Geçmiş olsun. Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin.
"Açsan da kazanamazsın, burası şöyle böyle" diyen lahana turşularını dikkate alma, gidip bir avukattan danışmanlık hizmeti al.
Bu kısıma şöyle bir yorum yapmak istiyorum ve fikrini almak isterim.Ortada Steam'in bir açığı söz konusu olsa dahi ilk kullanıcı içinde tüm şifrelerinin olduğu cihaza sızmasına yaptığı bir hata yüzünden izin verdiği için burada kesinlikle Steam sorumlu tutulamaz. Arkadaş phishing yöntemiyle tüm şifrelerinin erişimine izin vermiş, dolaylı yoldan yaşananlar başlamıştır, her türlü ilk kullanıcının yaptığı şey önem verilir.
O zaman bir ilk ol ve aç davanı dostum, ben söyleyeceğimi söyledim. Hakkın var dava açmak herkesin hakkı, dene, bizi de haberdar et.Öncelikle herkesin yorumları ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Burada elim kolum bağlı olması ne kadar kötü bir şey bilemezsiniz. Steam'in de "gizlilik politikası" adı altında dolandırıcıyı bile koruması beni çileden çıkarıyor. Steam destek ekibi kılını kıpırtmadı resmen. Tek yapabildiğim bu olaydan iki gün sonra Steam hesabımı geri alabilmekti. Böyle bir olay yaşadığıma mı üzüleyim, yıllardır emekle biriktirdiğim yüzlerce key'in gittiğine mi üzüleyim, Steam'in dolandırıcıya hiçbir şey yapmamasına mı üzüleyim bilemedim...
Bu kısıma şöyle bir yorum yapmak istiyorum ve fikrini almak isterim.
Çalan kişi hesabıma kullanıcı adı ve şifreyi, steam guard kodunu vb. elle yazarak girmedi. Bilgisayarımdan Steam dosya konumundan birkaç dosyayı kendi bilgisayarına arka planda çekerek giriş yapabildi. Bu yöntemi kullanabilmesi için de Steam client'inize ilk giriş yaparkenki "Beni hatırla" tikini atmanız gerekiyormuş. Ben de PC'yi açtığımda şifreyi tekrar tekrar yazmamak için doğal olarak açıktı. Milyonlarca Steam kullanıcısında da açıktır diye düşünüyorum. Steam, bu özelliği sunmasına rağmen korumasını almamış. Demek ki, bu dosyaları kopyalarak farklı bilgisayardan Steam hesabınıza tekrar tekrar erişebiliyorsunuz.
Daha önce yazmıştım ama burada haklılık payımın olduğunu düşünüyorum. Ortada bir güvenlik açığı var, Steam buna önlem almayarak suçlu olmuyor mu? Bunca yıl sonra buranın düzeltilmesi gerekmez miydi? Dolandırıcılar, günümüzde aynı açığı kullanarak insanları dolandırmaya devam ediyor. Dolaylı yoldan Steam, bunların insanları dolandırmasına izin veriyor ve garip bir şekilde böyle bir olay yaşandığında da kullanıcılarını yüzüstü bırakıyor. Dolandıran elde edindikleriyle mutlu bir yaşam sürüyor.
Bunu geçtim, kimse sorsan "evet abi, bunun olması gerekir" dediği iki eksiklikleri var:
1- Yeni IP'den (özellikle farklı bir ülkeyse) hesapta güvenlik önlemi için bir cooldown, bekleme süresi, süreli yasak konması gerekir
2- Steam Guard kapatmak için ekstra bir onay gerekli. Bu onay gerekmediği için çalan kişi telefon numarasını ve e-postasını kendi üzerine aldı, hesaba olan tüm erişimimi kesti.
Senin de yorumlarını almak isterim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.