SteelSeries Apex 5'te suyla temas eden bazı tuşlar çalışmıyor

Magister

Hectopat
Daha fazla  
Klavyemi temizlemek için suyla yıkadım çünkü su geçirmez olduğunu düşünüyordum ve tamamen hasar görmüştü. Neyse ki tamirciye götürdüm ve tamirci neredeyse her şeyi düzeltti.

Ama bazı tuşlar basınca algılamıyor.
Tamirci tuşlarda bir sorun olmadığını söyledi. Ona göre bu sorun sadece klavyenin içindeki jelatin gibi bir devre kağıdından kaynaklanıyor olabilirmiş.

Bu güzel klavyeyi atmak istemiyorum, yardım edin…

Son düzenleyen: Moderatör:
Suya dayanıklı ve su geçirmez olma durumları çok farklı. Apex 5 suya dayanıklı yani üstüne su falan dökülürse sorun çıkarmaz. Sen su geçirmez sanıp yıkamışsın direkt. Neyse yapılabilecek bir şey var mıdır bilmiyorum.

Klavyemi temizlemek için suyla yıkadım çünkü su geçirmez olduğunu düşünüyordum ve tamamen hasar görmüştü. Neyse ki tamirciye götürdüm ve tamirci neredeyse her şeyi düzeltti.

Ama bazı tuşlar basınca algılamıyor.
Tamirci tuşlarda bir sorun olmadığını söyledi. Ona göre bu sorun sadece klavyenin içindeki jelatin gibi bir devre kağıdından kaynaklanıyor olabilirmiş.

Bu güzel klavyeyi atmak istemiyorum, yardım edin…

Hocam membran değil de mekanik olduğu için olmuş olabilir muhtemelen oksitlenmiş olabilir yıkadığınız gün mü bozuldu yoksa daha sonra mı? Bir de klavye su geçirmez değil de muhtemelen sıvı dökünmelerine dayanıklı olarak satılıyordur aklınız da bulunsun.

Son düzenleme:
Klavye membran mekanik değil evet yıkadığım an bozuldu ama dediğim gibi tamirci tuşların %99unu çalıştırmayı başardı hatta dijital ekran bile çalıştı ama bazı tuşlar basıyorsun algılamıyor switchlerde bir sorun yok ben de anlamadım acaba başka birine götürüp sadece tuşlar basmıyor desem düzeltebilirler mi ya da hiç uğraşmayıp 2500 tl ye 2. elini alacağım ://

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı