Animenin ilk sezonunu tekrar izledim ve kendi döngüsüne sebep olmasını, metal Upa'nın önemini, yangı muhabbetini ve "görülmüş geçmişi değiştirmeden geleceği değiştirmek" gibi olayları anladım diye düşünüyorum ama anlatın deseniz kelimelere dökemem. 2. Sezonu zamanım olmadığı için izleyemeyeceğim. 2. Sezonu izlemediğimden mi bilmem ama şu an anlamadığım tek düz bir iki olay kaldı onları soracağım sonra animenin benim gözümde kaç puanlık olduğu ve düşüncelerimi yazarım herhalde.Benim de sorum var, anlattığım o kendi döngüsüne sebep olma ve sonun nasıl sağlandığıyla ilgili her şeyi anladınız mı? Çünkü orayı anlarsanız insanların neden bu animeyi top 5 ine koyduğunu, neden mal'de top 3 olduğunu, neden benim listemde top 1 olduğunu anlayacaksınızdır. Evangelion fanlarına benzemek istemiyorum fakat bu hikayeyi asıl detaylarıyla birlikte anladığınızda neden bu kadar iyi olduğunu anlarsınız.
Merhabalar, 1. soru için cevap biraz karmaşık. Teorik fizik başlıklarına göz atsanız ve araştırsanız bile bu soruyla karşılaşırsınız. Bu açıklanamayan bir soru fakat şöyle denebilir, bizim ana karakter Okabe bu zaman döngüsüne bir seferliğine sebep olmuş ve buna nasıl sebep olmuş bu net değil çünkü zaman bir kez değiştirilmiş ve değiştirilmemiş hali varoluştan silinmiş, aynı olay Attack On Titan'da da var. Yani Kurisu'yu görmüş fakat ilk seferinde buna sebep olan gelecekteki kendisi değilmiş. Fakat biz bunu göremiyoruz (nedenini yazmıştım) , direk bozuk halini görüyoruz. Veya zaman çizgisi hep bozukmuş. Einstein ve birçok fizikçi de aslında bu sorunun cevabını bulamıyor, Steins; Gate ise bize bu soruyu sordurtarak düşündürmeye ve bilime yönlendiriyor. Ben de bu soruyu kendime sormuştum. Ne zaman başladı sorusunun cevabı ise belli değil, radyo kulesinde başlamış da olabilir, çok geçmişte yaptığı bir şeyden dolayı da zaman çizgisi bozulmuş olabilir yani bunu bilemeyiz (Yine tekrarlıyorum nedenini açıklamıştım) . Okabe bu durumu kaç kere yaşadı sorusunun cevabını vermek gerekirse, Okabe tüm bu durumu sadece bir kere yaşıyor ve hepsi aynı Okabe ve döngüyü bir kere yaşıyor. Döngünü deme sebebimiz ise geçmişteki halini tetiklemesi. Aslında Okabe her şeyi tekrar yaşıyormuş gibi görünse de, sadece geçmişteki halini görüyoruz ve geçmişteki halinin bunu yapması gayet normal. Muhtemelen pek anlamadınız çünkü bunu iyice anlamak için Steins Gate 0'ı izlemek gerekiyor. Bir gün izlerseniz bu döngünün ilk ne zaman başladığı mantığını da kurabilirsiniz. Ben burada kelimelere dökemedim.Animenin ilk sezonunu tekrar izledim ve kendi döngüsüne sebep olmasını, metal Upa'nın önemini, yangı muhabbetini ve "görülmüş geçmişi değiştirmeden geleceği değiştirmek" gibi olayları anladım diye düşünüyorum ama anlatın deseniz kelimelere dökemem. 2. Sezonu zamanım olmadığı için izleyemeyeceğim. 2. Sezonu izlemediğimden mi bilmem ama şu an anlamadığım tek düz bir iki olay kaldı onları soracağım sonra animenin benim gözümde kaç puanlık olduğu ve düşüncelerimi yazarım herhalde.
1. Sorum: Bu zaman döngüsü 1. bölümden önce başlamış gibi anladım ne kadar önce başladığı ile ilgili bir bilgimiz var mı? (yani Okabe bu durumu kaç kere yaşadı da en sonunda başarılı Okabe oldu)
2. Sorum: 1. Sezon 17. bölüm bana aşırı boş bir bölüm gibi geldi bu Feyrus'u kovaladıkları bölüm ordan bir şey mi çıkarmam gerekiyordu?
3. Sorum: Deja Vu filmi izlenmesi hikaye açısından önemli mi?
Yanlış düşünüyormuşum, birinci sorunun cevabı şöyle olacak. Yine zamanı bütün olarak alacaksınız fakat şöyle, aslında ilk döngüye sebep olan Okabe bizim gördüğümüz Okabe değil, bunun kanıtı ise ilk bölümdeki Okabe'nin Kurisu'yu görme sebebinin başka bir Okabe olması. Aslında döngüye ilk sebep olan kişinin döngüye sebep olmasının nedeni Okabe çığlığı değil, çünkü zaten ilk seferde öyle bir Okabe yok. Asıl ilk Okabe'nin Kurisu'yu ölü görme sebebi animede gösterilmese de açık. Aslında çığlıktan önce aynı zamanda Mayushii'nin metal upasından bahsediliyor, upası kaybolmuştu ve Mayushii tam o sırada Okabe'ye "Metal Upa'yı aramaya gidelim! " diyor. Böylece aramaya gidiyorlar ve o sırada Okabe yine de ölü Kurisu'yu görüyor. Böylece görülen geçmiş, bu geçmişin faktörleri farklı bile olsa değişmiyor. Ardından o Okabe yine birinci bölümdeki Okabe ile aynı serüveni yaşayarak ilk çığlık fitilini ateşlemiş oluyor. Bu her şeyi başlatan Okabe (1. bölümdeki değil), Kurisu' yu ölü görse bile onun gördüğü Kurisu'nun katili Pf. Nakabachi. Sonrasında ise olay bu ilk çığlığın fitilini ateşleme olayına geliyor. O Okabe orada yanlışla Kurisu'yu öldürüyor ve çığlık atıyor, doğrudan aynı senaryoyu yine yaşatıyor, hiçbir fark yok aslında, ne olursa olsun Kurisu'yu ölü görüyor. Sonra ise senaryonun kalanı yaşanıyor ve işler tatlı haline geliyor. Okabe bunu kaç kere yaşıyor sorusunun cevabıysa yine 1, ne olursa olsun Okabe her şeyi 1 sefer yaşıyor, hepsi farklı zamanlardaki halleri sadece. Bu arada şimdi iyice çözümlüyorum ki bu durumu anlamak için kesinlikle 0'ı izlemek gerekiyor. Sebebi ise zaman çizgisinin hiç bozulmadığı Okabe'nin orada detaylı anlatılması. Yani burada döngüyü başlatan ve zamanı bozan şey Kurisu öldü d-mail'i olmuş oluyor. Bunun daha iyi açıklaması muhtemelen Vn'de vardırMerhabalar, 1. soru için cevap biraz karmaşık. Teorik fizik başlıklarına göz atsanız ve araştırsanız bile bu soruyla karşılaşırsınız. Bu açıklanamayan bir soru fakat şöyle denebilir, bizim ana karakter Okabe bu zaman döngüsüne bir seferliğine sebep olmuş ve buna nasıl sebep olmuş bu net değil çünkü zaman bir kez değiştirilmiş ve değiştirilmemiş hali varoluştan silinmiş, aynı olay Attack On Titan'da da var. Yani Kurisu'yu görmüş fakat ilk seferinde buna sebep olan gelecekteki kendisi değilmiş. Fakat biz bunu göremiyoruz (nedenini yazmıştım) , direk bozuk halini görüyoruz. Veya zaman çizgisi hep bozukmuş. Einstein ve birçok fizikçi de aslında bu sorunun cevabını bulamıyor, Steins; Gate ise bize bu soruyu sordurtarak düşündürmeye ve bilime yönlendiriyor. Ben de bu soruyu kendime sormuştum. Ne zaman başladı sorusunun cevabı ise belli değil, radyo kulesinde başlamış da olabilir, çok geçmişte yaptığı bir şeyden dolayı da zaman çizgisi bozulmuş olabilir yani bunu bilemeyiz (Yine tekrarlıyorum nedenini açıklamıştım) . Okabe bu durumu kaç kere yaşadı sorusunun cevabını vermek gerekirse, Okabe tüm bu durumu sadece bir kere yaşıyor ve hepsi aynı Okabe ve döngüyü bir kere yaşıyor. Döngünü deme sebebimiz ise geçmişteki halini tetiklemesi. Aslında Okabe her şeyi tekrar yaşıyormuş gibi görünse de, sadece geçmişteki halini görüyoruz ve geçmişteki halinin bunu yapması gayet normal. Muhtemelen pek anlamadınız çünkü bunu iyice anlamak için Steins Gate 0'ı izlemek gerekiyor. Bir gün izlerseniz bu döngünün ilk ne zaman başladığı mantığını da kurabilirsiniz. Ben burada kelimelere dökemedim.
İkinci sorunun cevabı ise aslında basit bir kontrol için, d-mail sonucunda nasıl bir şey ortaya çıktığını öğrenmek için Okabe Faris ile konuşmaya gidiyor çünkü o d-mail Faris'in dileğini içeriyor. D-mail'in olup olmaması moe kültürünün Akiba'ya gelip gelmemesini tetikliyor. Ayrıca Faris'te belirli düzeyde reading steiner da var (herkeste var). Onun haricinde babasıyla alakalı önemli meseleleri konuşması gerekiyor.
Moe kültürünün öneminden bahsetmek gerekirse, aslında moe kültürünün gelip gelmemesi divergency number'ı etkiliyor. Tüm şehrin kültürünün değişmesi geleceği de doğal olarak değiştiriyor.
Üçüncü sorunun cevabını vermek gerekirse, hayır izlemenize gerek yok çünkü canon değil. Benim açımdan çelişkiler içeriyor ki zaten Vn'nin içeriği de değil.
Hikayeye olan bakış açınız Steins; Gate 0'ı izleyip izlememenize göre bayağı değişir diye düşünüyorum. Steins; Gate 0'ın Okabe'si bana sorarsanız daha bi dramatik. Steins; Gate 0'a hikayenin ek devamı diyenleri veya gereksiz diyenleri aldırmayın. Steins; Gate 0 hikayenin ayrılmaz bir parçası ve bana sorarsanız ilk sezondan daha iyi. Lore açısından %60'lık kısmı ikinci sezon içeriyor. Onun haricinde hikayedeki detayı gösterilmeyen bazı ilgi çekici zaman çizgileri hakkında bilgiler bulunuyor. Fakat yine de zamanınız yoksa ikinci sezonu izlemeseniz de olur. O mesajın geliş hikayesini ve yanında barındırdığı Lore'u öğrenemezsiniz sadece. Hikaye ilk sezonki olan haliyle de çok güzel zaten.
Düşüncenizi merak ediyorum, en azından övdüklerimde abartmadığımı düşünüyorum. Bu kadar sevme sebebim ise hikayenin her açıdan kusursuz (mantık kusuru), her açıdan en iyi şekilde. Bazı açılardan ise tüm eserlerden iyi bir şekilde işlenmesi. İyi ve kötü düşüncelerinizi merak etmiyor değilim.
Steins;Gate 0'a da az bakıp bir kaç bölümünü izledim ve sonuç olarak bir tık abartı olduğunu düşünüyorum. Karmaşık hikayesi insanlara güzel geldiğini düşünüyorum yüksek ihtimal izleyen insanların yarısı anlamamıştır. Anime hala çok güzel bir anime lakin 10/10 mu dersek hayır 10/8 veya 10/9 verilecek bir anime, kendi türünün en iyisi ama hikaye karmaşıklığını aşınca 10/10 olmadığını düşünüyorum. Anime kesinlikle kronolojik sırayla izlenmeli izleme listesi de ekstra kafa karıştırıyor. Anime karakter bakımından 50 bölümde 15-20 karakter kullanması ve bu kadar az karakterle bile çok iyi bir iş yapması benim hoşuma gitti. (15-20 karakterin içine 4℃ ve Kuroki tarzı 1 bölüm bile gözükmeyen karakterleri almadım) Geçmişe gitme geleceğe gitme tarzı zaman da yolculuk animelerinin kesinlikle başı diyebilirim. Animeyi tam olarak söylemem gerekirse "Çok iyi bir anime ama izlediğim en iyi anime değil buna rağmen animeler de bir dönüm noktası denilebilecek bir anime" sonuç olarak animeye 2023'te izlerken verdiğim 8 puanı değiştirmiyorum ama anime gözümde artık tam 8 değil 8-9 arasında diyebilirim.Merhabalar, 1. soru için cevap biraz karmaşık. Teorik fizik başlıklarına göz atsanız ve araştırsanız bile bu soruyla karşılaşırsınız. Bu açıklanamayan bir soru fakat şöyle denebilir, bizim ana karakter Okabe bu zaman döngüsüne bir seferliğine sebep olmuş ve buna nasıl sebep olmuş bu net değil çünkü zaman bir kez değiştirilmiş ve değiştirilmemiş hali varoluştan silinmiş, aynı olay Attack On Titan'da da var. Yani Kurisu'yu görmüş fakat ilk seferinde buna sebep olan gelecekteki kendisi değilmiş. Fakat biz bunu göremiyoruz (nedenini yazmıştım) , direk bozuk halini görüyoruz. Veya zaman çizgisi hep bozukmuş. Einstein ve birçok fizikçi de aslında bu sorunun cevabını bulamıyor, Steins; Gate ise bize bu soruyu sordurtarak düşündürmeye ve bilime yönlendiriyor. Ben de bu soruyu kendime sormuştum. Ne zaman başladı sorusunun cevabı ise belli değil, radyo kulesinde başlamış da olabilir, çok geçmişte yaptığı bir şeyden dolayı da zaman çizgisi bozulmuş olabilir yani bunu bilemeyiz (Yine tekrarlıyorum nedenini açıklamıştım) . Okabe bu durumu kaç kere yaşadı sorusunun cevabını vermek gerekirse, Okabe tüm bu durumu sadece bir kere yaşıyor ve hepsi aynı Okabe ve döngüyü bir kere yaşıyor. Döngünü deme sebebimiz ise geçmişteki halini tetiklemesi. Aslında Okabe her şeyi tekrar yaşıyormuş gibi görünse de, sadece geçmişteki halini görüyoruz ve geçmişteki halinin bunu yapması gayet normal. Muhtemelen pek anlamadınız çünkü bunu iyice anlamak için Steins Gate 0'ı izlemek gerekiyor. Bir gün izlerseniz bu döngünün ilk ne zaman başladığı mantığını da kurabilirsiniz. Ben burada kelimelere dökemedim.
İkinci sorunun cevabı ise aslında basit bir kontrol için, d-mail sonucunda nasıl bir şey ortaya çıktığını öğrenmek için Okabe Faris ile konuşmaya gidiyor çünkü o d-mail Faris'in dileğini içeriyor. D-mail'in olup olmaması moe kültürünün Akiba'ya gelip gelmemesini tetikliyor. Ayrıca Faris'te belirli düzeyde reading steiner da var (herkeste var). Onun haricinde babasıyla alakalı önemli meseleleri konuşması gerekiyor.
Moe kültürünün öneminden bahsetmek gerekirse, aslında moe kültürünün gelip gelmemesi divergency number'ı etkiliyor. Tüm şehrin kültürünün değişmesi geleceği de doğal olarak değiştiriyor.
Üçüncü sorunun cevabını vermek gerekirse, hayır izlemenize gerek yok çünkü canon değil. Benim açımdan çelişkiler içeriyor ki zaten Vn'nin içeriği de değil.
Hikayeye olan bakış açınız Steins; Gate 0'ı izleyip izlememenize göre bayağı değişir diye düşünüyorum. Steins; Gate 0'ın Okabe'si bana sorarsanız daha bi dramatik. Steins; Gate 0'a hikayenin ek devamı diyenleri veya gereksiz diyenleri aldırmayın. Steins; Gate 0 hikayenin ayrılmaz bir parçası ve bana sorarsanız ilk sezondan daha iyi. Lore açısından %60'lık kısmı ikinci sezon içeriyor. Onun haricinde hikayedeki detayı gösterilmeyen bazı ilgi çekici zaman çizgileri hakkında bilgiler bulunuyor. Fakat yine de zamanınız yoksa ikinci sezonu izlemeseniz de olur. O mesajın geliş hikayesini ve yanında barındırdığı Lore'u öğrenemezsiniz sadece. Hikaye ilk sezonki olan haliyle de çok güzel zaten.
Düşüncenizi merak ediyorum, en azından övdüklerimde abartmadığımı düşünüyorum. Bu kadar sevme sebebim ise hikayenin her açıdan kusursuz (mantık kusuru), her açıdan en iyi şekilde. Bazı açılardan ise tüm eserlerden iyi bir şekilde işlenmesi. İyi ve kötü düşüncelerinizi merak etmiyor değilim.
Yanlış düşünüyormuşum, birinci sorunun cevabı şöyle olacak. Yine zamanı bütün olarak alacaksınız fakat şöyle, aslında ilk döngüye sebep olan Okabe bizim gördüğümüz Okabe değil, bunun kanıtı ise ilk bölümdeki Okabe'nin Kurisu'yu görme sebebinin başka bir Okabe olması. Aslında döngüye ilk sebep olan kişinin döngüye sebep olmasının nedeni Okabe çığlığı değil, çünkü zaten ilk seferde öyle bir Okabe yok. Asıl ilk Okabe'nin Kurisu'yu ölü görme sebebi animede gösterilmese de açık. Aslında çığlıktan önce aynı zamanda Mayushii'nin metal upasından bahsediliyor, upası kaybolmuştu ve Mayushii tam o sırada Okabe'ye "Metal Upa'yı aramaya gidelim! " diyor. Böylece aramaya gidiyorlar ve o sırada Okabe yine de ölü Kurisu'yu görüyor. Böylece görülen geçmiş, bu geçmişin faktörleri farklı bile olsa değişmiyor. Ardından o Okabe yine birinci bölümdeki Okabe ile aynı serüveni yaşayarak ilk çığlık fitilini ateşlemiş oluyor. Bu her şeyi başlatan Okabe (1. bölümdeki değil), Kurisu' yu ölü görse bile onun gördüğü Kurisu'nun katili Pf. Nakabachi. Sonrasında ise olay bu ilk çığlığın fitilini ateşleme olayına geliyor. O Okabe orada yanlışla Kurisu'yu öldürüyor ve çığlık atıyor, doğrudan aynı senaryoyu yine yaşatıyor, hiçbir fark yok aslında, ne olursa olsun Kurisu'yu ölü görüyor. Sonra ise senaryonun kalanı yaşanıyor ve işler tatlı haline geliyor. Okabe bunu kaç kere yaşıyor sorusunun cevabıysa yine 1, ne olursa olsun Okabe her şeyi 1 sefer yaşıyor, hepsi farklı zamanlardaki halleri sadece. Bu arada şimdi iyice çözümlüyorum ki bu durumu anlamak için kesinlikle 0'ı izlemek gerekiyor. Sebebi ise zaman çizgisinin hiç bozulmadığı Okabe'nin orada detaylı anlatılması. Yani burada döngüyü başlatan ve zamanı bozan şey Kurisu öldü d-mail'i olmuş oluyor. Bunun daha iyi açıklaması muhtemelen Vn'de vardır
Aklınıza takılan hala varsa sormaktan çekinmeyin.
Merhabalar, öncelikle eleştiriniz için teşekkür ederim.Steins;Gate 0'a da az bakıp bir kaç bölümünü izledim ve sonuç olarak bir tık abartı olduğunu düşünüyorum. Karmaşık hikayesi insanlara güzel geldiğini düşünüyorum yüksek ihtimal izleyen insanların yarısı anlamamıştır. Anime hala çok güzel bir anime lakin 10/10 mu dersek hayır 10/8 veya 10/9 verilecek bir anime, kendi türünün en iyisi ama hikaye karmaşıklığını aşınca 10/10 olmadığını düşünüyorum. Anime kesinlikle kronolojik sırayla izlenmeli izleme listesi de ekstra kafa karıştırıyor. Anime karakter bakımından 50 bölümde 15-20 karakter kullanması ve bu kadar az karakterle bile çok iyi bir iş yapması benim hoşuma gitti. (15-20 karakterin içine 4℃ ve Kuroki tarzı 1 bölüm bile gözükmeyen karakterleri almadım) Geçmişe gitme geleceğe gitme tarzı zaman da yolculuk animelerinin kesinlikle başı diyebilirim. Animeyi tam olarak söylemem gerekirse "Çok iyi bir anime ama izlediğim en iyi anime değil buna rağmen animeler de bir dönüm noktası denilebilecek bir anime" sonuç olarak animeye 2023'te izlerken verdiğim 8 puanı değiştirmiyorum ama anime gözümde artık tam 8 değil 8-9 arasında diyebilirim.
Sonuç olarak anime izlediğim en iyi anime değil top 10 animeme girer mi girer lakin insanlar beklentini çok yükselttiği için anime o beklentileri karşılamıyor.
Puanını düşüren şeyleri sıralarsamMerhabalar, öncelikle eleştiriniz için teşekkür ederim.
Öncelikle Steins; Gate 0' a abartı demenizi anlıyorum çünkü olaylar belirli bir bölümden sonra önem taşımaya başlıyor, tabii ki izlemek zorunda değilsiniz fakat izlerseniz de o bahsettiğim artıları edineceksiniz. Fakat izlemeye gerçekten gönlünüz yoksa izlemeyin, zorla izlemek alacağınız keyfi kaçıracaktır. Sadece bahsettiğim önemin abartı olmadığını temin edebilirim.
İnsanlara karmaşık hikayesi hoş geliyor ve çözünce o kadar da etkili olmuyor demişsiniz. İnsanlar bu yüzden mi seviyor bilmiyorum fakat benim için durum tam tersi, olayı karışık bir şekilde öğrenirsem o kadar da etkilenmem. Fakat bu animeyi tam çözümlediğimde asıl 10/10 vermiştim zaten, çünkü bitirdiğimde hikayenin başından beri mantık hatasız olduğunu, ve tüm bunların adaptasyonunun kusursuzluğunu (White Fox kalitesi) göz önüne alınca hikaye asıl etkiliydi. Hikayede bu kadar şeyle böyle ustaca işlenmişti, hikayede karakterlerin az ve öz olması, ana karakterin çok özgün olması ve felsefi açıdan nitelikler taşıması, müziklerin güzelliği, dramın işlenişi, yüzlerce detayı ve her şeyiyle aslında beni içine çekmişti bu eser.
Ayrıca bu hikayedeki tüm fizik teorilerinin gerçek hayatta da birer teori olması ve en olası olanlar olması, John Titor ve Cern olaylarının bire bir aynısının gerçek hayatta da yaşanması. Zira John Titor denen karakter, gerçek hayatta da 4chan' da ortaya çıkıp (anime ismi @channel) zaman yolcusu olduğunu söyleyip İbm 5100'ü araması. Cern'ün LHC ile bu deneyleri gerçekten de gerçekleştirdiği teorileri olması. Jöleleşme teorisi. Japonya'da da gerçekten Faris-chan ve babası gibi insanlar aracılığıyla moe kültürünün getirilmesi. Bu gerçek hayat uyarlamaları dışında yüzlerce detay, bir örnek vermek gerekirse her şeyin sonundaki Okabe, Steins; Gate 0'da yaşananların hiçbirinden haberdar değildir. Kiryuu Moeka bildiğimiz hikikomoridir, onu hayata tutturan şey FB'dir.
Ayrıca sizin de dediğiniz gibi bu seri bir dönüm noktası, türünün en iyisi olduğu zaten aşikar fakat en iyisi midir kişiden kişiye değişecektir.
Tüm bunlarda sadece seriyi övmüş gibi gözüküyorum, ki öyle yaptım da. Fakat onu en iyi olarak görme sebebim de bu zaten, kusurdan uzak ve bazı açılardan olağanüstü olması. Son derece realist ve diterminist olması. Eksi olarak sadece insanlar pacing ini eleştiriyor fakat ben hiç sıkılmamıştım, bu yüzden eksi olarak yazmayacağım. 12. bölümden sonraki pacing zaten olağanüstü.
Sizin için seriyi 10/10 değil de 10/8-9 yapan şey neydi, yani sizin için eksi yönü neydi. Yanlış anlamayın zevkinize karışmıyorum sadece fikrinize önem veriyorum. Ayrıca top 10 dan bahsetmişsiniz, paylaşmak isterseniz top 10 animanganızı öğrenmek isterim.
Ayrıca kimse bu hikayenin karışıklığıyla uğraşmak istemezken benimle konuşup benim açımdan zevkli bir sohbette bulunduğunuz için teşekkür ederim, böyle kaliteli seriler üzerinde çok duran insanlar bulmak zor.
Merak ederseniz benim top 10 animanga
1- Steins; Gate
2- Omniscent Reader's Viewpoint
3- Shingeki No Kyojin
4- Tomodachi Game (Manga)
4- Re: Zero
5- 20Th Century Boys/ Billy Bat
6- Takopi's Original Sin
7- Summertime Render
8- Clannad/ Code Geass
9- Neon Genesis Evangelion
10- Parasyte/ Made İn Abyss
(Bilerek 2 tane 4 koydum)
Hm: Welcome to NHK, Danganronpa VN, Bunny Girl Senpai, Bleach TYBW, Vagabond.
Bunları aralarında sıralamak çok zor, hepsi birbirine yakın aslında.
Tekrardan teşekkür ederim.
İzleme listeniz içinse (İzlemedim yazıyorsa izleme listemde bile yoktur)Merak ederseniz benim top 10 animanga
1- Steins; Gate
2- Omniscent Reader's Viewpoint
3- Shingeki No Kyojin
4- Tomodachi Game (Manga)
4- Re: Zero
5- 20Th Century Boys/ Billy Bat
6- Takopi's Original Sin
7- Summertime Render
8- Clannad/ Code Geass
9- Neon Genesis Evangelion
10- Parasyte/ Made İn Abyss
(Bilerek 2 tane 4 koydum)
Hm: Welcome to NHK, Danganronpa VN, Bunny Girl Senpai, Bleach TYBW, Vagabond.
Bunları aralarında sıralamak çok zor, hepsi birbirine yakın aslında.
Tekrardan teşekkür ederim.
Puanını düşürdüğünüz çoğu şey tahmin ettiğim gibi pacing üzerine, kendi nezlimde bu yaşanmadığından dolayı anlamasam da eğer böyle hissettiyseniz saygı duyarım. Son nedeniniz de yine benim açımdan bakıldığında kişisel kaçıyor. Yine de gerçekten de anlayıp bu kadar az yüksek veren ilk defa sizi gördüğümden dolayı epey şaşırdım. Zevkler ve renkler diyerek yine de saygı duyacağım.Puanını düşüren şeyleri sıralarsam
1- Sıkıcı 2-11 arası bölümler: Zaten sizin de bahsettiğiniz gibi 24 bölümlük bir anime de bu kadar bölüm sıkıcıysa hiç bir şekilde benim gözümde 10/10 olamaz
2- 2. Sezonun çoğu aşırı sıkıcı: İlk izlediğim zaman sıkılmıştım bu sefer az çok hatırladığım için atlaya atlaya geçtim
3- Beklentilerinin yükselip o beklentileri tam olarak alamamak: İnsanların anlattığı kadar mükemmel, efsane ve ya anime tarihinin en iyi animesi olduğunu düşünmüyorum. İzlemeden önce biraz yorumlarını okumuştum o kadar fazla beklentim yükselmişti ki bitirdiğimde beklentilerimi alamamıştım. Hikayesini öğrenince belki değişir diye düşündüm ama şuan hikayesini de öğrendim ve yine beklentilerimi alamadım. Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi "Çok iyi bir anime ama izlediğim en iyi anime değil buna rağmen animeler de bir dönüm noktası denilebilecek bir anime"
İzleme listeniz içinse (İzlemedim yazıyorsa izleme listemde bile yoktur)
1- Steins; Gate (İzledim 10/8)
2- Omniscent Reader's Viewpoint (İzlemedim, Okumadım)
3- Shingeki No Kyojin (İzleme listemde)
4- Tomodachi Game (Manga) (Mangasını okumadım animesini izledim gerçekten kaliteli bir anime 10/10)
4- Re: Zero (İzlemedim)
5- 20Th Century Boys/ Billy Bat (İkisinide Okumadım)
6- Takopi's Original Sin (Okumadım)
7- Summertime Render (İzleme listemde)
8- Clannad (İzlemedim)/ Code Geass (İzleme listemde)
9- Neon Genesis Evangelion (İzlemedim)
10- Parasyte (İzleme Listemde) / Made İn Abyss (İzlemedim)
Kendi ilk 10mu atmaktansa SehriZade's Anime List - MyAnimeList.net buradan bakarsınız. Konunun yavaştan başlıktan saptığını fark ettim Steins;Gate dışına çıkmaması için ve benim tam anlamda düşünerek taşınarak bir top 10 listem olmadığı için. (puan sisteminde eğer tarih yazmıyorsa hesabı açmadan önce izlemişimdir puanı hatırladığım kadarıyla vermişimdir) Bakarsınız buna niye bu kadar puan verdiğimi merak ederseniz dm kısmından yazarsınız cevap veririm.