Stoklar düzelince RTX 3060 Ti fiyatı ne olur?

Kaçırılan nokta şu: Firmalar da artık tadını aldılar bu işin direk liste fiyatına ekleme yaptılar. Ekledikçe satışta bir şey değişmedi ki bu direk stokla da alakalı ancak bugün 6000 lira üstüne 3060 ti satılabiliyorsa stok olayı çözülünce de geri en iyi ihtimalle 5500 bandından devam edeceklerdir.
 
Web tasarim ve Counter Strike icin 5600X, 16gb Ram, 3060ti yeterli. Sadece bunlar icin daha ust gereksiz para olur. Belki islemciyi 5800X yapabilirsin, 3D tasarimla ugrasicaksan.
 
3060 Tİ 400 dolara çıktı, 5-7 bin TL bandında satıldı. Palit alan olur, Rog Strix alan olur, bilemem fakat aynı seviyelere paşa paşa gelecek. 5 bine (bunu yazarken bile inanamıyorum az paraymış gibi yazıyoruz bir asgari ücretlinin nerdeyse iki aylık emeği) rahat bulunacak. Parası olan 6-7 bin bandındaki üst modellerini de rahatlıkla alır. Bunun aksini yazanlar görüyorum forumda ilginç şekilde, 8-9 bin hatta daha üst fiyatlardan bahsediyor. Kendileri muhtemelen amatör madenciler olup, maden engelli kartlar çıktığında şuan elde tuttukları ve yüksek fiyata aldıkları kartları çöp fiyatına geri satmak zorunda kalacak adamlardır. 3060 doğrudan yüksek stokla çıkacak ve maden engelli, fiyatı bu dolar kuruyla makul olacaktır. Tİ versiyonu da stoklar gelip talep doydukça makul seviyelere inecektir. BTC 20bin dolara ilk geldiğinde de olan senaryo bu. Acele edip abuk bi karta yüksek para vermeyin ya da madencilerin çürüttüğü bi karta. Bekleyin. Ben imzadaki PCyi 1 ayda parça parça indirimlerden dizdim, ekran içinse acelem yok bekliyorum. O fiyatlara gelecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı