Steel Series Rival 600 İncelemesi

Makaleler
6
Yer
The Netherlands
Selamlar. Bu yazıda SS Rival 600 RGB Çift Sensörlü Oyuncu Mouse'unu inceleyeceğim. Mouse'u 3 aydır kullanıyorum. Alırken yanlardaki pedlerin soyulması ile ilgili yüzlerce şikayet okudum. Ancak pedlerin internette 30 tl ye satıldığını görünce mouse'un siparişini verdim.

Mouse'u 500 TL ye satın aldım linki aşağıda;

Mouse geldiği gün ilk bakış yazısını yazmıştım profilimden görebilirsiniz. O yazıda fotoğrafları var. İlk olarak mouse'un çift sensör (True Move 3+) özelliğinden bahsedeceğim. Zaten bu mouse'u almayı düşünüyorsanız incelemelerini izlemiş ve mouse hakkında bilginiz vardır.

Normal mouse'larda bildiğiniz tek sensör bulunuyor. Bu sensör mouse pad inizin üzerinde mouse'u hareket ettirdiğinizdeki hareketlerinizi algılıyor bildiğiniz üzere. Bu cihazda bir sensör daha var ve bu sensör özellikle FPS oyunlarında aim alırken mouse unuzu havaya kaldırıp indirdiğinizdeki hareketlerinizi algılayarak aim inizin kaymamasını sağlamada büyük rol oynuyor.Ayrıca mouse'un üzerindeki normal sensör de bu segmentteki diğer mouselara göre daha gelişmiş bildiğim kadarıyla.

Mouse'un sol tarafında diğer mouselardan farklı olarak 3. bir tuş bulunuyor. Bu 3 tuşa da Steel Series Engine 3 üzerinden Macro atayabiliyorsunuz. 3. tuşa oyun üzerinden tuş atamaya çalıştım ancak yapamadım sebebini bilmiyorum. Ama 3. tuşa farklı makrolar atayabiliyorsunuz mesela bastığınızda Spotify açılıyor yada Google Chrome vs.

Mouse'umuzun ortasında her zamanki gibi bir CPI Tongle tuşu ve biraz ilerisinde yanları RGB ile aydınlatılmış bir Scroll tuşumuz bulunuyor. RGB aydınlatma demişken mouse'un üzerindeki RGB aydınlatmalar beni gerçekten şaşırttı. Bu kadar iyi bir aydınlatma beklemiyordum.

Son olarak pedler konusuna geleyim. Yaz boyunca sıcakta her gün kullandım neredeyse hiçbir şekilde soyulma erime olmadı. Ha diyelim oldu, pedler internette 30tl ye satılıyor. Mouse'u iyi kullanan biriyseniz zaten başınıza gelmeyecektir. Yeni modellerde sıkıntıyı çözmüşler diyenler de var. Tavsiye eder miyim, ederim. Ömürlük mouse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı