Steelseries Arctis 3 Jacka Takınca 5.1 mi 7.1 mi Alınır?

denizmusty

Hectopat
Daha fazla  
Steelseries Arctic 3 almayı planlıyorum fakat kafama takılan bir iki soru var.
Creative Sound Blaster Omni Surround 5.1 harici USB ses kartı kullanıyorum ve ses kartının üzerinde mikrofon ve kulaklık için ayrı ayrı jacklar mevcut. Ses kartı 5.1 Dolby Surround ses desteği veriyor, kulaklık ise sanal 7.1 ses desteği veriyor.

1)Ben bu almayı planladığım kulaklığı bu harici ses kartı üzerindeki jacklara takınca alacağım ses nasıl olacak? 5.1 mi, 7.1 ?
2)Kulaklığın ses ayarlarını (Surround açma kapatma veya ekolayzır, bass gibi) ses kartı yazılımından mı yapmalıyım Steelseries yazılımından mı ?
3) Son olarak da bu kulaklığı direk laptopa bağlarsam mı daha iyi performans alırım yoksa harici ses kartıma mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkürler.
Peki o zaman 7.1 desteği veren kulaklıktan 7.1 ses performansı almak için illa ki 7.1 ses kartımız mı olması gerekiyor.
Ne çok 7.1 kullandım be :)

Kulaklık 7.1 desteğini sanal olarak verdiği için 7.1 ses kartı kullanmanıza gerek yok. Steelseries engine 3 yazılımı üzerinden 7.1 ayarlarını yapılandırıp kullanabilirsiniz.

Jak ile takarsan daima 5.1 olur. Ama ses kartı değiştirmeye illa gerek yok aslında, USB'li 7.1 ses kartlar var. Bilmem ne kadar iş görür aslında ama kağıt üstü 7.1 sonuçta. :)

Alakası yok 7.1 veya 5.1 sağlam ses kartı kulaklığın kendi performansından kat kat daha iyi, kaliteli ve berrak bir ses verecektir.
Benim söylemek istediğim o değil. 7.1 özelliğini kullanabilmesi için ekstradan ses kartı almasına gerek olmadığını anlamak istedim. Ses kalitesini artırmak istiyorsa harici bir ses kartı alabilir tabi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı