Stres testi zararlı mıdır?

Makaleler
5
Oyun sırasında ısınan dizüstü bilgisayara CPU-Z ile stres testi yapmak için CPU-Z yazılımını indirdim ve 'Stress Cpu' kısmına bastım fakat butona basmam ile birlikte işlemci 82 dereceye çıktı ve fanlar aşırı hızlı dönmeye başladı. Bu testi 10-15 dakika boyunca devam ettirmeli miyim?

Stres testin amacı budur zaten bilgisayarı sınırlarına zorlamak. 30 dk yapmanız yeterli olacaktır arka planda başka uygulama açık olmasın.

Stres testi yapmanın iki amacı vardır bana göre.
1: İşlemcinin tam yük altında ki sıcaklığını kontrol etmek.
2: Overclock yaptıktan sonra sistem kararlı çalışıp çalışmadığını kontrol etmek.
Ayrıca CPU-Z'nin test logaritması çok çok ağır değil. 10-15 dakika teste tabii tutmak zarar vermeyecektir. Zaten işlemci potansiyelinin üstü sıcaklığa çıktığında ya frekansını düşürür ya da sistemi kapatır. Ama siz yine de sıcaklık değerlerini kontrol edin. Eğer yüksek ise fan temizliği ve termal macun değişimi yapmanızı öneririm.

Oyun sırasında ısınan dizüstü bilgisayara CPU-Z ile stres testi yapmak için CPU-Z yazılımını indirdim ve 'Stress CPU' kısmına bastım fakat butona basmam ile birlikte işlemci 82 dereceye çıktı ve fanlar aşırı hızlı dönmeye başladı. Bu testi 10-15 dakika boyunca devam ettirmeli miyim?

Dizüstü bilgisayarlarda 82 derece aşırı normal.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı