Steam ve Discord i5 12400F işlemcinin %80'ini kullanıyor

AloneDarKx

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim NVIDIA GeForce 3060 Ti işlemci 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12400F 2.50 GHz anakart Gigabyte H610M-H.

Format atmadan önce her şey gayet düzgündü, Steam Max %25'lerde kullanıyordu işlemcimi fakat format sonrası Steam işlemcimin neredeyse tamamını tüketiyor, ayrıca Discord'dan yayın açtığımda ekran kartımın %80"nini kullanıyor, dediğim gibi bunlar formattan önce gayet normal değerlerde çalışıyordu, sebebi ne olabilir veya bir önerisi çözümü olan var mı?
İnternet hızım 1000/100.
image1.png image.png

Extra Olarak Şuan Bir Oyun Açtım God Of War Oyununu İşlemcimi %98 Kullanıyor
image4.png

Son düzenleme:
Sistemim NVIDIA GeForce 3060 Ti işlemci 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12400F 2.50 GHz anakart Gigabyte H610M-H.
Format atmadan önce her şey gayet düzgündü, Steam Max %25'lerde kullanıyordu işlemcimi fakat format sonrası Steam işlemcimin neredeyse tamamını tüketiyor, ayrıca Discord'dan yayın açtığımda ekran kartımın %80"nini kullanıyor, dediğim gibi bunlar formattan önce gayet normal değerlerde çalışıyordu, sebebi ne olabilir veya bir önerisi çözümü olan var mı?
İnternet hızım 1000/100.

Eki Görüntüle 2320322

Eki Görüntüle 2320321
Ayarlardan Steam arayüzünü kapatın, Steam'i kapatıp tekrar açıp kontrol edin.

sistemim NVIDIA GeForce 3060 Ti işlemci 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12400F 2.50 GHz anakart Gigabyte H610M-H.

İnternet hızım 1000/100.

Eki Görüntüle 2320321Eki Görüntüle 2320322

Hocam Steam üzerinde oyun indiriyorsanız ondan kaynaklanabilir. Aynı durumu benim akrabanın bilgisayarına format attıktan sonra yaşamıştım.

Hocam muhtemelen formattan önce ayarlarda indirme kısmında indirme hızını sınırla seçeneği açıktı. Yeniden program kurulunca o ayar kapanmıştır. Ondan kaynaklı kullanım artmıştır.
Sadece Steam Olsa İyi Hocam Discord Ekran Kartımın Tamamını Kullanıyor Bir Oyuna Girdiğimde İşlmecimin Tamamını Kullanıyor Her Yerden Falso

Sadece Steam olsa iyi hocam Discord ekran kartımın tamamını kullanıyor bir oyuna girdiğimde işlmecimin tamamını kullanıyor her yerden falso.

Hocam Discord da kullanıcı ayarları -> görünüm -> donanım ivmesi ayarı var. O açık olunca öyle buglara sebep oluyor onu kapatın düzelir. Oyunlar konusunda da grafik ayarları düşükteyse bilgisayar yükü ekran kartına vermek yerine işlemciye yönleriyordur ayarlarınız yükseltmeniz sorunu çözcektir.

Hocam Discord da kullanıcı ayarları -> görünüm -> donanım ivmesi ayarı var. O açık olunca öyle buglara sebep oluyor onu kapatın düzelir. Oyunlar konusunda da grafik ayarları düşükteyse bilgisayar yükü ekran kartına vermek yerine işlemciye yönleriyordur ayarlarınız yükseltmeniz sorunu çözcektir.
donanım ivmesini kapatıyorum fakat bu seferde işlemcimi %50 kullanıyor yayın açınca oyun full grafiklerde olmasına rağmen böyle bir sorun olduğunu hissettiriyor bilgisayar bir çok kez araştırdım bir çok çözüm yolu denedim fakat nafile.

Donanım ivmesini kapatıyorum fakat bu sefer de işlemcimi %50 kullanıyor yayın açınca oyun Full grafiklerde olmasına rağmen böyle bir sorun olduğunu hissettiriyor bilgisayar birçok kez araştırdım birçok çözüm yolu denedim fakat nafile.

Hocam biraz klasik bir cevapmış gibi olacak ama bir driver güncellemeleriniz vs kontrol edin belki eski bir sürüm driverdan kaynaklanıyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı