Beroo96
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Ağ ve Web Güvenliği
Merhaba Technopatlar!
Sizlerle uzun süredir araştırdığım ve bir çok sebepten dolayı kuramadığım Mac işletim sistemindeki "still waitin for root device" hatasının çözümünü paylaşacağım...
Öncelikle şöyle başlıyayım ki bu sorun kesinlikle tek bir sebepten kaynaklandığı asla doğrulanamaz.. Ama elimizde en azından kesin bir çözüm var
Şimdi gelelim adım adım sorunu aşmaya... Ama öncelikle sizlere bilgisayarımı tanıtmakta fayda var çünkü bu sorunu bizzat bu makinede aştım..
Technopatlar Buyurun indirme linkiniz: http://kickass.to/iatkos-s3-mac-os-x-snow-leopard-10-6-3-t4165847.html
Sorularınız olursa cevaplamak için burada olacağım technopatlar!
Ve devam edeyim: Bu sorunun çözümünde koca forumda tek başına konularıma cevap veren araştıran ve bana bazı önerilerde bulunan talatimac'a çoook teşekkür ediyorum.
Sizlerle uzun süredir araştırdığım ve bir çok sebepten dolayı kuramadığım Mac işletim sistemindeki "still waitin for root device" hatasının çözümünü paylaşacağım...
Öncelikle şöyle başlıyayım ki bu sorun kesinlikle tek bir sebepten kaynaklandığı asla doğrulanamaz.. Ama elimizde en azından kesin bir çözüm var
Şimdi gelelim adım adım sorunu aşmaya... Ama öncelikle sizlere bilgisayarımı tanıtmakta fayda var çünkü bu sorunu bizzat bu makinede aştım..
- MODEL: ACER ASPİRE V3-571G
- İŞLEMCİ: İntel Core i5-3210M 2.5 GHZ
- RAM: 6 GB DDR3 Memory
- Hard Disk:500 GB HDD
- Öncelikle Kurulumda hata aldığınız port'da dahil olmak üzere bütün usb portlarınızdan kuruluma yapmayı deneyiniz. çünkü aynı sorunu çözmek için arkadaşımın bilgisayarını aldım ve en son denediğim usb 2.0 portunda kuruluma geçebildim
- Eğer hala kuruluma geçemediyseniz bilgisayarınızın bios ayarlarına dönün ve advanced kısmının açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer açık değilse kötü haberi vereyim hiç bir şekilde açamazsınız arkadaşlar. Çoğu firma tarafından bu engelleniyor garanti dışına çıkmasın diye.(Sakın ola ki internetten advanced bölümünü kırmak için rom dosyası indirip bunları bilgisayarınıza inject etmeye kalkışmayın bilgisayar hem garanti dışına çıkar ve ayrıca çöp olma ihtimalide artar)
- Advanced bölümüne erişebildiyseniz intel virtualization technology "Enable" duruma getirin (çok ilginçtir bilgisayar laboratuvarında yaptığım bir kurulum aşamasında intel virtualization technology'i enable duruma getirmediğim için kuruluma geçememiştim ve bunun nedenini hala açıklayamıyorum)
- Bilgisayarınız kesinlikle SATA AHCI modunda olmalı bunu bios'tan kontrol edebilirsiniz.
- Eğer yukardaki 4 adımda işe yaramadıysa technopatlar malesef iATKOS ML2 kurulumunu gerçekleştiremeyeceksiniz. Fakat üzülmeyin MAC İŞLETİM SİSTEMİ serüveni henüz sizin için bitmiş değil
- iATKOS ML2 'den daha düşük sürüm olan iATKOS S3 MAC OS X Snow leopard 10.6.3 kurulumu yapacağız
Technopatlar Buyurun indirme linkiniz: http://kickass.to/iatkos-s3-mac-os-x-snow-leopard-10-6-3-t4165847.html
- Boot usb'sini oluşturdukdan sonra chameleon 2 rc5 ile işleminizi tamamlayınız...
- Ayrıca bazı technopatlar S3 kurulumu yaparken klavye ve mouse'yi işletim sistemi görmüyormuş. Bunun için kurulum yaparken arkadaşlar PS/2 checkbox kutucuğuna tıklayın ve onuda kurun. Bu işlemden sonra kesinlikle mouse ve klavyenizi görecektir.
Sorularınız olursa cevaplamak için burada olacağım technopatlar!
Ve devam edeyim: Bu sorunun çözümünde koca forumda tek başına konularıma cevap veren araştıran ve bana bazı önerilerde bulunan talatimac'a çoook teşekkür ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: