SteelSeries Arctis Nova 7 alınır mı?

İsimsiz_X10

Decapat
İnternette epey YouTube mağaza sayfalarının yorumlarında ve forumlarda edindiğim bilgilerden dolayı kafam epey karıştı. Açıkçası özellikleri çok cazip geliyor PC de Type-C ile kullanırken telefona da bağlı kalması çok iyi. Onun dışında Type-C'yi hem PC de hem de telefonda takıp kullanabilmek de güzel. Arkadaşlarımla PUBG Mobile giriyorum onun dışında PC de keyfine ses kasmam gerekecek oyunlara giriyorum ama az, genellikle hikayeli oyunlarda takılıyorum.

Mikrofon için şu anda ayrıca mikrofon almayı düşünüyorum o yüzden mikrofonu umursamıyorum. Şimdi ki kulaklığım "rush rhx72 Hem'ın USB fiziksel 7.1 Surround oyuncu kulaklığı" bunu deneyimlemek için almıştım titreşim motoru olması vesaire oldukça hoşuma gitti ama uzun kullanımlarda ağır gelmesi sıkması ve ayrıca kablosuz bir kulaklığa da geçmek istediğim için yeni bir kulaklık arayışındayım ve bu kulaklığı gördüm.

Özelliklerini beğendim fakat bir kısım sesin az olması uygulama ayarlarıyla uğraşmak zahmetli böyle şöyle diye yorumluyor bir kısım ise kulaklık hakkında oldukça iyi yorumluyor ("hocam ben anlamadım") bu yüzden kulaklık konusunda kafam çok karıştı. Bir de ses kartı muhabbeti var benim ana kartım MSI Pro Z790'a Wi-Fi ses kartı konusunda sıkıntım olmadığını düşünüyorum. Sizce bu kulaklık alınır mı? Veya başka tavsiyeniz var mı? Bütçem 6.000 civarında ama biraz aşabilirim bu kulaklıkta yaptığım gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
SteelSeries'in kulakliklarindan uzak durmanizi oneririm hem overpriced hem de kronik. İstisnasiz.

SteelSeries'in kulakliklarindan uzak durmanizi oneririm hem overpriced hem de kronik. İstisnasiz.

2 ay geç yazdın reis

Kulaklığı aldım yaklaşık 3 aydır kullanıyorum kronik sorun açıkçası bir tek yazılımında bir sorun gördüm onun dışında parça kalitesi oldukça sağlam ve kaliteli geldi. Pedler sağlam kafa bandı da sağlam bozulma yapmadı herhangi bir yerinde bir sıkıntı yok. Üst kısım ince metal plaka ile desteklenmiş bu oldukça hoşuma gitti. 3 ayda herhangi bir kusurlu parça olmadı kumaş pedler de tercihlerim arasındaydı kafam oldukça yağlanıyor ve ve çıkartıp yıkamak istiyordum. 2 gün önce de yıkama kararı aldım elde yıkadım ve suyunu sıkıp kurumaya bıraktım. 2 gündür kullanıyorum kafa bandının herhangi bir şeklinde bozulma olmadı, aynı şekilde pedlerde de süngerin görüntüsünde de dokusunda da bozulma yaşanmadı.

Ses konusunda maalesef kıyaslayabileceğim uygun bir kulaklığım ve deneyimim yok ama önce ki rush kulaklık ile kıyaslarsam ses seviyesi yazılımında ki kısıtlama kaldırdıktan sonra rush kulaklıktan daha fazla adeta bir hoparlöre dönüşüyor diyebilirim. Ses kalitesi olarak tam emin değilim ama müziklerde denk gibiler değillerse bile rush kulaklık daha iyi gibi bu düşüncemi Arctis kulaklığımda yazılımsal herhangi bir ayar yokken ve rush kulaklıkta titreşim motoru kapalıyken yapıyorum. Titreşim motorunu açarsak açıkçası rush daha keyifli bir deneyim veriyor. Oyunlarda iki kulaklıkta sesleri doğru bir şekilde veriyor hiçbir zaman iki kulaklıkta da yanılma yaşamadım adam her zaman sesin geldiği tarafta oldu.
Yazılım kısmına gelecek olursak gelişmiş destek sağlıyor ama bana kalırsa gereksiz. Oradaki antrenman modundan tutun ayarlara kadar çok karmaşık özellikle sonar modunu açınca bilgisayarın ses çıkışını seçtiğim yerde bir sürü yeni çıkış getiriyor orayı kalabalıklaştırıyor. Otomatik oyuna girince oyun moduna geçmiyor oynadığım oyunları oyun moduna değil başka bir yere atıyor sesler daha kötüleşiyor. Uzun zamandır sonarı kapalı kullandığım için hatırlamıyorum ama kısaca çok hatalı çalışıyor bende uğraşamam dedim kapattım. Kısaca yazılımı güzel değil yazılımcıları ya yok ya da stajyer.

Kulaklığı aldığımdan beri iki tane hata yaşadım birinde ses kısıldı daha da açılmadı hiçbir cihazda hiçbir bağlantı yöntemiyle ve hiçbir program ile başaramadım. Çözmek için kulaklığın pedini çıkarıp küçük delikten sıfırlamak gg yazılımını sil yükle yapmak yazılımdan kulaklığı silip bir daha tanımlamak gibi yaptığım bir takım işlemler ile bir şekilde düzeldi hangisiyle nasıl orasını bende anlamadım. Birkaç gün ya da 1 hafta sonunda yine bozuldu bu sefer de şarj olmadı hiçbir şarj aleti ile hiçbir yöntemle olmadı powerbank ile şarj etmeye kadar denedim. Çözümünü kulaklığın şarjını full bitirip üstüne pedi bir daha çıkarıp sıfırlayıp bir süre bekleyip şarja takıp bir de şarj da 12 15 saatten fazla beklemesiyle buldum 12 15 saat benim kulaklığı ellememe sürem yani daha erken de olabilir. Kulaklığı 12 15 saat sonra aldığımda şarj oluyordu ve bataryası tamamen doluydu. Şimdiye kadar yazılımdan dolayı yaşadığım bu 2 sıkıntı dışında başka sıkıntı yaşamadım, bu sıkıntıların üstünden de 1 aydan fazla süre geçti o zamandan beri stabil bir şekilde çalışıyor Type-C bilgisayarda takılı telefonla da Bluetooth bağlanıyorum ve oldukça güzel bir deneyim yaşıyorum. Umarım bu şekilde yıllarca kullanabilirim.

Eğer rush kulaklığım ile Arctis'i kıyaslayacak olursam kesinlikle donanımsal olarak Arctis daha önde. Malzeme kalitesi de aynı şekilde rush kulaklığım suni derisi döküldü bile kablosunda temassızlık var kablosundaki kontrolcüde de ufak arıza var. Bunlar hassas kullanmama rağmen yaşadığım sorunlar 2 metre kabloyu zaten çekiştirerek kırabilecek halimiz yok. Mikrofon performansını ben rush kulaklıkta daha iyi buldum YouTube videolarımda da onu kullanmaya devam ediyorum ama mikrofon ne çıkıyor ne saklanıyor o sıkıntı ses kalitesi yukarı da dediğim gibi hiçbir etken olmazsa yakın gibi geldi ama titreşim motoru ile rush öne geçiyor Arctis'in yazılımı koorkunç olduğu için sonarı denemedim.

Uzun bir yazı oldu bunlar benim iki tane kulaklık deneyimlemiş bir aceminin deneyimleri hayatımda JBL'den tutun Trust'a kadar hiçbir kulaklığı kullanmadım. Bunu almaktaki amacım çift cihaz akıcı rahat kullanabilmek istemem malzeme kalitesinin iyi olması ve kumaş çıkarılabilir pedlerinin olmasıydı.

Son düzenleme:

Nova 5 ile Nova 7 arasında kaldım. Nova 5 60saat süre veriyor ama Nova 7 daha sağlam diyorlar sence hangisini almalıyım memnun musun kulaklıktan?

Nova 7 dünya para ver çöpün çöpü mikrofon koysunlar...

Nova 5 ile Nova 7 arasında kaldım. Nova 5 60saat süre veriyor ama Nova 7 daha sağlam diyorlar sence hangisini almalıyım memnun musun kulaklıktan?

Açıkçası ikisi hakkında ne fark var hatırlamıyorum baktım da aynı gibi gördüm neden Nova 7'yi seçtim hatırlamıyorum ama sanırım bin lirayı geçmeyen 600 700 gibi bir fark vardı belki ondan 7'yi seçtim emin değilim. Sağlamlık konusuna gelirsek düşme gibi bir şey yaşanmadı düşmeye karşı ne kadar hasar alır bilmem ama onun haricinde yoğun kullanıyorum sadece bilgisayar başında değil aktif bir şekilde dışarı çıkarken de kullanıyorum ve herhangi bir sorun deforme olma ile karşılaşmadım. Kenarlar sert plastik üst kısımda sert plastik üstüne demir ya da çelik bir katman koymuşlar mıknatıs yapışıyor mikrofonu da defalarca kez kullandım içeri sokarken herhangi bir zorlanma olmadı ama mikrofon kalitesi iyi değil anlaşılma problem değil ama temiz kaliteli değil. Bataryası birkaç gün rahat götürüyor. Bilgisayarda program ile bir iki bir şey yapmak gerekiyor ses kısıtlayıcı var Avrupa kuralları mı ne bir şey gereği yüksek ses sebebi ile sınırlama koymuşlar onu açmak gerekiyor ama açmaya aman aman gerek yok. Yazılımlarında sıkıntılar yaşanabiliyor. İki kere yaşadım bir kere ses kısıldı sınırlayıcıyı da bu sebebten açmıştım ama sorun o değildi bir kere de şarj almadı. Mobil uygulamasını denedim eşleşme gerçekleşmedi kulaklığı bulamadı.

19 Haziran perşembe günü Hepsiburada sitesinden Teknosa satıcısından sipariş verdim 21 Haziran'da aldım 3 ay 1 hafta kadar süre geçmiş. Açıkçası kulaklıklar hakkında çok bilgim yok 2. kulaklığım oluyor başka bir kulaklık denemeden konuşuyorum kulaklıktan oldukça memnunum daha ucuza daha iyisi vardır yoktur bilmiyorum. Umarım yazım işine yarar sana da şimdiden alacağın kulaklık için hayırlı olsun güle güle kullan.

Nova 7 dünya para ver çöpün çöpü mikrofon koysunlar...

Tam da yazı yazarken yazmışsın iyi denk geldi. Harbiden bu kulaklıkta bulunmaması gereken rezil kalite de bir mikrofon. Her yerde de bu durum söyleniyordu ben de bunu bilerek aldım çünkü ayrıca bir mikrofon almayı düşünüyordum almasam da eski kulaklığın mikrofonunu kullanırım demiştim.

Ben de kulaklık aramaya basladigimda ilk başta Steelseries düşündüm. Eskiden kalma bir "kalite" algım vardı markaya dair. Araştırdıkça fikrim değişti. Maalesef bu eskinin kalite markalari da Çin'lilerle rekabet edebilmek icin dandiklesmis.
Sonuç; paramla rezillik cekmemek için almadım bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…