SteelSeries Arctis 5 vs HyperX Cloud 2

Amett

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
430
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu ikisi arasında kaldım. Fiyat olarak karşılaştırmayın. Hangisi daha iyi olur? Mikrofon ve CS:GO Valorant gibi oyunlar iyi ses kasmak istiyorum. Sizin önerebileceğiniz var mı bunlar dışında?
 
Bu ikisi arasında kaldım. Fiyat olarak karşılaştırmayın. Hangisi daha iyi olur? Mikrofon ve CS:GO Valorant gibi oyunlar iyi ses kasmak istiyorum. Sizin önerebileceğiniz var mı bunlar dışında?

Rahatlık olarak Arctis 5 kalite olarak HyperX Cloud 2. ben olsam Arctis 5 alırdım.
 
Steelseries kullanıpta memnun olmayanı görmedim ama HyperX oyunlar konusunda daha iyi sanırım, ses kasmada vs. Steelseries aşırı rahat olduğunu söylüyor herkes ama mikrofonu çok kaliteli değilmiş haberiniz olsun. Müzik dinlemeyi seven biriysenizde Steelseries tercih edin derim ama sırf oyunsa HyperX daha iyi sanırım.
 
Hocam sakın Arctis almayın, hele ki seçenekleriniz arasında Cloud 2 veya Alpha varsa. Ben Arctis 7 modelini arkadaşım aracılığıyla kullandım, fiyatına göre sunduğu performans cidden üzdü.
Açık söylemek gerekirse Cloud 2'den çok daha rahattı ve kumaş pete sahip olmasına rağmen ses izolasyonu çok iyiydi Arctis 7'nin.
Ancak ses profili ve mikrofon kalitesi gerçekten berbattı ürünün. Yani müziklerde ses net geliyor ancak baslar, orta tonlar ve tizler birbirine karışıyordu. EQ ayarlarından "performans" ayarını seçince ses düzeldi ancak vokaller de arka planda kalmaya başladı. Cloud 2'deyse böyle bir problem yok, ses tamamen net ve dengeli. Çok ağır olmasa da şiddeti "orta seviye" olarak veren bir bas var. Ancak ses seviyesini yetmiş ve üzerine aldığınızda maalesef seste bozulma oluyor lakin yetmiş ve üzeri seviyeyi bırakın otuzun üzerine zor çıkarsınız diye düşünüyorum. Çünkü ses gerçekten çok yüksek.
Arctis 7'nin mikrofonunda beğendiğim şey gürültü önlemenin çok iyi çalışması, bu konuda Cloud 2'den daha iyi. Fakat aralarında çok fazla fark var da diyemem. Mesela arkanızda bir klima var diyelim, Arctis 7 bunu tamamen kesiyor. Cloud 2'yse sadece bu sesi azaltıyor. Dinleyici ses seviyesini arttırırsa bu sesi duyabilir. Ancak bu dediklerim Arctis 7 daha iyi olarak algılanmasın çünkü ses çok robotik geliyor ve dinleyen kişiye boğuk geliyor. Cloud 2'deyse ses daha az robotik geliyor ve doğala birazcık daha yakın.
Oyundaysa iki kulaklık iyi iş çıkarıyor diyebilirim. Ancak Arctis 7'de ağır seslerde yani baslarda ses bildiğiniz kulağı patlatıyordu. Yani yakınımda bomba patlayınca "felç" oluyordum. Cloud 2'de rahatsız etmeyen bir ses profili var, oyunlar için konuşuyorum.
Hocam yazıyı rastgele yazdım, bu konuda bir sürü mesajım var. Maalesef daha detaylı yazmak isterdim ancak yazı çok uzardı. Merak ettiğiniz bir şey varsa çekinmeyin, sorun.
Bu iki kulaklık arasından kesinlikle Cloud 2'yi öneririm. Kendi kulaklığım ve üç yıldır hiçbir problem olmaksızın kullanıyorum. Tabi kumaş kablo ve deri kısımları biraz soyuldu ama bir zahmet soyulsun. Zira üç yıldır kulaklık benimle.
Ve bu kulaklıklar dışında bir tane öneri isterseniz Cloud Alpha'yı öneririm. Eğer ki mikrofon değil de ses profili sizin için önemliyse sizin için daha iyi olabilir diyebilirim.
 

Geri
Yukarı