SteelSeries Arctis Nova 5 alınır mı?

Anotech

Centipat
Daha fazla  
Şu anda SteelSeries Arctis 1 kullanıyorum sıkıntısı yok çok müzik dinlediğim için üst modele geçmeyi düşündüm. Bozulmadığı halde üst modele geçmek gereksiz mi olur sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctis Nove 7 kullanıyorum. Arctis 3'den geçtim. Nova serisinin kulak süngerleri fazla dar geldiği için uzun süre kullanamıyorum. Nova serisini sevmedim ne yazık ki. Yazılımı iyi falan dediler reddit'te, o yüzden Nova almıştım ama Arctis serisinden tercih etmediğim için pişmanım şu an. O yüzden Nova tavsiye etmiyorum.

Yazılımından da memnun değilim bu arada.

Ses kalitesi olarak oldukça güzel Arctis 1 kullanmadığım için ses kalitesini bilmiyorum ama Nova 5 çok rahat ve ses olarak da işini görür.

Arctis nove 7 kullanıyorum. Arctis 3'ten geçtim. Nova serisinin kulak süngerleri fazla dar geldiği için uzun süre kullanamıyorum. Nova serisini sevmedim ne yazık ki. Yazılımı iyi falan dediler Reddit'te, o yüzden Nova almıştım ama Arctis serisinden tercih etmediğim için pişmanım şu an. O yüzden Nova tavsiye etmiyorum.

Yazılımından da memnun değilim bu arada.

Cloud Alpha S kullanıyorum Nova 5'e gecmeyi düşünüyorum kablosuz diye kulak pedleri gerçekten kucuk mu?

Cloud Alpha S kullanıyorum Nova 5'e gecmeyi düşünüyorum kablosuz diye kulak pedleri gerçekten kucuk mu?
Özellikle padlerin fiziksel özelliklerinin aynı olmasından dolayı Nova serisini tavsiye etmiyorum.

Hatta keşke tek sorun kulak padleri olsa. Daha 2 ay önce indirim+kupon fırsat mırsat ile 7000₺ civara (±200₺) Logitech G522 aldım ve inanılmaz rahatladım. Nova 7'de bilgisayarı her açtığımda dongle'ı çıkartıp takmazsam ses aşırı yüksek geliyordu. Windows ses seviyesi %6'da iken bile Nova 7 çok yüksek ses veriyordu ama dongle'ı çıkar-tak yapınca kulaklık aynı ses seviyesine %26-28 yapınca ulaşıyordu. Kararsız çalışıyordu yani. Bu problemi y.dışı forumlarda çokça yaşayanları da gördüm (hatta dongle çıkar-tak çözümünü oradan öğrendim).

Kulaklığı açınca direkt bağlanmada sorun yaşama, Equalizer'ın stabil çalışmaması, sesin durduk yere yükselmesi vb. problemlerim vardı. Bilgisayara hoparlör bağlı mesela, kulaklığı her açtığımda Sonar uygulaması üzerinden gidip kulaklığı seçmem gerekiyordu. Açıldığında kulaklığa geçme ayarı var ama bir çalışıyor bir çalışmıyordu. Logitech'de bunların hiçbirini yaşamadım. Tabii aynı markanın G733 vb kulaklıkları da var ama onları deneyince yine kulaklarımı ağrıttığını hissettim (G733'ün padleri Nova'dan daha geniş) o yüzden G522 tercih ettim.

Eğer marka olsun gibi endişeler yoksa iki markayı da önermiyorum. Ancak marka olsun, yazılım desteği iyi olsun, az göze hitap etsin gibi istekler varsa ben Steelseries'in Arctis Nova serisindense daha eski üretim olan Arctis serisini öneririm. İkisine kıyasla bütçe el veriyorsa G522, ama bütçeyi çok zorluyorsanız ve fiyat/performans birinci önceliğiniz ise direkt bu markalara bakmamanızı öneririm.

Şimdi elimde steelseries'in bir tek faresi kaldı, onda da ara ara kopma sorunu var o yüzden ilk fırsatta onu da değiştireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı