Stopcode hatası

berkan41

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Laptopuma HP'nin kendi servisinde yeni bir anakart sağlandı ve yeni 2 tane RAM taktım ama nedendir bilmiyorum bazen normal ekrandayken bir anda siyah ekran oluyor ve öyle kalıyor resetlemek zorunda kalıyorum. Bazen de stopcode mavi ekran hatası veriyor. Bu ikisinin nedeni ne olabilir acaba (özellikle son dönemde siyah ekran durumu çok yaşanmaya başladı)?

Up.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar rapor atmadıktan sonra bilemeyiz. Paylaşın bakalım.

Alttaki adrese girin ve üretici firmanın size yayınladığı driverları indirip sisteminize kurun.

Driver yüklemeyi hp assistant ya da detect my drivers yoluyla değil, İşletim sistemini Windows 10 - Yandaki sürümü Windows 10 64 bit seçip devam edin. All drivers yazan yazıya basıp aşağı açılan sekmeden manuel olarak indirin. Sonra sırayla kurun. İşlem bitince sistemi yeniden başlatın ve sorun devam ediyor mu bakın.

En son AMD işlemci driverınızı alttaki şekilde güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmının yanındaki yere tıklayıp işlemcinizin modelini yazarak (Örnek Ryzen 9 7945HX) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi işlemcinizi seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.
Kolay gelsin. Durumla ilgili dönüş yaparsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı