Steam Virüs Problemi

phantom13

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, geçen gün beni steam'den biri ekleyip elindeki bir itemle takas yapmak istediğini söyledi ve bir link yolladı. Bi' anlık boşluk ile linka tıklamamla .scr uzantıı bir dosya otamatikman indirildi. Windows'da bu dosyanın zararlı bileşenler içerebildiğini söylediği gibi ekran koruyucu olarak gözüken dosyayı hemen sildim, Kaspersky ile taradım bir şey çıkmadı ama yine de içim rahat etmedi, format atıp Steam'in şifresini değiştirdim.

Sorum şu; acaba karşıdaki kişi bu yolla SLL ile korunmasına rağmen Steam'deki kredi kartı bilgilerime ulaşabilir mi? Hesabımın güvenliği için başka neler yapmam lazım? Çok teşekkürler şimdiden yardım eden herkese.

Formatı 38 kere atsanız dahi içinde olacaktır. Detaylı incelemeyle bulunur. Sisteminiz açabilir Dikkatli olun!

Detaylı inceleme derken? Ne yapmam gerekiyor?

Bu arada flood olacak ama bugün oyundayken, ( CS ) durup dururken CD-Rom açıldı kendi kendine, hiç bir tuşa basmadan. Karakter kendi başına sağa sola gitmeye başladı. Acaba birisi uzaktan yönetebilir mi böyle benim bilgisayarı? Hala şüphem tam olarak dinmedi maalesef.

Bu konuda ne yapacağım hakkında bilgisi olan yok mu? :/

Global bir zehirleme türevine rastlamışsın. Format attıktan sonra o linke tıklamadı isen steamda o link duruyorsa kaldır yada erişimi engelle. Arkadaşlarına da söyle görürlerse tıklamasınlar. Kaspersky bulması lazımdı ancak ayarları kurcalanmış demek ki. Çünkü çoğu antivirüs şuan bulabilmekte.
Eğer formatta sonra tıkladı isen imzamdaki sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın.

Global bir zehirleme türevine rastlamışsın. Format attıktan sonra o linke tıklamadı isen steamda o link duruyorsa kaldır yada erişimi engelle. Arkadaşlarına da söyle görürlerse tıklamasınlar. Kaspersky bulması lazımdı ancak ayarları kurcalanmış demek ki. Çünkü çoğu antivirüs şuan bulabilmekte.
Eğer formatta sonra tıkladı isen imzamdaki sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın.

Valla hocam, Kaspersky direk ilk aldığımda bilgisayarı kurdurmuştum, o zamandan beri hiç bir ayar yapmadım. Olduğu gibi duruyordu. Zaten formattan sonra adamla veya linkle bir daha muhattap bile olmadım.

Bu 1.'si: GetSystemInfo Parser 2.96
Bu 2. si: Scan_2015-1-28-3-41.txt - Google Drive
Bu şekilde envanterdeki eşyaları kendilerine aktarıyorlarmış galiba. Asıl endişe ettiğim kredi kartı bilgilerine ulaşabilirler mi SSL olmasına rağmen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı