Steam'de başka bir oyuncunun bilgileri kullanılırsa ban yenir mi?

me1231

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacak. Steam'de ünlü bir esporcunun profil fotoğrafını, hakkımda yazısını, adını vs kendi bilgilerim ile güncellesem ban yer miyim?

Evet çünkü taklit hesaplar yasaktır.

Şikayet gelirse veya Steam yetkilisi/sistemi tarafından doğrudan tespit edilirse ve araştırma sonucu hesabın profildeki kişiye yani asıl oyuncuya ait olmadığını, bunun bir parodi hesap değil de taklit olduğunu kanıtlarsa(bu Steam için oldukça kolay bir süreç bu arada) yönetimin insiyatifine bağlı olarak tamamen banlanabilir ya da profil bilgilerin sıfırlayıp ilk oturum açtığın anda yeniden profil oluşturman istenebilir. Parodi hesaplar bunun dışındadır, Amerikan parodi yasasına göre halka mal olmuş her türlü marka ve kişinin parodisi yapılabilir. Bunun Steam Türkiye ofisi için geçerliliği nedir ya da banlanma vs durumuna kim, neresi, hangi ofis bakıyor bilmiyorum ancak bu kapsamda değerlendirilebilecek çoğu duruma ulusarası platformlarda müsaade ediliyor.

Şikayet gelirse veya Steam yetkilisi/sistemi tarafından doğrudan tespit edilirse ve araştırma sonucu hesabın profildeki kişiye yani asıl oyuncuya ait olmadığını, bunun bir parodi hesap değil de taklit olduğunu kanıtlarsa(bu Steam için oldukça kolay bir süreç bu arada) yönetimin insiyatifine bağlı olarak tamamen banlanabilir ya da profil bilgilerin sıfırlayıp ilk oturum açtığın anda yeniden profil oluşturman istenebilir. Parodi hesaplar bunun dışındadır, Amerikan parodi yasasına göre halka mal olmuş her türlü marka ve kişinin parodisi yapılabilir. Bunun Steam Türkiye ofisi için geçerliliği nedir ya da banlanma vs durumuna kim, neresi, hangi ofis bakıyor bilmiyorum ancak bu kapsamda değerlendirilebilecek çoğu duruma ulusarası platformlarda müsaade ediliyor.

Yukarıda arkadaşın açtığı konu ve amaç önemli. Kendisi mutlaka iyi niyetli ancak burayı okuyacak başkalarınin farkında olması ve dikkat etmesi için tekrardan uyarayım. Sadece birini taklit ederek kontör istedi diye 6 yıl hapis cezası veriyor bizde mahkemeler.

Bu durum ayrı bahsettiğin şey halka açık profilin taklidi ya da parodi değil kimlik dolandırıcılığı kapsamına giriyor. Bu durumda olay hukuk çerçevesinde incelenir doğal olarak. Ben sadece olayın Steam tarafı hakkında bilgi vermek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı