Stoklar ne zaman yenilenir?

Bunun hakkında net bir bilgi veremeyiz dolayısıyla düşmesine sebep olan etmenlerin şu anki hareketlerini yorumlamalıyız. Ethereum ve minerlar aldı başını gidiyor.
Şu videoya bir bakın derim;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Stokların zar zor yenilenebileceğini göz önünde bulundurursak eğer aylarca hatta yılarca bekleme ihtimalimiz var.

Ethereum 1800 doları geçti ve bu gidişle düşecek gibi de görünmüyor. Madencilerin kazım işlemini durdurması için ETH'un 1000 doların altına inmesi gerekeceğinden %45 gibi bir değer kaybını ben en az 8 ayda gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Şunu düşünebilirsin AMD ve NVIDIA kart stoklarını 2 katına çıkarırsa ne olur? Bu durumda değişen hiçbir şey olmaz. Artan stokları madenciler kısa süre içinde yine eritecektir ve fiyatlar %300-500 daha pahalı seyredecektir. Firmalar oldu da stokları 5 kat artırdığını varsayalım: Bu esnada büyümeyi hedefleyen madenciler o artan stokların tamamını yine hızlı bir şekilde tüketecektir. Yani AMD ve NVIDIA çok ciddi bir yöntem bulmadıkça bunun önüne geçilemeyeceğini düşünüyorum. Kaldı ki şu anda 10000TL civarı satılan RX 580'ler bile anında tükeniyor. Önce 1-2 kartla başlayan kazımcılar işi büyüttükçe bir oda hatta fabrika dolusu rigler kurmayı hedefliyorlar. Yani bu işi büyüten 1000-1500 kartla çalışan madenciler var. NVIDIA'nın RTX 3060 modelini madencilere özgü 16 GB VRAM ile çıkaracağı söylense de madenciler yine o kartlar ile beraber oyuncu kartları olan üst modellere de yönelecektir. Çünkü bant genişliği ve RAM kapasitesinin yanı sıra kartların çekirdek hızları da önem kazandığı için oyuncuların işine yarayan kartlar tam olarak madencilerin istediği kartlardır. Yani özel mining kartlarının çıkması da kandıramayacaktır onları :) Çevremdeki madencileri gördükçe umudu kesiyorum kart bulma konusunda. Ancak umuyorum ki ben yanılırım da AMD ve NVIDIA artık bu işi çözer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı