"Açsan da kazanamazsın, burası şöyle böyle" diyen lahana turşularını dikkate alma, gidip bir avukattan danışmanlık hizmeti al.
Sen saçmalamadan ben yazayım, küçük bir Google aramasıyla böyle bir olayın olmadığını, olmayacağını görebilirsin. Ortada Steam'in bir açığı söz konusu olsa dahi ilk kullanıcı içinde tüm şifrelerinin olduğu cihaza sızmasına yaptığı bir hata yüzünden izin verdiği için burada kesinlikle Steam sorumlu tutulamaz. Arkadaş phishing yöntemiyle tüm şifrelerinin erişimine izin vermiş, dolaylı yoldan yaşananlar başlamıştır, her türlü ilk kullanıcının yaptığı şey önem verilir.
Ortada hiçbir şey söz konusu olmadan bu arkadaşın hesabı direkt olarak bir şekilde Steam'in kullanıcı veri tabanından çalınsa sadece envanterini geri almakla kalmaz, yüklü miktarda tazminatta alabilirdi, hatta daha da basite indirgeyeyim, hesabını internet kafede açık bıraksa, internet kafe işletmesinin cihazı otomatik emirle kapatmaması durumunda başkasının masaya oturduğunda oturan yeni kişinin bir önceki kişinin hesabına erişmesi durumunda (kayıt defteri internet kafe yazılımları yüklü olan her cihazda cihaz yeniden açıldığında silinir, yani yüklü ana imajın verileri getirilir.) Bile internet kafeci suçlu, çünkü ilk kullanıcının bir hatası söz konusu değil. (Dikkat et, yine de kullanıcı suçlu değil çünkü yazılım bunu yerine getirmek zorunda.)
Yani insanlara hakaret etmeden önce, kendi fikrin olsun. Ben yıllarca hem şirketlerde ki çalışanlara güvenlik hizmeti vermiş, hem de yüzlerce defa bu tür olayları yaşayan insanları dinlemiş birisiyim, istediğin avukata git, verilerini ilk senin kaptırdığı öğrenildiği an iş bitmiştir. Ancak hukuksal anlamda bu adamı avlayan kişiye dava açabilir, yine Steam zararını karşılamaz, davanın sürdüğü ülkede ki hukuk sistemine göre zararı kişinin yaşadığı bölgenin ekonomik koşullarına göre suçlu tarafından ödenir.
Yani arkadaşın dava açması gereken kişi Steam değil, onu avlayan rustur. Davayı da kazanır adamı bulabilirlerse, tüm zararını da o arkadaşa ödetir.
Bu arada terbiye aileden gelir, daha sonra eğitimden, anlaşılan ailen sana eğitim veremeyecek kapasitede olan insanlarmış ki direkt olarak millete neredeyse hakaret seviyesinde dalga geçerek hiçbir fikir belirtmeden yorum yapabiliyorsun, çocuğa anlatır gibi örneklerle anlattım anlamanı umuyorum.