Rehber Steam'de GeForce NOW destekli oyunlar nasıl anlaşılır?

xakiran

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
3.305
Çözümler
31
NVIDIA tarafından hizmete sunulan bulut oyun servisi NVIDIA GeForce NOW hem Türkiye'de hem de Avrupa'da büyük bir ilgi görmüş durumda. Bu ilginin en temel nedeni donanım ihtiyacına bağlı kalmadan insanlara internet üzerinden oyun oynama imkanı tanıması. Türkiye'de de NVIDIA GeForce NOW'ın Turkcell işbirliği ile birlikte hem yerel bir fiyatlandırması hem de iki tane yerel sunucusu bulunuyor.

Bu açmış olduğum konu ile birlikte ise insanlar Steam üzerinden istedikleri kategorilerde, istedikleri seçenekler ile oyun alışverişi yaparken satın alacakları oyunun NVIDIA GeForce NOW kütüphanesinde yer alıp almadığını kolay bir şekilde görebilmiş olacaklar.

Aslında yapmanız gereken şey çok basit, Show Geforce Now isimli bu eklentiyi tarayıcınıza eklemeniz ve bir kereliğine Steam sayfasını yenilemeniz gerekiyor:

Artık Steam'de oyun alışverişi yaparken NVIDIA GeForce NOW'ın kütüphanesinde yer alan oyunları ''Geforce Now'' etiketi ile görebileceksiniz.
1657053255609.png


Örneğin ben bu eklentiyi kurduktan sonra sadece Türkçe dil desteğine sahip olan oyunları görebilmek için Steam'in kendi filtrelemesini kullandım ve bu sayede hem Türkçe olan hem de NVIDIA GeForce NOW'ın kütüphanesinde yer alan oyunları aşağıya kaydırarak bir liste halinde görebilmiş oluyorum:
1657052756413.png


Ya da Steam'in kendi filtrelemesini bu sefer bir oyun kategorisi olan ''Bağımsız'' olarak değiştiriyorum ve hem bağımsız olan hem de NVIDIA GeForce NOW kütüphanesinde yer alan oyunları bir liste halinde aşağıya kaydırarak görebilmiş oluyorum:
1657052857519.png


1657053843356.png


Steam'in oyun arama sayfasına da bu linkten ulaşabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, hem NVIDIA GeForce NOW hem de Steam kullanan kişilerin işine yarayabileceğini düşündüğüm bir eklentiyi ufak bir rehber halinde paylaşmak istedim.
 
Son düzenleme:
Söylediğiniz eklenti bende çalışmadı fakat şu eklenti ile sorunu çözdüm. GeForce Now Lookup
 
Çalışması gerekiyor, eklentiyi kurduktan sonra Steam sayfasını güncellediniz mi? Ben yeniden denedim, bir sorun yok.
Evet güncelledim. Steam'in yaz indirimleri sebebiyle uyguladığı tema yüzünden çalışmıyor olabilir belki.
 

Geri
Yukarı