Steam'den TL ile oyun alınır mı?

Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 13100F - ARC 750 - 16 GB RAM - H610M H v2 - 550 W 80+ PSU
Merhaba, iyi sosyaller herkese. Steam'den BF1 almak istiyorum. Ama biliyorsunuz ki Steam artık dolara geçti. Kartta TL var ve param yetiyor. Bu parayla oyunu alsam herhangi bir sorun olur mu veya komisyon alır mı?

Siz satın aldığınızda karttan TL olarak çekiliyor zaten. Ama bankadan bankaya çekilen miktar değişebiliyor.
Peki bu çekilen miktarın ne kadar olduğunu nerden öğrenebilirim? (papara kullanıyorum.)

Sorun olmaz, bazı bankalar ödeme yaparken TL'yi dolara çevirdiği için komisyon alabiliyor. Ona dikkat etmelisin.
Bu komisyonun ne kadar olduğunu nerden öğrenebilirim?

Peki bu çekilen miktarın ne kadar olduğunu nerden öğrenebilirim? (papara kullanıyorum.)

Reddit'te Papara üzerinden steam bakiyesi alan bir kişinin yorumunu buldum.

Hesabıma Steam üzerinden 10$ ekledim. Papara ortalama %5-6’ya yakın bir oranda kesinti yapıyor. 10$ 288₺ iken, 302₺ çekti. Başka bankaları veya Steam cüzdan kodlarını satan yerleri tercih etmek gerekebilir.

Muhtemelen oyunlarda da aynıdır.

Bankaların o anki dolar alış satış kuruna bakman gerekiyor. Gün içinde sanırım saat 18.00'dan sonra al sat arasındaki makas artıyor, ondan öncesinde 5-10 kuruşluk farklar oluyor al sat arasında. Bunun dışında ekstra bir kesinti olmuyor benim kullandığım bankada ama paparayı bilmiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı