SteelSeries Engine uygulaması yüzünden CPU kullanımı %100 oluyor

AlperEfe

Hectopat
Daha fazla  
Rival 3 farem var. SteelSeries uygulaması yüzünden CPU kullanımı %100 oluyor. PC de kasıyor. Uygulamayı silince geri düzeldi ama uygulamayı kullanmak istiyorum.
1635671373791-png.1203001

O nasıl bir uygulamaymış ya :D olmuyorsa zorlamayın derim yanlışlıkla zararı yazılım olan kopyalarından birini yüklediyseniz başka tabii.

Aygıt yöneticisi>Ses video ve oyun denetleyiciler steel series sonar yazan kulaklık aygıt sürücüsünü kaldırdığında işlemci kullanımı normale dönüyor ilginç bi şekilde bende baya uğraştım tesadüfi buldum işine yarayanlar olacaktır.

Bugün Asus ROG Zephyrus bilgisayarıma toplama sistemimde kullandığım Rival 3 faremi bağladım. Fare Steelseries Engine yazılımını yüklemem için masaüstünde bana PopUp çıkardı. Ben de zaten ışık efektlerini kullanmak istediğim için kabul ettim. Bu akşam bilgisayarımı şarja taktığımda ise bilgisayar sanki stres testindeymiş gibi en yüksek hızda fan çalışmaya ve idleda %60 CPU kullanmaya başladı. Silent, Turbo veya Performance modlarının hiçbirisi bu yüksek fan ve CPU kullanımını düşürmedi. Aynı zamanda sıcaklık da 80 derece seviyelerinde gezindi. İlgili uygulamayı silip bilgisayarı tekrar başlattıktan sonra durum düzeldi, şarjda ve hiçbir uygulama açık değilken gayet serin ve sessiz bir şekilde şarj oluyor. Uygulamayı sildikten sonra internette bu başlığa rastladım ve ben de durumu anlatmak istedim. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa uygulamayı silebilirler. Üstteki öneriyi denemedim ancak bir süre Steelseries Engine indirmem gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı