Çözüldü Steelseries Engine 3 ve Realtek HD Audio Çakışması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam kusura bakma sana bir sürü sıkıntı çıkardım gece gece :(
Maalesef kulaklık seçeneği yok sadece tek seçenek... Ses ikonuna sol klik yaparak ekran görüntüsü ekte.

7.jpg

Windows 10'a çok yabancıyım hocam kusuruma bakma..
Sanırım bunu istemiştin :(

Dosya Ekleri

• 8.jpg
    8.jpg
    87,3 KB · Görüntüleme: 389
Son düzenleyen: Moderatör:
@Jira hocam ne demek beklerim ben :)
İlk aldığım gün laptop başında gece saat 21:00'den sabah saat 07:00'ye kadar kafayı yedim :)

Artık kendimi sorguladım, acaba etkisi var da ben mi fark edemiyorum diye...
Kullanıcılara " telefondan kullanım ile PC/Laptop kullanım arasında ses farkı vs var mı diye" soruyorum...
Çünkü genel forumlarda, kullanıcılar yazılım olmadan ses için berbat diyor. Ben şu an aldığım sese berbat dersem taş olurum :) Gayet başarılı bence...
Reddit'te uzamsal ses tikini aktif edin, ve gelişmiş ayarlarda özel kullanım modlarını aktif edin yazılmış, ki SSE yazılımı domine edebilsin diye... Bende hepsi aktif. Resimleri ekledim.

Kesin çok basit bir şey atlıyorum, göremiyorum :(

Not: Hocam benim taraftan bir şey ihtiyaç olursa söyle, gerekirse tekrardan siler yükler vs. her şeyi yaparım..
Not2: Naşka başlık altında alttaki adımlar yapılmalı denmişti bendeki etkilerini ekledim..

1- En güncel Realtek HD Audio Manager sürümünü indirin. ----> TAMAM
2-C Program Files Realtek HDA Klasörünü silin. Sonrasında sistemi yeniden başlatin. -----> Tamam
3-Başlangıç ayarlarından Realtek Yöneticisini kapatın. -----> TAMAM
4-Hizmetler Realtek Servicesi seçin. Normalde Otomatikte oluyor. Onu Devre dışı yapın. ----> Bu bende yok
5-Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik -Gelişmiş Sistem Seçenekleri -Donanim Donanim yükleme ayarlarını seçip Hayır şıkkını işaretleyin. ------> Tamam

9.jpg 10.jpg

Denemediğim yöntem kalmadı ama yok olmuyor :D Normalde formatı çözüm önerisi diye asla sunmayız. Fakat masaüstünde temiz kurulum yapmıştım. Daha sonra kendim bir şey indirmedim. Güncel Realtek sürücüsü kuruldu. Ve ondan sonra çakışma yaşamadım. Şu an laptopta 1 saattir uğraşıyorum ama hiçbir şekilde tepki vermiyor. Realtek'i sildim, denedim yok. Güncel Realtek ile denedim yine olmuyor. Çeşitli ayarlarla denedim yine tepki yok.

Bu şekilde de sesinde değişen bir şey yok. Stereo performansını tam olarak alabiliyoruz fakat bu kadar para verdiğin bir ürünün yazılımını kullanamayınca, 7.1 vb. açıp, çeşitli ayarlar yapamayınca can sıkıyor tabii ki. Eğer temiz kurulum imkanınız varsa bir deneyin. Bunun dışında beni pes ettirdi.

@Jira Hocam temiz kurulum = Format mı oluyor ?

Ben açıkçası format öncesi başka bir lapta denemeyi düşünüyorum..

Bu arada tecrübenden faydalanmak isterim... Bu doğrultuda aşağıdaki sorularıma yanıt verebilirsen çok sevinirim. Ayrıca bu saatte bu kadar emek harcadın ayrıca teşekkürler...

1-) Telefondan performansı vs PC/Laptop performansı farklı mı ?
2-) Ekolayzer/7.1/bassboost Aç/Kapa hemen tepki veriyor mu? Az bir fark mı yoksa çok rahat fark edilebilir mi?
3-) Cihazda sorun olabilir mi? ( Fiziksel olarak, ürün değişimi vs. çözüm olabilir mi?)

Ayrıca senin cihazın neden bozuldu? Sorunsuz çalışmıyor muydu?

1-) Telefondan denemedim ama telefonda bir yazılım ile özelleştiremediğin için default bir şekilde kullanırsın. PC platformu özelleştirmeni sağladığı için, istediğini daha iyi alabilirsin.

2-) Hemen kaydediliyor. Eğer ayarlar kaydedilse anlamaman imkansız.

3-) Sorun yok. Tamamen yazılımsal bir sorun.

Benim ürünün mikrofonu sorunluydu. Bu konuyla alakasız.

Son düzenleme:
@Jira hocam ne demek beklerim ben :)
İlk aldığım gün laptop başında gece saat 21:00'den sabah saat 07:00'ye kadar kafayı yedim :)

Artık kendimi sorguladım, acaba etkisi var da ben mi fark edemiyorum diye...
Kullanıcılara " telefondan kullanım ile PC/Laptop kullanım arasında ses farkı vs var mı diye" soruyorum...
Çünkü genel forumlarda, kullanıcılar yazılım olmadan ses için berbat diyor. Ben şu an aldığım sese berbat dersem taş olurum :) Gayet başarılı bence...
Reddit'te uzamsal ses tikini aktif edin, ve gelişmiş ayarlarda özel kullanım modlarını aktif edin yazılmış, ki SSE yazılımı domine edebilsin diye... Bende hepsi aktif. Resimleri ekledim.

Kesin çok basit bir şey atlıyorum, göremiyorum :(

Not: Hocam benim taraftan bir şey ihtiyaç olursa söyle, gerekirse tekrardan siler yükler vs. her şeyi yaparım..
Not2: Naşka başlık altında alttaki adımlar yapılmalı denmişti bendeki etkilerini ekledim..

1- En güncel Realtek HD Audio Manager sürümünü indirin. ----> TAMAM
2-C Program Files Realtek HDA Klasörünü silin. Sonrasında sistemi yeniden başlatin. -----> Tamam
3-Başlangıç ayarlarından Realtek Yöneticisini kapatın. -----> TAMAM
4-Hizmetler Realtek Servicesi seçin. Normalde Otomatikte oluyor. Onu Devre dışı yapın. ----> Bu bende yok
5-Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik -Gelişmiş Sistem Seçenekleri -Donanim Donanim yükleme ayarlarını seçip Hayır şıkkını işaretleyin. ------> Tamam

Eki Görüntüle 302962Eki Görüntüle 302963
Şimdi sorun Laptop'dan mı kaynaklanıyor hocam anlamadım ben yahu :D
Birde eklediğin resimlerde bir şey fark ettim sendeki işaretli olan 7.1 aktif et butonu bende işaretli değil. ayrıca onun hemen üstünde kulaklıklar için windows sonic yazan yerde bende kapalı halde ben öyle kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    50,5 KB · Görüntüleme: 439
İlk önce her şeyi bir uninstaller ile silin. Hiçbir eski sürücü kayıtı kalmasın hem realtek hem de SS3 ü silin. Daha sonra ilk önce realtek en son sürüm codecini kurun. Ardından SS3 engine kurun. Böylece equlayzır ayarlarını değiştirdiğiniz zaman değişikliği farkedebilirsiniz. Her program kurulumu sonrası yeniden başlat yapın. Bazen bunu kendisi ister istemese bile siz başlatın değişiklikler uygulanması için ve sakın üstüne windows sonic açmayın ya da dolby. Uzamsal ses kapalı olsun. Ses efekti kısmına girip kayıttan yürüt bölümünde kullandığınız hoparlör kısmından özellikler diyerek sesini yükseltebilirsiniz. Birden çok APO olduğu zaman genelde çakışıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı