Çözüldü SteelSeries Arctis Nova 7'de ses sol taraftan daha yoğun geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlueNightQ

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, sorunum biraz garip gelebilir ama üstünü biraz daha açayım.

Kulaklığı dün akşam aldım, eve gelip testlerini yaparken sadece sesin sol kanaldan ya da sağ kanaldan geldiği zaman bir problemi yoktu. Fakat iki kanal da bir arada çalıştığı zaman soldaki kanaldan gelen sesler sağdaki kanala yoğun basıyor, bu yüzden de sağdan daha az ses geliyormuş gibi hissediyorum.

Örneğin bir video izliyorum diyelim. Konuşma sesleri sol kanaldan daha yoğun geliyor, sağ kanaldan gelen sesi bastırıyor. Aynı şekilde şarkı da bu şekilde. Fakat sözü olmayan bir beat dinlediğim zaman bir problem yokmuş gibi kulaklık düzgün bir şekilde çalışıyor. İşin daha da garibi, soldan gelen sesin yoğunluğu da videodan videoya, şarkıdan şarkıya değişiyor.

Önceki kulaklığım Rampage RX7 Combat'ta buna benzer bir problem yaşamadım. Sorun bana biraz yazılımsal olarak geldi. Çünkü, kulaklığın Firmware güncellemesini yaparken 2.4 bağlantısının bağlı olduğu USB'yi birkaç saniyeliğine yanlışlıkla yerinden oynattım. Yazılımı da nasıl kaldıracağımı bilemiyorum. SteelSeries GG uygulamasını silip tekrar yükledim, ama kulaklık adına yazılım güncellemesi yaptırmadı. Problem hakkında bir fikri olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Dünya kadar para veriyoruz ekipmanlara, böyle sorunlar çıkınca üzmüyor değil. :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bana daha çok Rampage RX7 ve Arctis Nova 7 sürücüleri arasındaki farkı anlamışsınız gibime geldi. :D

İnternetteki videoların ve müziklerin %80'inde mono ses kullanılmıyor. Mesela, müziklerde zevki arttırmak adına bazı sesleri biraz daha soldan, bazılarını biraz daha sağdan veriyorlar. Videolarda da ses hangi yönden daha ağırlıklı kaydedilmişse aynı şekilde duyuyorsunuz.

Konu sizin kulaklarınız bile olabilir. Kimsenin iki kulağı da eşit duymaz, %2 ila 5 arası bir fark vardır iki taraf arasında. Siz bunu yeni fark etmiş olabilirsiniz. Zamanında ben de yaşamıştım benzer bir şey.

Bunları Rampage gibi kalitesiz kulaklıklarda fark etmemiş olmanız gayet doğal.

Mono kanal üzerinden test yapın, iki tarafa da eşit ses gitsin ve iki tarafı da iki kulağınız ile değiştire değiştire test edin. Eğer gerçekten kulaklık sorunluysa garanti yardım edecektir, değilse zaten anlarsınız. Zamanla alışırsınız.
Bana daha çok Rampage RX7 ve Arctis Nova 7 sürücüleri arasındaki farkı anlamışsınız gibime geldi. :D

İnternetteki videoların ve müziklerin %80'inde mono ses kullanılmıyor. Mesela, müziklerde zevki arttırmak adına bazı sesleri biraz daha soldan, bazılarını biraz daha sağdan veriyorlar. Videolarda da ses hangi yönden daha ağırlıklı kaydedilmişse aynı şekilde duyuyorsunuz.

Konu sizin kulaklarınız bile olabilir. Kimsenin iki kulağı da eşit duymaz, %2 ila 5 arası bir fark vardır iki taraf arasında. Siz bunu yeni fark etmiş olabilirsiniz. Zamanında ben de yaşamıştım benzer bir şey.

Mono kanal üzerinden test yapın, iki tarafa da eşit ses gitsin ve iki tarafı da iki kulağınız ile değiştire değiştire test edin. Eğer gerçekten kulaklık sorunluysa garanti yardım edecektir, değilse zaten anlarsınız. Zamanla alışırsınız.

Çözüm

Biraz daha dikkatli davrandığımda, kulaklıksız bir şekilde bile sol kulağımdan sağ kulağıma göre kulaklığa benzer ses farklılığı duyunca normal olduğunu fark ettim. Dediğiniz gibi, zamanla alışırım. Kısacası psikolojikmiş, psikolojik olarak beni rahatlattığınız için teşekkürler.

Herif Steelseriese eleştiri gelmesin diye senin kulaklarından biri az duyuyor diye yüzde vermiş ya la :D
Nasıl bir marka yalakalığıdır bu hiç araştırmadan kulağının biri daha az duyuyor diyecek kadar sallamasyon bilgi verme çabasındasınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı