Steam yetkilisi hesabımı açmak için 100$ istiyor

Son dolandırıldığım tarih milattan önce 2. yüzyıl, Saltanat Metin 2 imparatorluk zırhımı ve zehir kılıcımı takasla çalmışlardı. Aradan 2000 sene geçmiş hala nasıl dolandırılabiliyorsunuz hocam?
Ulan şu ana kadar hiç dolandırılmadım. Ama istiyorum be. 😁😁
 
Olay şöyle oldu arkadaşlar, ben oyun oynarken birisi bana Discord'dan istek attı, kabul ettim. İşte kendisi yabancı, çeviri sayesinde konuştum. Bana şey dedi, beni yanlışlıkla rapor etmiş ve yetkililere söylemesine rağmen ona inanmamışlar. Bana konuştuğu yetkilinin adını attı, ben de ekledim Discord'dan onu. İşte dedim yanlışlıkla beni reportlamış falan, benden ilk önce Steam hesabımın Guard'ını kaldırttı, sonra telefonuma kodlar geldi. Kodları iste hesabımı geçici olarak kapattı. Hesabımı açması içinde 100 dolar gerekiyormuş, o da neden hesabın güven altına girmesi için satın alma gerekiyomuş. Şimdi bana 3 saat verdi. Ne yapmalıyım? Gerçek mi sizce?
Hocam kusura bakmayın da biraz enayilik yapmışsınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O dönemler internetin masum olduğu, her şeyin toz pembe olduğu yıllar, nereden aklımıza gelsin adamın bizi dolandıracağı 😅, ama sene olmuş 2023, steam yetkilisi adı altında dolandırmak nedir hocam ya 🤣
Ben olsam sırf böyle bir plan kurduğu için 50 100 Tl gönderirdim. Emeğe saygı. 😅
 
Gidip Steam'in destek ekibine durumu ekran görüntüleriyle beraber paylaşıp durumu anlat. Ardından Steam'in gerçek yetkilileri muhtemelen sana hesabınla alakalı bazı sorular soracaklar. Bu soruları doğru cevaplayarak hesabın gerçek sahibi olduğunu kanıtla hesabının şifresini değiştirerek hesaba giriş yap. Oradan da Steam Guard'ı açarak Discord profilinden Steam hesabının bağlantısını kaldır ve o kişileri de engelle.
 

Geri
Yukarı