En baştakini indir. 2.10 var dı bende, yeni sürüm gelmiş bende güncelleyeceğim.
www.fiio.com
Burada güncelleme yaparken nelere dikkat edeceğin yazıyor. Bende yazacağım tabii ki. En başta müzik ses çalmıyor olsun. EQ mode off olacak, cihaz üzerindeki ufak masaüstü modu Switch'i off ta olacak. Sonra yazılımı çalıştır otomatik güncelleme dosyasını gördü bende, start de ve bitmesini bekle. Bittikten sonra çık yazılımdan. KA17'yi bilgisayardan sök ve 20 saniye sonra tekrar tak, taktığında güncellemeye başlayacak, cihazın ekranda yazıyor olacak, Update ok yazdığında tamamdır.
Gelelim EQ ayarlarına. Üstat Oratory'nin ayarlarını kullanıyoruz.
www.dropbox.com
Eki Görüntüle 2497616
Harman eğrisi dediğimiz Standart'a göre yapıyor ayarları. Her zaman istediğimiz(hoşumuza giden) sesi elde edemesekte doğru ses bu. Bu ayarları yaptıktan sonra istediğin gibi özelleştirebilirsin. Ben sana özellikle baslar için yaptığım özelleştirmeyi atacağım.
Eki Görüntüle 2497618
Bu ayarla rekabetçi oyunlar dışında her şeyde (film, müzik vs) kullanabilirsin. Orta ve tiz bölgesinde yine istediğin gibi dokunuşlar yap. CS2 oynarken basları kısmak gerekiyor, onuın içinde bir görsel daha bırakıyorum.
Eki Görüntüle 2497619
Bu hobiye başladın bir kere, parametrik ekolayzer yapmayı öğren. Üreticiler her ürünün de dört dörtlük ayar yapmıyorlar. 200 dolarlık bir kulaklığı doğru ayarlarla çok daha değerli bir hale getirebilirsin. Satın alacağın kulaklığın internette ölçümlerinin olması gerekiyor ki parametrik ayar yapabilesin. Kulaklıkların ölmüçlerini de bu siteden bulabilirsin.
Compare hundreds of frequency response graphs between IEMs and earphones from manufacturers like Moondrop, Sony, 64 Audio, Fiio, and more.
sai.squig.link
Apple müziğe abone ol. Microsoft Store'dan uygulamasını indir. Bu ayarları yap.
Eki Görüntüle 2497661
Ses Denetim Masası'ndan 24 bit 44.1 KHz ayarla bizim cihazı.
Eki Görüntüle 2497663
KA17'yi masaüstü modu açık(switch) gain high sesi de 40'a ayarla. Klavyeye Windows sesi için tuş ata ve onu kullan.
Bütün bu söylediklerimi yaptıktan sonra kulaklarına inanamayacaksın.
Bu arada söylemeyi unuttum, kulaklığı 4.4 dengeli kablo ile bağla DAC'a.