Steam'e giriş yapılırken "ş" kullanılmıyor

ASLNS_21

Hectopat
Yer
Ohio
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, sorunum Steam'de hesabımda ş harfi var. PC'me format attım ve Steam'e giriş yaparken ş harfi kullanılmıyordu ama hesaba giriliyken ismimi değiştirirken ş kullanılıyordu. Sebebi ne?

Steam kullanıcı adı ve şifresi türkçe karakter kabul etmediği için gözükmez, uygulamanın arayüz dil seçeneğini, bölge ve dil ayarlarınızı türkçe olarak ayarlayın.

Merhaba, sorunum Steam'de hesabımda ş harfi var. PC'me format attım ve Steam'e giriş yaparken ş harfi kullanılmıyordu ama hesaba giriliyken ismimi değiştirirken ş kullanılıyordu. Sebebi ne?

Hesap adı ile kullanıcı adı farklıdır. Ş harfini hesap adında kullanabilirsiniz ama kullanıcı adında kullanamazsınız. Birbirinden farklı şeyler.

Hesap adım "Nico Yazawa" Arada boşluk var. Ekte paylaştığım birinin hesap adı KülüstürTV adamın hesap adı Türkçe karakter. Kullanıcı girişi yaparken kullanılan kullanıcı adımda ise Türkçe kararkter kullanamıyorum. Tam tersi değil. Dediğim gibi hesap adları Türkçe karakter ve boşluk içerebilir. Kullanıcı adı olarak giriş yapan kısmındaki kullanıcı adları UTF-8 EN olduğu için boşluk ve Türkçe karakter girilemiyor.

Yanlış anladın dostum Kullanıcı adına hesap adı, hesap adına kullanıcı adı diyorsun.

Yanlış anladın dostum Kullanıcı adına hesap adı, hesap adına kullanıcı adı diyorsun.

Ekte görsel var. Kullanıcı adı ATAR1993 hesap adı "NICO YAZAWA".

Sizin dediğiniz girişte yazdığı kısmı diyorsanız girişte yazan account name olayına takılmayın eskiden kalan bir durum hiç değiştirmediler. Web requestinden orada userId parametresini gönderiyor. Önceden hesap adı ile kullanıcı adı Steam'de tümleşikti. 2009 ya da 2010'da ayırdılar. O zamandan beridir girişe bu şekilde yazıyor. Ama hesap adı ile değil de ID ile giriş yapmış oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…