Steroid neden bu kadar popüler?

• Konuyu başlatan bdxmrz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.193

bdxmrz

Kilopat
Yer
Çekmeköy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1660 ti sollayan 1660s var baska bisey yok
Bu aralar forumda gelen geçen steroid alınır mı diye konu açıyor.
Hayır yaşları da genel olarak 14-16 arasında bakkalda mı satıyorlar steroidi?
Bu çocukların akıllarına nasıl giriyor bunlar?

Kanka, sosyal medyanın steroidlerin bu kadar popüler olmasında büyük bir etkisi var. İnsanlar, steroid kullanarak vücut yapanları görüp özeniyorlar. Birçok kişi doğru düzgün antrenman yapmadan, hızlı sonuç almak için sağlığını tehlikeye atıyor. Hatta steroid kullanma yaşının 15'e kadar düştüğüne eminim. Özellikle her yerde karşımıza çıkan 16 yaşındaki 'natürel' YouTuber ve influencerlar sayesinde insanların algısı bile bozuldu.

Son düzenleme:
Bu aralar forumda gelen geçen steroid alınır mı diye konu açıyor.
Hayır yaşları da genel olarak 14-16 arasında bakkalda mı satıyorlar steroidi?
Bu çocukların akıllarına nasıl giriyor bunlar?

Elma ağacının altında otururken üstüne elma yağarsa, ağaca çıkmaya tenezzül etmezsin. Beynin böyle evrimleşmiş.

İnternetteki ünlü steroid basan insanlardan özenip (kimleri bahsettiğimi az çok anlamışsındır isim vermeyeceğim); amaçları yarışma olmayıp, karı kız etkileme peşinde koşup, 30-40 yaşlarında öbür dünyaya gidecek olan insanlardır. 1 yıldır düzenli olarak spor yapıyorum ve kesinlikle steroid kullanmanızı önermem. Hayatınız mahvolur. Natural bir şekilde 2-3 yılda emeğinle istediğin vücuda ulaşabilirsin. Spor, emek ve sabır ister.

Ben 22 yaşındayım sadece 2 ay kullandım ve nasıl bir çıkmaza gireceğimi anladıktan sonra bıraktım. O enerjiye ve güce alıştıktan sonra bırakması cidden zor olabiliyor, bağımlılık yapar dedikleri bundan kaynaklı.

Çokça gördüğümüz 1 kür yapar çıkarım diyen kişiler kürden sonra her şeyin aynı kalacağını sanıyor, ben bile kazandığım kas kütlesinin çoğunu 1 ayda kaybettim. Başlarken ki düşüncem bir kaç kür yaparım, doktor kontrolünü asla aksatmam ve 2-3 yılda harika bir fizik inşa ederim di. Fakat öyle olmuyor bu ilaçlar arkadaşında söylediği gibi kişiliği bile değiştiriyor. Hiç bir sebep yokken depresyona giriyordum sinirime hakim olamıyordum, profesyonel kişiler bunların önüne geçebiliyor ama biz profesyonel değiliz. Gördüğümüz her hangi yan etki bile hayatımızı mahvedebilir. Yaşadığım tecrübeyi kısaca aktarmak istedim.

Ben 22 yaşındayım sadece 2 ay kullandım ve nasıl bir çıkmaza gireceğimi anladıktan sonra bıraktım. O enerjiye ve güce alıştıktan sonra bırakması cidden zor olabiliyor, bağımlılık yapar dedikleri bundan kaynaklı.

Çokça gördüğümüz 1 kür yapar çıkarım diyen kişiler kürden sonra her şeyin aynı kalacağını sanıyor, ben bile kazandığım kas kütlesinin çoğunu 1 ayda kaybettim. Başlarken ki düşüncem bir kaç kür yaparım, doktor kontrolünü asla aksatmam ve 2-3 yılda harika bir fizik inşa ederim di. Fakat öyle olmuyor bu ilaçlar arkadaşında söylediği gibi kişiliği bile değiştiriyor. Hiç bir sebep yokken depresyona giriyordum sinirime hakim olamıyordum, profesyonel kişiler bunların önüne geçebiliyor ama biz profesyonel değiliz. Gördüğümüz her hangi yan etki bile hayatımızı mahvedebilir. Yaşadığım tecrübeyi kısaca aktarmak istedim.
Bu arkadaşın bilgisine istinaden birkaç şey de ben eklemek istiyorum. Olay geçen sene yaşanıyor. Fitness salonlarında hocalık yapan bir arkadaşım var. Bu arkadaşımın çalıştığı salonda bir tane eleman fitnessa başlıyor. 3-4 ay sonra salonda duyduğu muhabbetlerden ötürü steroide başlamak istiyor ve başlıyor. Başladıktan sonra adam gayet güzel vücut yapıyor burası doğru ancak adam aynı zamanda salondakilere durduk yere eşinin kendisini aldatmasından şüphelendiğini, bundan dolayı eşini sürekli takip ettiğini, gerekirse hem onu hem görüştüğü kişiyi öldüreceğine yönelik şeyler anlatıyor. Adamın steroid kullandığı ana kadar bu tarz saçma konuşmaları olmamış hiç. En son salonda da en ufak şeye kızıp millete de salça olmaya başlayınca elemanı salondan kovuyorlar.

Elemanın bu hale gelmesinin sebebi şu. Steroid sizi bir erkeğin olması gerektiğinden daha fazla erkek yapar. Vücudunuza haddinden fazla testosteron yükler. Bu sebepten dolayı daha kolay vücut yaparsınız ve fiziken daha güçlü olursunuz ancak testosteron avantajlardan ibaret bir hormon değildir. Sizi daha fazla sinirli, kavgacı, paranoyak ve korkusuz hale getiriyor. İnsan türünün erkeği ve hatta diğer tüm cinslerin erkeği milyonlarca yıl boyunca gerektiğinde kavgadan kaçıp canını kurtarmak, değmeyecek durumlarda sinirlerini yatıştırmak ve gerektiğinde kavga etmeden çözüm odaklı yaşayacak şekilde evrilmiştir. (Veya o fıtratla yaratılmıştır.) İşte steroidden kaynaklanan fazla testosteron bu dengeyi bozarak koruyucu duyguları ortadan kaldırıyor ve etraftaki insanların da durumun farkına varıp sizden uzaklaşmasına sebep oluyor. Çiftçilerin rahat durmayan öküzleri hadım ederek yani testosteron üretimini kesilmesine sebep olarak onları daha rahat kontrol altına aldıklarını zaten duymuşsunuzdur).

Steroidin tek dezavantajı bu da değildir. Steroid yüzünden vücudunuz dışarıdan testosteron desteği aldığından beyniniz testosteron oranının gereksiz yükseldiğinin farkına vararak denge sağlayabilmek için veya nasıl olsa beleşten vücuda testosteron giriyor diye düşünerek bu sefer testislerinizde üretilen testosteronu kesmeye başlıyor. Bu da testislerde küçülmeye, iktidarsızlık sorunlarına ve diğer bazı cinsel sorunlara sebep oluyor. Size tavsiyem steroide hiç bulaşmayın. Bulaşan arkadaşlarınızı da uyarın. Supplement kullanmadan vücut yapmak zahmetli ancak oldukça sağlıklıdır. Ne demiş büyüklerimiz: Başarı merdivenini kimse elleri cebinde çıkamaz. Bu yazım steroid kullanmayı düşünen genç kardeşlerimin kulağına küpe olsun.

Son düzenleme:
Gokalaf gibi kaslı obezlere özenen ergen tayfa işte. Genelde Tiktok'ta hangi şarkı popüler ise onu dinlerler, hangi espri popüler ise tüm gün onu yaparlar falan.

Zaten Türkiye'de orijinal steroid bulmak çok zor onlar da gerçek sanıp sahte şeyler basıyor kendine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı