Steam’deki oyunların versiyonu nasıl öğrenilir?

Kimse soruya cevap yazmamış. Ben de bilmiyorum ve merak ediyorum. Boş yorum yapılmasaydı cevap yazılsaydı yorum yapmak zorunda kalmasaydım keşke.

Steam da oyunların en son sürümünü yüklenir yani patchler gelir güncelleme geldiğinde güncellenir olay bu çözüm bulamamışsınız 7 senedir bu yüzden yazdım.
 
Steam da oyunların en son sürümünü yüklenir yani patchler gelir güncelleme geldiğinde güncellenir olay bu çözüm bulamamışsınız 7 senedir bu yüzden yazdım.
Steam da oyunların en son sürümünü yüklenir yani patchler gelir güncelleme geldiğinde güncellenir olay bu çözüm bulamamışsınız 7 senedir bu yüzden yazdım.
[/QUOTE]
Yorumu 23 ekim 2022'de yapmışım. Steamın her zaman son sürümü yüklediğini küçük çocuk bile bilir. Soruyu ya anlamadın ya da anlamak istemiyorsun. Sürüm numarası nasıl öğrenilir bu soruluyor.

Mesela yeni konu açabilirsin?
Buradaki konu çözüldü mü de yeni konu açayım?
 
o kadar boş beleş insanlar var ki bu tür topluluklarda.. Soru ok açık ve net. Steam deki oyunların versiyonlarını nasıl öğrenebilirim? demek ki soruyu soran kişinin bunu bilmesi gereken durum var. yama kuracaktır mod kuracaktır bi şekilde lazımdır. Bunun cevabını vereceğinize gereksiz gereksiz konuşmuşsunuz.
 
Sanırım bunun cevabını artık buldum.. Sizlerin de faydalanması için çözüm yollarını aşağıda paylaşıyorum. Umarım işinize yarar.

Yöntem 1: Steam'de Oyun Özellikleri
Bu yaklaşım, bir oyunun sürümlerini iki Steam kullanıcısı arasında karşılaştırmak için daha uygundur. Bunun nedeni, birçok kişinin oyun alanını kafa karıştırıcı bulmasına karşın, oyun alanının yalnızca bu hizmetin oyuncuları için yararlı olmasıdır.
"Kütüphane"yi ziyaret edin. Listeden istediğiniz oyunu bulun, sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin.
"Yerel dosyalar" sekmesine geçin. Ardından, geliştiriciler için bir sürüm olacak. Bu sayılar yalnızca diğer Stim oyuncularınınkilerle karşılaştırılabilir.

Yöntem 2: Oyun klasörü
Parametreyi daha net ve kullanışlı bir şekilde görmek, daha sonra Steam üyesi olmayan oyuncularla karşılaştırmak veya oyun forumlarına gitmek için aşağıdaki talimatları izleyin.
Önceki teknikteki iki adımı izleyin, ancak dosya sürümüne dikkat etmeyin. Bunun yerine "Yerel dosyaları görüntüle"yi tıklayın. İstemci olarak oturum açmış olsanız da olmasanız da bu geçerlidir. İstemciyi başlatmazsanız, aynı klasöre geleneksel Windows Gezgini aracılığıyla erişilebilir. Varsayılan olarak, bu yol X:SteamsteamappscommonНАЗВАНИЕ_ИГРЫburada X - disk bölümünüzün adı ve OYUNUN ADI. - oyunlar klasörü. Varsayılan olarak C:program Files (x86)Steamsteamappscommon şeklindedir.
Oyunun EXE dosyasını bulun ve üzerine gelin. Oyunun sürümü, görünen bilgi kutusunda görülebilir.
EXE dosyasına sağ tıklayın ve aynı veriler için "Özellikler" seçeneğini seçin. "Ayrıntılar" sekmesini seçin - ilgilenilen veriler "Dosya sürümü" satırlarında olacaktır. è "Ürün versiyonu"..

Yöntem 3: Oyunun ana menüsü
Bazı oyunların sürümleri için bir çıkış tarihi vardır. Bu yaklaşımın en büyük dezavantajı, kullanıcıların yalnızca küçük bir yüzdesini etkilemesidir, tüm oyun geliştiricileri bu bilgiyi ana ekrana eklemez. Genellikle oyunu açıp ekrandaki sürümü dikkatli bir şekilde aramak yeterlidir. Ana menünün üst kısmında "Oyun hakkında" (veya buna benzer bir şey) adında bir öğe olabilir. Genellikle projenin yayıncısı, yaratıcı ekibi gibi daha fazla bilgiye ve oyunun versiyonu gibi diğer bilgilere bağlantılar vardır. Bu seçeneği bir menüde bulamazsanız, büyük olasılıkla gizlidir ve ayarlarda aranmalıdır.

Yöntem 4: Konsol komutu
Bir oyun konsola erişme kapasitesine sahipse, onun hakkında temel bilgileri elde etmek için komutlarından birini kullanabilirsiniz. Counter-Strike'da komut sürümünü girin ve tüm satırlar arasında "Exe İnşaat" en yararlı olacaktır. Metnin tamamını veya bir kısmını başka birine göndermek için kopyalayabilirsiniz. Diğer konsol oyunları farklı bir komut kullanabilir; tam liste için web sitemizdeki listeye bakmalısınız. Bu, Steam'deki herhangi bir oyunun sürümünü nasıl kontrol edeceğimize ilişkin tartışmamızı sonlandırıyor. Umarız bu bilgiler sorunlarınızı çözmede işinize yarar. Size yardımcı olabildiğimiz için mutluyuz.
 
Bu konuya bir cevabın olmaması gerçekten şaşırtıcı, kesin ve net cevabı sizler içim paylaşıyorum;

1-) Öncelikle tarayıcı üzerinden "steamdb.info" adlı siteye giriyoruz.
2-) En üstte bulunan bölüme oyunumuzun ismini yazıyoruz ve oyunumuza tıklıyoruz.
3-) Oyun bilgilerinin altında yazan Patches tuşuna tıklıyoruz.
4-) Burada "Patch Titles" yazan bölümde oyun versiyonu genel olarak yazılır, son gelen isimsiz küçük updateler genelde title ı, yani başlığı olan güncelleme sürümünü kullanır. Ancak her oyun için geçerli olmayabilir, bu tür oyunlarda web üzerinden kısa bir araştırma yaparak oyun sürümünü bulabilirsiniz. Örneğin " Softonic " gibi sitelerden oyun indirmeye çalıştığınız da site de oyunun sürümü açıkca yer alacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı