SteelSeries Stratus NFS Heat'de dip gaz yapıyor

3lackbess

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Stratus+ gamepad satın aldım. Fiyatı aldığımda diğer modellere göre oldukça avantajlı ancak büyük bir eksisi var. Almayı düşünen arkadaşlar varsa uyarmak için yazıyorum, PC'de maalesef kablosuz tam olarak desteklemiyor.

Cihazda Bluetooth 5.0 var ve bilgisayara bağlanabiliyorsunuz ama oyuna girdiğinizde hiçbir oyun, kolu tanımıyor. Steam üzerinden özel ayar yaparak Steam'e kolu tanıttım ve Steam üzerinden oyun oynarken oyunlar kolu tanıyor ama hassasiyet sıfır. Örneğin NFS Heat oynuyorum, gaza dokunduğum zaman klavyedeki "W" tuşuna basmaktan farkı yok, tam gaz veriyor. Steam kontrolcü ayarlarından gerekli ayarlamaları yapmama rağmen maalesef direkt olarak dip gaz yapıyor. Kontrolcü hakkında hiçbir yerde pek bir yorum göremediğim için bu konuyu açma gereksiniminde bulundum.

Kolu 6 gün önce 900 liraya aldım şu an 1500 lira olmuş 😂 Alırken zaten fiyatında bir tuhaflık olduğunu fark edip almıştım çünkü bu kol bir önceki model olan Stratus Duo'nun yeni modeli ve Stratus Duo modeli minimum 1500 liradan başlıyordu ben aldığım zaman her yerde. Kontrolcüyü kablo ile bağladığımda bir sorun olmuyor ama bu kadar para verip aldığım bir ürünü kablosuz kullanmak için almıştım. Ayrıca ürün SteelSeries GG & Engine yazılımlarını da desteklemiyor.

Bu ürün bende epey hayal kırıklığı yarattı açıkçası arkadaşlar, almayı düşünen varsa bu durumu bilerek alsınlar. 3. parti bazı yazılımlar kullanarak kolu PC'ye Xbox kolu olarak tanıtıp doğrudan kablosuz kullanmak mümkünmüş sanırım, ama yine de 900 lira verip alınan bir üründen resmi bir yazılım bekliyor insan.

Benim bilmediğim, kaçırdığım bir konu varsa ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa çok sevinirim. Bu kontrolcüye sahip olup kullananlar var mı? Sizler de kablo ile mi kullanıyorsunuz yoksa 3. parti yazılım mı kurdunuz? Acaba cihazı iade mi etsem diye düşünüyorum ama emin olamadım, yoksa 3. parti yazılım kurarak koldan tam verim alarak kullanabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben SteelSeries'den bunu beklemezdim açıkçası sonuçta 900 TL verilmiş yani F710 500TL desen taktığın an direkt bağlanıyor geçmiş olsun artık mecbur 3.parti yazılım kullanman gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı