Hocam merhabalar. Benim arkadaşım Gamepower'ın bir modelinden önce Corsair HS35, sonra da SteelSeries Arctis 7 modeline geçti. İki kulaklığı beraber dinledik ve şunu söylemem gerekiyor: Ciddi anlamda berbatlar! HS35'te EQ ayarları yapılsa bile seste sürekli bir kayıp oluyordu. Atıyorum bas artınca tiz ve midler ciddi anlamda rezalet bir hal alıyordu. Tiz arttığında midler arka planda kalıyordu ve baslar bildiğiniz yok oluyordu.
Arkadaşım bunu iade ettikten sonra Arctis 7 aldı. Bu HS35'ten daha iyiydi fakat yine kötüydü. Mikrofonu sürekli onun sesini uzaktan alıyordu. Uzaktan dememin kastı sesin az gelmesi değil, daha çok kendisi mikrofondan uzaktaymış gibi geliyordu. Bunun sebebinin mikrofondaki gürültü önleyici olduğunu düşünmekteyim. Zira arka plandan hiç ses gelmiyordu. Kulaklığın çekim mesafesi iyiydi, arkadaşım bayağı uzağa gidiyordu ve buna rağmen sesi geliyordu, aynı şekilde ses ona da geliyordu. Konfor da güzeldi, ben de o da denedik ve memnun kaldık. Fakat bunlar iyi yönler. Ses bence çok kötüydü. Bir sürü EQ ayarı yaptık ve bunda da problemler yaşandı. Kulaklık yazılım kurulmadan, saf bir şekilde, tamamen tiz odaklı bir ürün gibi hissettiriyor. Yani baslar yok gibi, midler de arka plandaydı. HS35'in tizlerinin artmış hali gibi düşünün ama ondan daha iyi. Ürünün yazılımını kurduktan sonra sesin arttığını fark ettik ancak ses kalitesi yine kötüydü. Yazılımdaki EQ ayarları daha beterdi fakat aralarında en iyisi "performans" profiliydi. Sesler daha dolgun ve "sıcak" olarak gelse de vokaller çok kötü geliyordu.
Bu yazdığım şeyleri direk yazdığım için biraz düzensiz olabilir, kusura bakmayın. Tecrübelerimi yazmak istedim. Bu arada ürün iade için hala bekliyormuş, 6 gün oldu diye hatırlıyorum.