Steam vs Epic Games

FPS olarak bir fark yok ama Epic Games çok daha sıkıntılı bir uygulama. Steam hem hafif hem de gerçekten bir oyunu orijinal oynadığınız hissettiriyor. Epic'te oynayınca korsan oynamış gibi hissediyorsun bu yüzden hiç Epic Games'i para yatırmadım.

Oyuna çok etki edeceğini sanmıyorum ancak Epic'in daha ağır olduğu aşikar. Oyun motoruyla launcher yapınca böyle oluyormuş :D

1686859999810.png

GPU 1 harici ekran kartım bu arada. Epic'in paşa gönlü harici kartımın %30'unu ham yapmak istemiş, afiyet olsun.

Oyun açılınca yüksek ihtimal GPU kullanmıyordur ancak yine de ağır bir launcher.

Epic Games Launcher'ine odaklanmaktan ziyade bedava oyun dağıtmaya devam ederse ancak rüyasında Steam'e rakip olabilir. Performans açısından bir fark yok ancak Launcher açısından dünya kadar fark var.

Steam çok daha kullanıcı dostu bir platform. Oyun deneyiminizi artırmak için oyuncuların kullanımına sunulan özellikler ve Steam Topluluğu karşısında Epic Games sizi tatmin edecek hiçbir özellik sunmuyor. Başarım sistemi dahi zayıf. Özellikle de alacağınız oyun iki platformda da aynı fiyat etiketiyle satışa sunulmuşsa Steam'i tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Oyun performansı konusunda pek fark yaratmasa Steam uygulamasının daha akıcı bir şekilde çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Rezalet launcherla Witcher 4'u bile exculusive yapsalar umurumda olmaz. Steam, launcher'dan çok daha fazlası.

Steam çok daha kullanıcı dostu bir platform. Oyun deneyiminizi artırmak için oyuncuların kullanımına sunulan özellikler ve Steam Topluluğu karşısında Epic Games sizi tatmin edecek hiçbir özellik sunmuyor. Başarım sistemi dahi zayıf. Özellikle de alacağınız oyun iki platformda da aynı fiyat etiketiyle satışa sunulmuşsa Steam'i tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Oyun performansı konusunda pek fark yaratmasa Steam uygulamasının daha akıcı bir şekilde çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Haklisin gaben.

Aralarındaki aklıma gelen üç fark var biri Launcher ikincisi zamlar biraz daha geç geliyor üçüncüsü Epic Games'in bedava oyun dağıtması.

Aralarındaki aklıma gelen iki fark var biri Launcher ikincisi ise zamlar biraz daha geç oluyor.
Iki mi? Topluluk merkezi, kullanıcı yorumları, mod ve konfurugasyon desteği, Topluluk pazari, kullanıcı rehberleri...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı