SteelSeries Arctis 5 Sesi Çok Az

Dostum, Twitter üzerinden iletişime geçtim adamlarla ve bu sabah iade onaylandı. Başına böyle bir şey gelirse haberin olsun.
Dostum dün gece saat 02:04'de iade gerçekleşti sorunsuz bir şekilde :) HypreX Cloud 2 Grey aldım Red nedense aşırı pahalı olmuş zamanında Red kullanmıştım bir bakıma pişman olmuştum Grey almadığım için bakalım gelsin biraz da onu deneyeyim :)
 
Arctis serisinin sesi az değil. Güncel sürücüler kullanmadığınız için kulaklıktan tam performans alamıyorsunuz. Aynı şekilde Realtek'in ve SSE3'ün çakıştığı sistemlerde de az ses sorunu olabiliyor. Kulaklıkta sorun yok.

Arctis için neden sesi az deniliyor anlamadım. Genel yorumlarda da buna dair çok yorum okudum. Bugün SS Arctis 7 2019 Edition kulaklığım geldi ve son seste kulağım acıdı. Sennheiser GSP350 kullanıyordum daha önce ve ondan aşağı kalır bir yanını göremedim son seste.
 
Evet kesinlikle ses sorunu mevcut artis 5'te, bugün elime geçen ürünü inceledim ses konusunda 50 tl lik kulakliklar kadar zayıf yeteneksiz ses veriyor bu kulaklık ile ses kasmak imkansız. 7.1 dts 2.0 kesinlikle çalışmıyor belkide gigabyte z370 aorus ultra gaming ses çipseti ile uyumlu bir yazılım olmadığından çalışmıyor olabilir ama 250 tlye aldığım Sn-rw9 carisma da bile cok yüksek ses 7.1 sanal surround destegi xear audio ile çok iyi çalışırken steelseries artis 5 benim icinde tam bir fiyasko oldu hemen iade talebi oluşurdum. Tavsiye etmiyorum Ses kasmak için alacak kişiler hyperX cloud 2 ve muadili alsınlar , teknolojisi eski diye kimse yakınmasın hala taş gibi bir kulaklık.
Arctis serisinin sesi az değil. Güncel sürücüler kullanmadığınız için kulaklıktan tam performans alamıyorsunuz. Aynı şekilde Realtek'in ve SSE3'ün çakıştığı sistemlerde de az ses sorunu olabiliyor. Kulaklıkta sorun yok.
Peki bu realtek ve sse3 çakışması önlenebilir mi!
 
Yazilım olmadan ses seviyesi yeterli değil. Realtek sürücüsünü silseniz bile yazilim devre dışi kaliyor. Rahatlik dışinda Arctis serisinin bir olayi yok. Rakip ürünlere göz atin.
 
Yazilım olmadan ses seviyesi yeterli değil. Realtek sürücüsünü silseniz bile yazilim devre dışi kaliyor. Rahatlik dışinda Arctis serisinin bir olayi yok. Rakip ürünlere göz atin.
Sürücü çakışmaları olan cipsetler hangisidir ya da çakışma olmayan ses yongaları hangileridir. @Recepbaltaş ve @Aligüngör ün testini gerçekleştirdiği bilgisayar hangi yongaları kullanmaktadır!.
Bu ses sorunu bende de var Arctis 5 2019 edition aldım ucuz kulaklıklar gibi ses veriyor. Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming üzerinde bulunan ALC 1220 ses yongası Rampage SN-RW9 CARİSMA bağlı iken oyunlarda inanılmaz yüksek ses 7.1 , surround vs. usb üzerinden çok iyi bir ses alırken Steelserieste bunun tam tersi bir durum söz konusu oldu sebebini bilen varmı, çözümü bilen varmı?
 
Son düzenleme:
Evet Bende cloud 2 den sırf diğer ekipmanlarım steelseries diye arctis 5 e geçtim ses cidden çok az cloud 2 ye göre sesin yönlerini daha iyi veriyor oyunlarda ama c2 nin ses yüzdesi %100 ise arctis 5 %75 felan cidden yetersiz
 
Bende de steelseries arctis 3 var. DTS dışında ses sürücüleri arctis 5 ile aynı bu yüzden yazıyorum. Kulaklık notebook umda aşırı yüksek bir ses veriyor. Pubg oynarken yüzde 50 yi geçmiyordum fakat masaüstünde performansı %30 düşüyor. Anakartim ses kartini besleyemiyor sanırım ama yukarıda ki bir arkadaş alc 1220 kullanıyor onda aynı sorun olması gerçekten düşündürücü. Bende alc 877 var. Ben bu ses olayı yüzünden anakartimi değiştirmeyi düşünüyordum. Hyperx cloud 2 denedim usb üzerinden inanilmaz yüksek ses veriyor fakat jak girişleri ile performansı düşüyor. Sorun anakart üzerinde ki ses yongasindan kaynaklanıyor büyük ihtimalle. İnternette hyper x in ses kartları satılıyor onu alsak kulaklığın performansı nasıl olur onu merak ediyorum. Uyumlu çalışır mı acaba?
 
Bende Black Friday kampanyasından faydalanarak 2019 Edition Arctis 5 aldım. Bende öyle bir sıkıntı yok. Hatta şu an yazarken son ses müzik dinliyorum. Dışarıdan gelen en ufak bir ses duymuyorum.
Muhtemelen senin kulaklıkta bir hata vardır. Ha bu arada SteelSeries'e

Bende Black Friday kampanyasından faydalanarak 2019 Edition Arctis 5 aldım. Bende öyle bir sıkıntı yok. Hatta şu an yazarken son ses müzik dinliyorum(Oyunlarda da aynı şekilde). Dışarıdan gelen en ufak bir ses duymuyorum.
Muhtemelen senin kulaklıkta bir hata vardır. Ha bu arada SteelSeries Engine 3 ile yazılımını aktif ettiniz mi?

Ben şahsen tavsiye ederim kardeşim. Ama 3 ile 5 arasında çok büyük bir fark yok.
Farkları; Surround 2.0v olarak güncellenmiş. RGB ışıklar ve oyun/chat sesini artırıp kısan bir aparatı mevcut. Eğer SS Arctis 3 kulaklığında bir sıkıntı yoksa boşu boşuna bu özellikler için 600-700 lira verme. Ha eğer illa ki alacaksan eğer Arctis 7 almanı tavsiye ederim.

Kulaklık padlerinin veya RGB haricinde fiziksel veya malzemesel bir fark var mı Arctis 3 ve 5 arasında. Biraz kepçe kulaklıyım da bana Cloud Stinger kulağıma genişlik olarak çok iyi geliyor ama tepesi kafamı acıtıyor. Arctis 3 veya 5'de bu konuda farklı ne bulurum?
 

Geri
Yukarı