilgini temizle kartının kayıtlı olduğu bir yer varsa da kartını kapat veya internete kullanıma kapat. Çalınanilecek başka bir yerleri de düşün bence.

Hocam peki size kaç saatte yanıt verdi Epic ve Steam?

Daha önce Steam destek almadığım için ne kadar sürer bilmiyorum, ancak Steam desteğe baş vuran kişilerin yorumlarından anladığım kadarıyla çok uzun sürmüyormuş 24 saat içinde gelen cevap var mı sık sık kontrol etmende fayda var.

Peki epic games hakkında bilgisi olan varmı kurtarma talebi işlemini başlattık diye bir mail geldi
Epic Games hesabı kurtarma talebin​
ID:​
Merhaba,​
Epic Games hesabını kurtarma talebini aldık.​
Şu anda talebini işleme almış bulunmaktayız, sonucu veya herhangi bir ek bilgi gerekip gerekmediğini sana bildireceğiz.​
Teşekkürler,
Epic Games Ekibi​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…