Steam'i otomatik açıp kapatılabilecek bir kod yazılabilir mi?

ScorFy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xigmatec Grip 650W // MSI B560M A Pro // MSI RTX 3060 12GB Ventus 2X OC // 11400F // Gskill 3200 MHZ // Kingston NV2 1 TB + 500 GB Samsung 870 EVO + 500 GB Toshiba HDD 2.5 inch // SteelSeries Aerox 3 Wireless // JBL Quantum 610 // G213 Prodigy // Asus VG258QR + MSI MP241X // Logitech G923 + Shifter
Merhaba Steam her 20 dakikada bir indirme hızını 35 kb/s hızlarına düşürüyor. Uygulamayı açıp kapatıp sorunumu çözebiliyorum. İndirme listemde 250 GB oyun bulunuyor ve bu şekilde indirmem 5 günümü alacak. Taskkill komutunu zamana bağlayıp ardından tekrar açabileceğim bir komut bulunuyor mu? Bulunuyorsa bunu nasıl yapabilirim?

Nasıl yapabileceğini bilmiyorum ama hızın düşmesinin nedenini çözmeye çalıimak daha mantıklı geldi.
Daha öncesinde yaşadığım bir problem. Diğer cihazlarımda aynı ağdayken bu problem devam ediyor. Başka ağlarda bu problem yok. İnternetle alakalı bir problem olabilir ancak bunu çözebileceğim bir yol olduğunu düşünmüyorum. Modemim ve kablom problemsiz sıfırladım servisten modem değiştirttim statik IP ile denedim hiçbiri çözüm olamadı. En sonunda böyle bir çözüm aramaya gittim.

basit bir bat dosyası hazırla.
Bu dosya şunları yapsın.
Taskkill steam
Start steam

Görev Zamanlayıcı (Task scheduler) aç. Zamanlama olarak infinity seç. Recursive kısmını istediğin bir zaman olarak ayarla( 5 minutes gibi). Burası farklı da olabilir. Günlük seçersin. Yine recursive 5 dakika olur.

Biraz karışık anlatmış olabilirim. Yukarıdaki kodu chatgpt çok rahat sorunsuz yazar. Task scheduler kısmını kurcaladığında mantığını anlayacağını düşünüyorum.

Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
netsh int ip reset
netsh winsock reset
pause
### ipconfig /release ( bunu da deneyebilirsin interneti kapatıp açıyor )
Bat dosyasına bu kodları otomatik çalıştıran bi kod yazabilirsin.

Basit bir BAT dosyası hazırla.
Bu dosya şunları yapsın.
Taskkill Steam.
Start Steam.

Görev zamanlayıcı (task scheduler) aç. Zamanlama olarak Infinity seç. Recursive kısmını istediğin bir zaman olarak ayarla( 5 minutes gibi). Burası farklı da olabilir. Günlük seçersin. Yine recursive 5 dakika olur.

Biraz karışık anlatmış olabilirim. Yukarıdaki kodu ChatGPT çok rahat sorunsuz yazar. Task scheduler kısmını kurcaladığında mantığını anlayacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim deneyeceğim.

Kod:
@echo off
:loop
:: Steam uygulamasını zorla kapat
taskkill /F /IM steam.exe

:: 15 saniye bekle
timeout /T 15 /NOBREAK

:: Steam'i başlat
start "" "C:\Program Files (x86)\Steam\steam.exe"

:: 20 dakika (1200 saniye) bekle
timeout /T 1200 /NOBREAK

:: Döngüyü tekrar et
goto loop

ChatGPT aracılığı ile bu şekilde bir kod kullandım ihtiyacı olanlar burada kalsın. kapatılmadığı süre boyunca devam ediyor. steam kapanıp açılma süresine göre 15sn bekle kısmı değiştirilebilir. Denedim bir sorun yok.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim deneyeceğim.

Kod:
@echo off.
:loop
:: Steam uygulamasını zorla kapat.
taskkill /F /IM steam.exe

:: 15 saniye bekle.
timeout /T 15 /NOBREAK

:: Steam'i başlat.
start "" "C:\Program Files (x86)\Steam\steam.exe"

:: 20 dakika (1200 saniye) bekle.
timeout /T 1200 /NOBREAK

:: Döngüyü tekrar et.
goto loop.

ChatGPT aracılığı ile bu şekilde bir kod kullandım ihtiyacı olanlar burada kalsın. Kapatılmadığı süre boyunca devam ediyor. Steam kapanıp açılma süresine göre 15sn bekle kısmı değiştirilebilir. Denedim bir sorun yok.

Benim attığım kodu da dene Steam'i kapamana gerek yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı