Streamlabs ayar önerisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Biyolog
Merhabalar. Twitch üzerinden yayın yapmaktayım. 10 Mbps uploadım mevcut. Stabil bir şekilde 7K ya kadar bitrate verebiliyorum. Sorunum şu şekilde. Aşağıda yazdığım parçalar ile işlemci üzerinden vermek istediğim yayını nasıl en iyi kaliteye çıkartabilirim? İşlemcime ve uploadıma güveniyorum ancak programın ayarlarını nasıl en ust seviyeye çıkaracağımı bilmiyorum. Tecrübeli bir arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim. Bilgisayar özelliklerim şöyle;

İşlemci: Ryzen 7 3700X 4.4 GHz.
Anakart: MSI B350M PRO-VD Plus.
RAM: 2x8 3000 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi olur. Ne yaptıysam görüntü kalitesini düzeltemedim. Full HD yayını sorunsuz cam gibi verebilecek işlemcimiz mevcut ancak ben ince ayarları bilmiyorum :) Yardımcı olursan çok sevinirim. Knight Online yayını yapıyorum üstelik :) İşlemciyi zorlayacak bir oyun da değil :)

Benim ayarlarım da aşağıdaki linkle aynı sadece OBS ayarlardan düşük gecikme modunu açtım tek farkı o ve yayını izleyenler bir şikayet de bulunmadı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi öncelikle Çıkış kısmındaki Basit ayarı gelişmiş yapıp, yayını işlemci üzerinden verdim ve slow kodlamayı seçtim 7k bitrate ile 1080p yayın veriliyor. Gayet başarılı bir şekilde. Sizde deneyebilirsiniz.

Yani aşırı binmiyor ama bizim işlemcilerimiz kaldırıyo. Oynayacağın oyunada bağlı tabi. Ben Knight Online yayını yapıyorum sadece. İşlemci çok kullanılmadığı için %40 civarında rendera ayırıyo. Baya kaliteleşti görüntüm. 7k bitrate de verince tadından yenmiyor :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı