Store vs Web'ten program yüklemek

469070

Hectopat
Arkadaşlar Linux'ten Windows 10'a geçmek durumunda kaldım. Güvenlik ve güncellemeler açısından Windows mağazadan mı programımları mı yüklemeliyim yoksa web sayfalarındaki .exeden mi? Örnek verecek olursam Telegram, WhatsApp'ya da Brave tarayıcımı Store'den yüklediğimde Microsoft beni takip ediyor veya verilerime erişebiliyor mu?

Windows mağazası normalde daha güvenldir. Ama Microsoft zaten her türlü verinize erişecektir. Onun OS'unu kullanıyorsunuz sonuçta. Eğer orijinal sitesinden kuracaksanız siteyi tavsiye ederim.

Windows mağazası normalde daha güvenldir. Ama Microsoft zaten her türlü verinize erişecektir. Onun OS'unu kullanıyorsunuz sonuçta. Eğer orijinal sitesinden kuracaksanız siteyi tavsiye ederim.
Siteyi tavsiye etmendeki sebep nedir? güncellemeleri vs hangisi daha erken sağlıyor. Linuxteki mantık ile söylüyorum, Store'den güncellemeleri kontrol etmek daha kolay.

Takip ediyor mu düşüncesi bence saçma. Neden derseniz adamların işletim sistemini kullanıyorsunuz. Program kurduğunuz yer fark etmez.
Fark etmez demişsiniz ama şunu gördüm, Brave'yi .exe olarak kurduğumda VPN hizmetinide yüklüyor ama Store'den kurduğumda böyle bir şey görmedim henüz.

Siteyi tavsiye etmendeki sebep nedir? güncellemeleri vs hangisi daha erken sağlıyor. Linuxteki mantık ile söylüyorum, Store'den güncellemeleri kontrol etmek daha kolay.

Fark etmez demişsiniz ama şunu gördüm, Brave'yi .exe olarak kurduğumda VPN hizmetinide yüklüyor ama Store'den kurduğumda böyle bir şey görmedim henüz.
Siteye genellikle güncellemeler daha hızlı gelir. Store kullanan çok fazla geliştirici yok. Ayrıca store'da sizin istediğiniz hızlı güncellemeleri sağlayan Brave Beta gibi şeyler de yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı