Steam VPN ile oyun alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Gururs

Centipat
Cyberpunk 2077 almak istiyorum param yetmiyor Rusya mağazasında oyun ucuzluyor bütçem yetiyor ancak nasıl alacağım yardım edebilecek var mı? VPN ile almaya çalıştığımda hata alıyorum hata şu:
Beklenmedik bir hata meydana geldi. Ödeme işleminiz tamamlanmadı.
Lütfen Steam Destek ile irtibata geçin.

Bu başlığı onaylayan ama gerekli cevabı vermeyen...
@Lintos Ortada büyük bir yanlış anlama durumu var. Konunun onaylanmasına yanlış demedim, Recep'in yıllar önceki moderatör kadrosuna yaptığı bir tavsiye vardı. Yanlış yerlere gidebilecek ya da cevap bulamayacağını düşündüğümüz konularda cevap vermemizi istiyordu. Bu bir zorunluluk değil ancak yapılmasında fayda olan bir şey. Mesela bu konuda VPN ile alım konusunu normal karşılayan birkaç kişi denk gelmiş olsaydı konu yanlış yöne doğru ilerleyebilirdi. Buna cevap verip vermemek kişisel inisiyatif.

Yoksa böyle konuların onaylanmaması lazım diye bir söylemiyorum, sadece yetkili birinin ilk cevabı vermesinin bazı istenmeyen şeylerin önüne geçebileceğini düşünüyorum. Bence ortada bir polemik yok, dediğim şeyin yanlış anlaşılmış olduğunu anlayıp açıklamasını yapıyorum.

@Yararsız Üye Başta öyle demiyordunuz. "Bu başlığı onaylayan ama gerekli cevabı vermeyen moderatör ya acemi ya da dikkatsizliğine denk gelmiş. Ya da ikisi birden." Başta yazdığınız buydu. Sanki konuya cevap vermek zorundaymışım gibi yansıtmışsınız ilk cevabınızda. Şu an ise inisiyatif diyorsunuz. Yani inisiyatif kullanmayan sizin gözünüzde "Acemi ve dikkatsiz" Oluyor, öyle mi?

@FalconPolat İşte ben de tam bundan bahsediyordum, konu şu anda biraz da benim yüzümden yanlış yerlere doğru kaydı. :D

Atar ile alakası yok dediğimin ancak firmalar VPN ile alımı illegal olarak kabul ediyorlar. Yoksa neden bölgeye göre fiyatlandırma yapsınlar? O zaman en düşük alım gücüne sahip olan bölgedeki fiyata satarlardı. VPN ile satın alımlar illegal, herkesin (ABD - Avrupa fark etmez) VPN ile Rusya'dan alım yaptığını düşün istersen ki bunu yapan kişi sayısı da az değil. Oyun yapımcısı olan şirket büyük zarara giriyor bu durumda.
Yani inisiyatif kullanmayan sizin gözünüzde "Acemi ve dikkatsiz" Oluyor, öyle mi?
Bak işte gördüğün gibi konu yanlış yerlere gitti bile. Bunun nedeni olan ilk mesajı atan benim, diğer nedeni ise bu denilenleri kendine saldırı olarak görüp karşılık vermen nedeniyle sen oldun. Basit bir sözü bu kadar büyütmeye de gerek yok, bu konudaki dediğimde de bir sorun yok. Eğer görevinin 4. gününde değil de 40. gününde olsaydın o mesajı o şekilde anlamazdın ya da konunun buraya gelmesine neden olacak bir şey yapmamış olurdun. Acemi kelimesi bir saldırı değil bir tanımdır ayrıca dikkatsiz de demedim "dikkatsizliğine" gelmiş dedim. Yazılanları kendi otoritene saldırı gibi gördüğün için nüansları art niyetli olarak saldırı gibi gördün.

Basit yanlış anlaşılmalar ve yazılanda art niyet aranması nedeniyle ortada aslında olmaması gereken bir polemik yaşandı. Senin bu tepkin nedeniyle söylediğim şeyi de başka biri daha başka konuda saldırı olarak algıladı.

Son not: Bir göreve yeni başlayıp direkt uzman olduğunu iddia eden biri var mı? Herkes birçok şeyi tecrübe etmeden o konuda acemidir, bunu ben de yaşadım senden önceki onlarca moderatör de yaşadı. Böyle şeyleri tecrübe ettikçe uzmanlaşıyoruz. Yöneticinin ise senin hevesini kırmamak, modunu yükseltmek için seni koruması da gayet normal bir olay örgüsü oluyor.

Son düzenleme:
@Yararsız Üye Senin "Bu başlığı onaylayan ama gerekli cevabı vermeyen moderatör ya acemi ya da dikkatsizliğine denk gelmiş. Ya da ikisi birden." Demen seni yanlış anlamaya sebebiyet verdi. Bu konuyu belki ben değil, yıllardır burada moderatör olarak çalışan bir arkadaşım konuyu onaylamış olup, konuya cevap vermeyebilirdi. Şimdi örnek olarak bahsettiğim burada yıllarca moderatör olarak çalışmış, hala devam eden biri o halde "Acemi" Oluyor senin gözünde öyle mi? Kurduğun cümle önyargı belirten bir cümle olduğu için senin yanlış anlaşılmana sebebiyet verdi. "Yöneticinin ise senin hevesini kırmamak, modunu yükseltmek için seni koruması da gayet normal bir olay örgüsü oluyor." Burada da mesela yanlış anlaşılacak bir cümle kuruyorsun. Yönetici hevesim kırılmasın diye savunmuyor orada, olması gerekeni, doğru olanı savunuyor. Ayrıca söylediğin şeyleri kendime saldırı olarak algılamadım, genel olarak moderatörlere karşı bir önyargın olduğunu algıladım ve onu düzletmeye çalıştım.

@Lintos Bizzat Recep'in bize söylediği bir şey vardı hatta eski moderatör kadrosundan bunu destekleyecek kişileri de çağırabilirim buraya. Eğer bir konu yanlış yere gidecek durumdaysa, cevap alamadıysa ya da "crack" isteyenler gibi illegal durumlarda istediğini alması gibi şeylerin önüne geçmek için konulara "mümkün" olduğu kadar cevap verin dedi. Bu mantıklı bir talep çünkü gerçekten bu durumlar çok fazla yaşanabiliyor. Hatta bu konular için Word dosyası tutuyorduk ki cevap verebilecek başka moderatör varsa ona iletiyorduk.

Şimdi gelelim diğer konuya, bu konu tecrübeli bir moderatörün mesaisine denk gelmiş olsaydı büyük ihtimalle bunun illegal bir talep olduğunu söylerdi. Eğer mesai çok yoğunsa vakit bulamadığından ya da dikkatsizliğine geldiğinden boş geçebilirdi. Şimdi senin durumuna bakalım, görevinde yenisin. Bunda bir sorun var mı? Yok. Hata yapılamaz mı? Herkes yapabilir. Dikkatsizliğine gelemez mi? Herkesin gelebilir. Olayın sana özetini çıkarayım.

Olay 1: Moderatör olarak konuyu onaylıyorsun ancak bu işleri bilen birkaç kişinin gelip bu illegal talebin yapılması için cevap verme ihtimaline karşı cevaplamayıp kilitlemiyorsun. Cevap vermek ve kilitlemek moderatör inisiyatifidir, tecrübeli olan bir moderatör büyük ihtimalle bunu yapardı ki geçmişte böyle yüzlerce konu örneği var.

Olay 2: Yazdığım şeyi kendi otoritene saldırı olarak gördün, Recep'e Attack Troll diye bir üye bana böyle böyle dedi diye gidiyorsun. (Bu kısım tahmin) Bunun sonucunda senin zaten silmiş olduğun mesajı alıntılayıp seni korumak için bana cevap veriyor. Bunda bir sorun yok, biraz manipülasyon var.

Olay 3: Recep'in bu korumacılığını fark ettiğim ve senin alındığını fark ettiğim için konunun açıklamasını yapıyorum. Normalde yapacağım bir şey değil ancak istemeden senin moralini bozmuş olabileceğim ihtimaline karşı yaptığım bir şeydi. Aslında biraz da "özür" değeri taşıyordu. Bu polemik o mesajda sona erebilirdi.

Olay 4: İşte polemiğin alevlenmesine neden olan olay, bana cevap verip konunun açıklamasını yaptığım halde demek istediğim şeyi kendi anladığın gibi söylediğimi iddia ediyorsun. Orada nerede bu konuların onaylanmaması gerektiğini söylemişim mesela? Söylemedim. Söylediğim şey senin aktif olduğunu gördüğüm için şaka yollu acemi dememdi. Dikkatsizliğine gelmiş olabilir kısmında ise hiçbir alınacak şey yok, acemi gibi bir tanımlama da değil çünkü o.

Olay 5: Bu konuda 2 tarafın da haklı olduğu noktalar varken otoriteni kullanıp üstüme geliyorsun, sanıyorum ki direkt olarak özür dilememi bekliyorsun. Acemi bir tanımdır ve hakaret değildir, herkesin hayatında çok defa içinde bulunduğu döneme de "acemilik" denir.

Sözün özü, bu durumu kendine saldırı olarak görüyorsun ama nüansları kaçırıyorsun. Hem benim biraz samimiyet görmemden dolayı yazdığım mesajdan hem de senin o mesaj üzerinden bana yüklenmen yüzünden şu anda çok gereksiz bir polemik yaşıyoruz. Gerek yok.

@FalconPolat Atar yapmıyorum, VPN ile satın alım yapmak illegaldir, firmalar boşuna bölgelerin alım gücüne göre fiyatlandırma yapmıyorlar. O zaman tüm Dünya'da fiyatı en düşük bölgeye göre belirlerlerdi. Firmaların yapılmasını istemediği, bunun önüne geçmek ve hakkını korumak için uğraştığı bir şeyi yapmanın neresi legal olabilir?

Kendini oyun yapımcısının yerine koy, iyi niyetli şekilde bölgesel fiyatlandırma yapıyorsun ama o bölgede olmayanlar gidip hileli yöntemlerle o bölgeden oyunu alıyor gibi görünüyorlar. Zarara giriyorsun firma olarak çünkü elde etmen gereken paradan çok daha azı eline geçiyor. Korsan ile bağdaştırmıyorum ama gene de haksızlık olduğunu söylüyorum.

Not: Moderatör ya da yönetici "olması gerektiği gibi" karşılıklı diyalogların olduğu mesajları silmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı