Steam vs Epic Games

*!!NIGHT!!*

Kilopat
Daha fazla  
Steam'de Epic Games'de bedava oyunlar çıkarıyor.
Geçen Steam'de Dirt Rally bedava oldu.
Bugün ise Epic Games'te 6 tane batman oyunu bedava oldu haftaya da 2 güzel oyun bedava olacak.
Kimin tarafındasınız? Ben şahsen bir taraf tutmuyorum. Bedava oyunların keyfini çıkarıyorum. Onlar rekabete devam etsin. :)

Bunun tarafı tutulmaz, gerçekler göz önündedir ama bir analiz yapalım. Steam her konuda çok üstün ve gelişmiş. Epic Store ise yer edinmeye çalışmak için hamleler yapan yeni bir proje. Verdiği oyunları oynamak, zorla sadece kendi store'unda sattırdığı oyunlar dışında kimse isteye isteye yüzüne bakmaz. Örneğin x oyun Epic'de ve Steam'de aynı anda satışa çıksa %98 çoğunluk o oyunu Steam'den alır. Client halen stabil çalışmıyor ve kasıyor. Liste kütüphane görünümünü ve cloud save sistemini bile yeni getirdiler. Zamanla gelişmeye devam edecektir fakat şu haliyle mukayese edilemez.

Son düzenleme:
Taraf tutmamak en iyisi fakat Steam'ın tek el olması da bir yaradır bence ve bana daha güvenilir, daha oturmuş bir sistem gibi geliyor. Tabi o yarayı deşecek olan Epic Games midir bilemiyorum çünkü nereye kadar sadece free oyun dağıtarak bir rüzgar yakalamaya çalışacak bilemiyorum çünkü çok cezbedecek oyunları yok.

Steam'in client'i rezalet. Sürekli donmalar, dandik WEB tarayıcısı, oyun açarken uzun süre bekletme gibi sorunlar yıllardır çözülmüyor. Epic az bile yapıyor bunlara umarım daha çok yeni oyunları bünyelerine katarlar. Tekellikten iyice saldılar her şeyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı