Stok fanlı, Core 2 Quad Q8400'a Overclock yapılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4,7'ye falan çıkıyor diyen arkadaşlar yanlış düşünceler oluşturmasın kafanda.

Standart frekans değeri 2,66 olan bir işlemciyi 4 GHZ'ye rahat falan çı kar ta maz sın. İşlemcinin standart frekans hızına bile bakmadan yorum yapanlar var.
Stabilitenin sağlanması umurlarında bile değil. Yoksa herkes verir voltajı, herkes artırır frekansı.

Kısaca şunları söyleyeyim :

1- Stok soğutucun yok ise voltaj vermeyi kafandan atacaksın. Voltaj vermek yok !
2- 2,6 GHZ olan işlemciyi voltajsız ancak 3 GHZ'ye zar zor çıkartabilirsin.
3- Frekansı artırınca OC işlemi bitmez, stabilite kontrol edilir.
4- Eğer Prime 95 ile 1 saat boyunca yaptığın testlerde eror kodları alıyorsan veya sıcaklık 80 derecenin üzerine çıkıyorsa stabiliteyi sağlayamamışsın demektir.
Stok fan kullandığın için sıcaklıklardaki artışa mani olamazsın bu yüzden hedefini yükseltme, hevesimi aldım demekle yetin.

Diğer arkadaşlara kalsa 5 GHZ'ye voltajsız çıkacak. Lafla olmuyor maalesef :)

4,7'ye falan çıkıyor diyen arkadaşlar yanlış düşünceler oluşturmasın kafanda.

Standart frekans değeri 2,66 olan bir işlemciyi 4 GHZ'ye rahat falan çı kar ta maz sın. İşlemcinin standart frekans hızına bile bakmadan yorum yapanlar var.
Stabilitenin sağlanması umurlarında bile değil. Yoksa herkes verir voltajı, herkes artırır frekansı.

Kısaca şunları söyleyeyim :

1- Stok soğutucun yok ise voltaj vermeyi kafandan atacaksın. Voltaj vermek yok !
2- 2,6 GHZ olan işlemciyi voltajsız ancak 3 GHZ'ye zar zor çıkartabilirsin.
3- Frekansı artırınca OC işlemi bitmez, stabilite kontrol edilir.
4- Eğer Prime 95 ile 1 saat boyunca yaptığın testlerde eror kodları alıyorsan veya sıcaklık 80 derecenin üzerine çıkıyorsa stabiliteyi sağlayamamışsın demektir.
Stok fan kullandığın için sıcaklıklardaki artışa mani olamazsın bu yüzden hedefini yükseltme, hevesimi aldım demekle yetin.

Diğer arkadaşlara kalsa 5 GHZ'ye voltajsız çıkacak. Lafla olmuyor maalesef :)

Sıcaklık değerim artmadı. 3.5 GHz olan işlemcimi voltaj değeri olmadan 4.3 GHz'e kadar sorunsuz taşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar siz n'aptınız ya? AMD FX 6300'ın orijinal frekansı 3.5 GHz bu 4 GHz olur ama adamın işlemcisi orijinali 2.6 GHz bunu maksimum 3 GHz yapar onuda testlerle yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalan yanlış bilgi vermekten cezayı yiyeceksin en sonunda. 7,2 GHZ'ye bırak diyen arkadaş sen bu işi bırak diyorum.
4,3 GHZ diyen arkadaş bana stabiliteyi kanıtla. 20 defa diyorum stabil değilse zerre kadar anlamı olmaz OC işleminin.

Bak benim yaptığım rehbere, acaba ben neden stabiliteyi kanıtlamaya çalışmışım ?
Acaba ben neden 4,4'ün üzerine çıkamamışım ?
FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

Son kes sözlüyorum yalan yanlış bilgiler vermeyin. 4,3 GHZ diyen arkadaş CPU-Z'den 1 fotoğraf koymakla olmuyor maalesef.
Prime 95'den haberin var mı acaba senin ?

Bak ben 4,4 GHZ stabiliteyi kanıtlamak için nasıl bir görsel yayınlamışım ?

5m4cpb9.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı