Stres testinde framemater sıçraması

itsbati

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Gigabyte Aorus RX 5700 XT'im var,(unigine'in superposition ve heaven programlarını kullandım) Benchmark testleri normal çıkıyor, ama FurMark ile stres testi yaptığımda frametime 34'lerden 70 küsurlere sıçrıyor, kısacası drop yiyorum. FurMark kaynaklı bir sorun olabilir mi? GPU'mda sıkıntı olabilir mi?
(Sistem:
Gigabyte Aorus RX 5700 XT, R5 3600X, Corsair vegance RGB Pro 2x8 3200 MHz, MSI B450 GAMING Plus Max, Cooler Master 700W 80+ Bronze, Kioxia SATA 480GB, Win 10 Pro 20H2)
Not: Her şey güncel, güç nihai performans)

Son düzenleme:
GPU'unda bir sıkıntı olsaydı diğer programlarda da aynı sıkıntılar muhtemel olarak görülürdü.
FurMark ile alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum.

Benzer bir sorun arkadaşımın başına gelmişti. Onda da program kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorduk, sonuçlarda bir değişim FurMark için olmadı ama diğer programlarda gayet sorunsuzdu.
Kafanı takmanı gerektirecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. İyi forumlar.

GPU'unda bir sıkıntı olsaydı diğer programlarda da aynı sıkıntılar muhtemel olarak görülürdü.
FurMark ile alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum.

Benzer bir sorun arkadaşımın başına gelmişti. Onda da program kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorduk, sonuçlarda bir değişim FurMark için olmadı ama diğer programlarda gayet sorunsuzdu.
Kafanı takmanı gerektirecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. İyi forumlar.
Teşekkürler.

Daha önce de konu açmıştım Cod Warzone ve Fortnite gibi battle royale oyunlarında da drop yiyorum, ssd kaynaklı olacağını söylemişlerdi, aldığım ssd kronik sorunluymuş. Ssd iadesi yapamadım çünkü testlerde sorun çıkmıyor, yani ssd'nin sadece performansı düşük.

Undervolt yapmaya karar verdim Junctionlar çok ısınıyordu, stabil bir undervolt yaptım benchmarklar sorunsuz ama Warzone'da 1080p orta ayarlarda hala drop yiyorum. Ben optimizasyondan olduğunu düşünüyorum ama o sıklıkla drop yemem imkansız.

Bir bilgisi olan belki vardır diye buraya bırakıyorum, tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı