SteelSeries Rival 3 ve despec a.ş garanti sorunu

Thursy

Kilopat
Katılım
12 Ağustos 2016
Mesajlar
141
Çözümler
1
Merhabalar, ürünün sağ ve sol tuşta gıcırtı ve scroll tuşu normal şekilde çalışmıyor şikayeti ile SteelSeries'in Türkiye garantisine bakan firma yani Despec A. Ş.'ye gönderdim. 2 Günlük işlem süresinden sonra ürünün ellerinde bulunmadığını, tamirinin de mümkün olmadığını söyleyip satın aldığım firmadan ürünün miktarını iade alabileceğimi söylediler ve raporu ile birlikte geri gönderdiler ancak kutu üzerindeki etiket dikkatimi çekti. Ek not kısmında "BİM" ibaresi bulunuyor. Yani BİM'den alınan ürünler direkt iade mi oluyor yoksa gerçekten ellerinde markanın en basit mouseunu bile değişemiyorlar(ya da istemiyorlar) mı?

Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3956 - Kopya.JPG
    IMG_3956 - Kopya.JPG
    94,7 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ürünün sağ ve sol tuşta gıcırtı ve scroll tuşu normal şekilde çalışmıyor şikayeti ile SteelSeries'in Türkiye garantisine bakan firma yani Despec'a. Ş.'ye gönderdim. 2 Günlük işlem süresinden sonra ürünün ellerinde bulunmadığını, tamirinin de mümkün olmadığını söyleyip satın aldığım firmadan ürünün miktarını iade alabileceğimi söylediler ve raporu ile birlikte geri gönderdiler ancak kutu üzerindeki etiket dikkatimi çekti. Ek not kısmında "BİM" ibaresi bulunuyor. Yani BİM'den alınan ürünler direkt iade mi oluyor yoksa gerçekten ellerinde markanın en basit mouseunu bile değişemiyorlar(ya da istemiyorlar) mı?

Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Gıcırtı sorunu bende de var garantiye göndermeli miyim 2021 Kasım BİM'den aldım
 
Sorun çözüldü mü acaba?
Maalesef dedikleri gibi oldu, ürünü bime iade edip ücreti geri aldım.
Gıcırtı sorunu bende de var garantiye göndermeli miyim 2021 Kasım BİM'den aldım
Gıcırtı sorununa en fazla açıp temizlerler, ekstra bir şey yapacaklarını düşünmüyorum. Bence kullan ileride daha fazla sıkıntı çıkartırsa yollarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı