StepN uygulaması güvenilir mi?

TheYOLA

Kilopat
Katılım
22 Ağustos 2015
Mesajlar
1.763
Makaleler
2
Çözümler
13
Uygulamadan para kazanmak için 10 SOL civarında bir tane ayakkabı almak gerekiyor. Uygulamadan şu an için yatırımsız para kazanmak mümkün değil.
 
Dolandırıcı olmadıkları belli oldu. Ben Mart 22 de girdim. Amorti ettim kazanmaya başladım. Efsane bir şey bu. Asics ile anlaştılar. Binance ile de anlaştılar. Binance ağı da dahil olacak. En başta risk alıp girenler daha şanslı çünkü ayakkabı fiyatları da biraz yükseldi.

Birkaç ayakkabı alıp yürüyenler var. GMT coinleri büyük bir hype yaptı. 300 kat civarında yükseldi.

Başta ben de inanmıyordum ki halen de inanamıyorum ama oluyormuş :) Ailem inanmadı ama ben kendi kriptodan kazandığım parayla girdim.

Daha önce buna benzer şeyler yapılmış ama bunun kadar patlayan olmadı muhtemelen. Sistem nereye kadar gider bilemiyorum. Yarın ne olur tabi ki bilinmez. Ama bir coine yatırım yapmak gibi bir anlamda.

Eylül ayında kiralama gelecek.

Bugün binance'de 1000 tane ayakkabı çekilişi yaptılar. 200 bine yakın insan katıldı. Dahil olduğum grupta bir arkadaşa çıktı. Şu an 220 bin TL teklif yapılmış.

Şu an günlük 50 dolar civarında kazandırıyor. Benim ayakkabı walker level 9. Ayakkabıların özellikleri de önemli Eff ve Res değerleri kazancı direk etkiliyor.

İkinci ayakkabıyı almayı düşünüyorum ama biraz harcamalara para gitti bir de insan yine de çekiniyor alsam mı almasam mı diye. Belki biraz daha kazandıktan sonra alırım.

Umarım uzun süre devam eder.

1111.jpeg
 
Sizce ayakkabı kiralama ücreti ne kadar olur? @Batina
Şimdi şöyle bir durum var. Her ayakkabı aynı seviyede değil. Bunu nasıl yapacaklar? O zaman ayakkabının özelliğine göre kiralama ücretinde de değişiklik olmak zorunda. Olmazsa insanlar en çok kazandıran ayakkabıyı seçmek isterler.

Açıkçası hiçbir öngörüm fikrim yok bu konuda. Ancak şunu biliyoruz ki kazancın yüzde 70'i ayakkabının sahibi alacak yüzde 30'unu ise kiralayan alacak. Bu durumda kiralama ücreti kazançtan daha az olmak zorunda ki bir anlamı olsun.

Eylüle kadar daha 4 ay var. 4 ay sistemin iyi gitmesi lazım ki kiralamanın da bir avantajı olsun. Kiralamaya kadar ayakkabıların fiyatları nasıl değişecek o da merak konusu.

GST listelenmesinden sonra 9 dolarların üzerine çıktı ve çok hızlı bir düşüş yaşadı şu an 4 dolara inmiş durumda. Ayakkabıların da fiyatları biraz düşmüş gibi görünüyor. GMT coini yükseltmek için kampanyalar yapılıyor. Mintleme vs gibi şeylerde artık GMT istiyorlarmış. Bu düşüş ondan olabilir. Ama fazla düşerse iş biraz sıkıntıya girer gibi.

Belki de sistemin devamlılığı için bunların olması gerekiyor. Açıkçası çok bilgim yok. Umarım uzun süre devam eder.
 
@Batina Merhaba. Hala kullanıyor musunuz? Şu anki kötü piyasada; kazançlar, ayakkabı fiyatları vs. nasıl durumda? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Kusura bakmayın yazınızı yeni görüyorum. 26 mayısa kadar fena gitmiyordu sonra hızlı düşmeye başladı. Şu an çok düşmüş durumda. 0.60 seviyelerinde. Ayakkabılar da ucuzladı sistem iyice ponziye döndü gibi. Bu kadar erken bu düşüş yaşanacağını kimse tahmin edemez tabi.

Ben 22 nisan gibi ikinci ayakkabımı almıştım. Onu da amorti edip 30k civarı para kazandım. Şu an kazançlar düşünce tabi günlük getiri 2 ayakkabıda 214 lira civarı biraz daha düşük olabilir değişiyor. Yine amorti eden için tabi kötü değil ama yüksek kazançlardan sonra insanlar epey kızgın şu an. Tabi amorti etmemiş olanlar için büyük sıkıntı.

Önce SOLANA ağında başladılar daha sonra BSC ağını kurup orada ayakkabı satışı yaptılar. Oradaki ayakkabılar daha pahalıydı ama oradaki GST coinin değeri daha yüksekti. Sonra oradaki GST coin inanılmaz bir yükseliş yaptı. Tabi ayakkabılar da öyle. 45 dolarlara kadar çıktı sonra birkaç gün içinde hızlıca çaktılar. O sırada girenler büyük kayıp yaşıyor şu an.

Olay orada mintlemekti ama. Yani yürümek bu işin bir nevi hamallığıydı. BSC ağında 1000 dolara 2 ayakkabıyı birleştirip mintleyerek çıkan ayakkabıyı 7 8 bin dolara sattılar. Tabi bunu görenler hemen girmek istedi ama onların elinde patlattılar.

Şu an CALO büyük bir dalga yapıyor. Daha önce 1 BNB fiyatlara satılmıştı ayakkabıları. 6 gün falan olmuş uygulamadan kazanç yapması. Ancak ayakkabılar orada 20k TL civarı. Bir de STEPN'den tamamen araklamışlar. Güven vermiyor ama erken girenler yine kazançlı çıkıyorlar.

STEPN geri dönüş yapabilir mi zor görünüyor. Adamlar GST coin yakımı veya ayakkabı yakımı yapmadılar. Henüz hiçbir silahlarını kullanmadılar. İyice düşürüp mü yapacaklar bilemiyoruz. Amorti edenler için ufak kazançlar var halen ve amorti edemeyenler ise halen bir umut bekliyorlar.

Durum bu şekil maalesef. Bir de tabi ayı döneminde olmamızın da etkisi çok büyük.
 
Çiftlik bank işte :)
Paranızı borç olarak alıyor, kendi yatırımını yapıyor, size belirli bir döngüde para veriyor. Yeni gelen kullanıcı ivmesi azaldığında yada yatırımlarından zarar etmeleri durumunda, sistem çökecek ve çoğunluk dolandırılmış olacak.
Kullanıcının ekonomik olarak katkı sağladığı bir şey yok.
Üretici, ya sınırsız para basıyor, ya çok hayırsever biri parasını dağıtıyor, yada riskli yatırım işlemlerine giriyor.
 
Ponzi sistemidir, uzak durulmalı.
 

Geri
Yukarı