@Lintos Bizzat Recep'in bize söylediği bir şey vardı hatta eski moderatör kadrosundan bunu destekleyecek kişileri de çağırabilirim buraya. Eğer bir konu yanlış yere gidecek durumdaysa, cevap alamadıysa ya da "crack" isteyenler gibi illegal durumlarda istediğini alması gibi şeylerin önüne geçmek için konulara "mümkün" olduğu kadar cevap verin dedi. Bu mantıklı bir talep çünkü gerçekten bu durumlar çok fazla yaşanabiliyor. Hatta bu konular için Word dosyası tutuyorduk ki cevap verebilecek başka moderatör varsa ona iletiyorduk.
Şimdi gelelim diğer konuya, bu konu tecrübeli bir moderatörün mesaisine denk gelmiş olsaydı büyük ihtimalle bunun illegal bir talep olduğunu söylerdi. Eğer mesai çok yoğunsa vakit bulamadığından ya da dikkatsizliğine geldiğinden boş geçebilirdi. Şimdi senin durumuna bakalım, görevinde yenisin. Bunda bir sorun var mı? Yok. Hata yapılamaz mı? Herkes yapabilir. Dikkatsizliğine gelemez mi? Herkesin gelebilir. Olayın sana özetini çıkarayım.
Olay 1: Moderatör olarak konuyu onaylıyorsun ancak bu işleri bilen birkaç kişinin gelip bu illegal talebin yapılması için cevap verme ihtimaline karşı cevaplamayıp kilitlemiyorsun. Cevap vermek ve kilitlemek moderatör inisiyatifidir, tecrübeli olan bir moderatör büyük ihtimalle bunu yapardı ki geçmişte böyle yüzlerce konu örneği var.
Olay 2: Yazdığım şeyi kendi otoritene saldırı olarak gördün, Recep'e Attack Troll diye bir üye bana böyle böyle dedi diye gidiyorsun. (Bu kısım tahmin) Bunun sonucunda senin zaten silmiş olduğun mesajı alıntılayıp seni korumak için bana cevap veriyor. Bunda bir sorun yok, biraz manipülasyon var.
Olay 3: Recep'in bu korumacılığını fark ettiğim ve senin alındığını fark ettiğim için konunun açıklamasını yapıyorum. Normalde yapacağım bir şey değil ancak istemeden senin moralini bozmuş olabileceğim ihtimaline karşı yaptığım bir şeydi. Aslında biraz da "özür" değeri taşıyordu. Bu polemik o mesajda sona erebilirdi.
Olay 4: İşte polemiğin alevlenmesine neden olan olay, bana cevap verip konunun açıklamasını yaptığım halde demek istediğim şeyi kendi anladığın gibi söylediğimi iddia ediyorsun. Orada nerede bu konuların onaylanmaması gerektiğini söylemişim mesela? Söylemedim. Söylediğim şey senin aktif olduğunu gördüğüm için şaka yollu acemi dememdi. Dikkatsizliğine gelmiş olabilir kısmında ise hiçbir alınacak şey yok, acemi gibi bir tanımlama da değil çünkü o.
Olay 5: Bu konuda 2 tarafın da haklı olduğu noktalar varken otoriteni kullanıp üstüme geliyorsun, sanıyorum ki direkt olarak özür dilememi bekliyorsun. Acemi bir tanımdır ve hakaret değildir, herkesin hayatında çok defa içinde bulunduğu döneme de "acemilik" denir.
Sözün özü, bu durumu kendine saldırı olarak görüyorsun ama nüansları kaçırıyorsun. Hem benim biraz samimiyet görmemden dolayı yazdığım mesajdan hem de senin o mesaj üzerinden bana yüklenmen yüzünden şu anda çok gereksiz bir polemik yaşıyoruz. Gerek yok.