Çözüldü Steam'de Reklam Virüsü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Uyarı verdi. Veri tabanı güncellenecekmiş. Sorunuzu tam olarak anlayamadım . Burda görüceğiniz üzere bir ünlem işareti var ama başlangıçta açılmasını etkinleştirmediğim için . Güncelleme ise birazdan bitecek.
kaspersky.png

Sistem taramalarını yapacağım. Kaspersky ve Malwerbayts ile defalarca tarama yaptım. Steam'i sildim ve Edge düzeldi. Ben Edge ve Chrome kullanıyorum ve işin komiği ikisinde de sorun sadece Steam'de var ki silip tekrar yükleyince sorun geçmedi. Tüm olay Steam web helper denen zımbırtıda. Her mağaza kısmına girişimde uyarı verip bağlantıyı engelliyor. Kaspersky kapalıysa bu terbiyesiz virüs ilk TradeExchange tarzı bir siteye yönlendiriyor sonra reklama. Galiba bu TradeExchange şeysi virüs. Google Chrome uzantılarımda bir sorun yok. Taramalarda bir sorun yok. Tarayacılarımda bir sorun yok. Şaka gibi Steam'in kendi tarayıcısında sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunum çözüldü. Maalesef 1 günlük Ban yedim . AppData'da bulunan Local klasöründeki Steam klasörünü sildim ve düzeldi. Sildiğim klasör Cache klasörü. Önceden Steam'i sildiğimde bu klasör silinmemişti bu yüzden sorunum çözülmedi . Bu klasörü silince Steam tekrar oluşturuyor . Diğer bilgisayarlarda denemediğimden bu klasörü silmenin bir zararı olur mu bilmem ama benim bilgisayarımda işe yaradı. TradeExchange denen bu lanet şey sizin başınıza da geldiyse son çare olarak bu klasörü silebilirsiniz.
steamAppdata.png

Aynı sorun bende de var. Şu fare imlecin de ki beyaz noktayı kaldırabildiniz mi? Bir de sizin dediğiniz Steam klasörünü silince tekrardan bu virüs çıktı mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı