Stoksuz satış yapmak mantıklı mı?

665043

Centipat
Makaleler
1
Kısaca sen sat, biz gönderelim mantığında, stoksuz satış imkanı sunan şirketler var. Ben bu mantıkta Trendyol'da vb. platformlarda satış yapsam karşılaşabileceğim sorunlar nelerdir?

Tekstil ürünleri satacaksan iade istenebilir, eğer iade tarihi geçerse ürün elinde kalabilir. Eğer sermayen varsa her türlü elinden çıkartabilirsin bir süre sonra.

Tekstil ürünleri satacaksan iade istenebilir, eğer iade tarihi geçerse ürün elinde kalabilir. Eğer sermayen varsa her türlü elinden çıkartabilirsin bir süre sonra.

Evet tekstil bir X firması buldum entegrasyon falan diyorlar ürün alındığında onlar gönderiyor benim sipariş vermemede gerek kalmıyor ve sanki siz gönderiyormuşsunuz gibi oluyor.

Evet tekstil bir X firması buldum entegrasyon falan diyorlar ürün alındığında onlar gönderiyor benim sipariş vermemede gerek kalmıyor ve sanki siz gönderiyormuşsunuz gibi oluyor.
İade kısmıyla da onlar ilgileniyorsa ve güvenli bir firmaysa bence mantıklı. Şirket işini nasıl halledeceksiniz? (Bilmediğim için soruyorum, bireysel falan oluyor mu?)

Kendin üretmediğin bir ürünü tabii ki satın alıp satarsın ticaret böyledir. Mesela Dell markasından monitör satın aldın diyelim satmak için, sen kendi iş yerinde bunu satarsın ve eğer monitörde bir sorun çıkarsa sorunu Dell teknik servisi çözer yani sen aracı olmuş olursun.

10 dk önce bir haber gördüm. Vivense'den alınan ürün 2 aydır gönderilmemiş. Muhtemelen vivense de üreticiden ürünü alamıyor. Bu gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Diğer platformları bilmiyorum ama Trendyol'un satıcı cezaları genel olarak ürün bedelinin %5 ila %20 arasında. Eksik kusurlu ürün, geç teslim vs gibi durumlarla fazla karşılaşmayacaksanız olabilir ama bunu garanti edemiyorsanız sürekli ceza yiyerek kazandığınız parayı Trendyol'a hediye etme durumunuz da olabilir. İyi bir firmayla anlaşırsanız neden olmasın..

10 dk önce bir haber gördüm. Vivense'den alınan ürün 2 aydır gönderilmemiş. Muhtemelen vivense de üreticiden ürünü alamıyor. Bu gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Diğer platformları bilmiyorum ama Trendyol'un satıcı cezaları genel olarak ürün bedelinin %5 ila %20 arasında. Eksik kusurlu ürün, geç teslim vs gibi durumlarla fazla karşılaşmayacaksanız olabilir ama bunu garanti edemiyorsanız sürekli ceza yiyerek kazandığınız parayı Trendyol'a hediye etme durumunuz da olabilir. İyi bir firmayla anlaşırsanız neden olmasın.

Trendyol yerine nerede satış yapabilirim veya kendi sitemi kursam?

Komisyon oranları da çok önemli. Sen malı aldığın yere komisyon vereceksin sonra trendyol vb. siteler de satış fiyatı üzerinden en iyi ihtimalle %20 komisyonunu alacak. Bunun birde kargo masrafı var. T-shirt satıyorsun diyelim 5 desi desen ortalama 110-120 tl gibi kargo ücreti ödersin.

Kendi sitenden satma işi başlarda çok sıkıntı olabilir. Reklamınızı iyi yapmanız gerekiyor. Birde insanların büyük e ticaret firmaları yerine size güvenip alacaklar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı