SteelSeries Engine Ayarları Kulaklığa İletilmiyor

Katılım
9 Şubat 2016
Mesajlar
12.685
Makaleler
4
Çözümler
21
Yer
İzmir
Araştırmalarım sonucunda Realtek HD Audio ile karışıyor. Programlar çakıştığı için program üzerinde yaptığım ayarlar işe yaramiyor. Normalde eski hoparlörümde Windows Sonic Sanal 7.1 açınca çalan müzik duruyordu. Buradan ayarların değiştiğini anlıyordum. Realtek Programını tamamen sildiğimde Anakart ses yongam Realtek olduğu için sistemden ses alamıyorum. Realtek'i nasil devre dışı bırakırım ? Arctis 3 kullanıyorum.

Ses kalitesini ve bas kalitesini artırmak uğruna 2 saatir yabancı forumlarda araştırma yapıyorum. Ve Sonunda sorunu çözdüm. Eğer bu ayarlar yapılmazsa 7.1'de aktife edilemiyor.
Realtek Ses Yongasına sahipseniz SteelSeries Engine Programi ayarlarını kullanılmıyor. Bunu çözmek için sırasıyla bunlar yapılmalıdır.
1-C Program Files Realtek HDA Klasörünü silin. Sonrasında sistemi yeniden başlatin.
2-Başlangıç ayarlarından Realtek Yöneticisini kapatın.
3-Hizmetler Realtek Servicesi seçin. Normalde Otomatikte oluyor. Onu Devre dışı yapın.
4-Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik -Gelişmiş Sistem Seçenekleri -Donanim Donanim yükleme ayarlarını seçip Hayır şıkkını işaretleyin.


 
Aygıt yöneticisinde Realtek açık olmalıdır. Hizmetlerden Realtek service hizmetini kapatmaniz gerekiyor. Son olarakta Realtek HD Audio yöneticisini C-Program Files-Realtek klasorunun içindeki dosyaları silin. Bir tanesi silinmeyecek. Onuda sistemi yeniden başlattıkları sonra silin.
Öncelikle Realtek ses surucunuzu güncelleyin. Ondan sonra bu işlemleri yapın.
 
Hizmetlerde Realtek ile ilgili hiçbirşey yok sadece windows audio var

Realtek driverını silip yükledim hala hizmetlerde realtek ile ilgili birşey yok ve steelseries'in özellilkerini kullanamıyorum

Bilgisayarım oyun oynarken mavi ekran verdi ve şu anda steelseries ayarlarını kullanabiliyorum
 
Yazım yanlışından dolayı yetkilerim kısıtlandı. Bu yüzden cevap veremedim. Öncellikle anakart modeliniz nedir ? Anakartınızın ses yongası Realtek ise sosyalden en güncel sürücüyü yükleyin. Böylece Realtek HD Audio Yöneticisi gelir. Şuan sisteminiz normal Windows ses ayarlarını kullanıyor. Aygıt yöneticisinden ses ayarlarina girin. Buradan Windows Audio yazısını seçip özelliklere gidin. Ondan sonra sırasıyla Sürücü Güncelleştir-Sürücü Yazılımı için bilgisayarımı tara- Altaki Seçmeme izin ver seçeneğini seçin. Oradan Realtek seçip güncellemeyi yapın. Artık sisteminiz Realtek ses yongasını kullanır.
 
Laptop kullanıyorum Asus fx553vd dm160. Şu anda bir sıkıntı yok 7.1 sıkıntısız bir şekilde kullanabiliyorum. Öncesindede zaten dediğiniz işlemleri yapmıştım ama yinede olmamıştı.
 
Yukarıda yapılan işlemlerden sonra Hoparlör+SSE3(Realtek) yazmasına rağmen program devre dışı kalıyor.
Bu sorun için sırasıyla aşağıdaki adımlar izlenmelidir.
1-Ses-Kayıttan Yürütme aygıtları-Hoparlör Seçin.
2-Uzamsal Sesten Windows Sonic 7.1 Sesi açıp kapatın.

Bu işlemlerden sonra program devreye giriyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı