Stres testleri her zaman hatayı söyler mi?

RagıpDemiratan

Centipat
Daha fazla  
Yani EKG gibi diyebilir miyiz buna? Parçalarda sorun olup olmadığını anlamak için stres testlerine tabi tutuyoruz biliyorsunuz. Peki ya stres testlerinin her zaman doğruyu söylememe ihtimali var mı? Yani sorun vardır ama göstermez gibi bir durum. Yani en azından her zaman göstermez gibi.

Sorunu biraz da senin anlaman gerekir. Yani işlemci aşırı sıcaksa bunu testlerden sen anlayacaksın ama sorun dediğiniz nedir onu anlamadım. Stres testinde performansını ve genelde ne kadar ısındığını ölçersin. OC falan yapıyorsan stabilite elde edene kadar tekrar tekrar denersin fakat stres testi sana işlemcinin, ekran kartının vs.nin ne kadar ömrü kaldığını söylemez. Söylese söylese stres testi yaparsın alet elinde kalır öldüğünü söyler.

Donanımda sorun varsa yük altında illa patlak verir.
Hocam OCCT 8.0.1 de crashed hatası verdi ve uygulamayı kapattıktan 1-2 dakika sonra da ekran gitti. Benim ekran kartım yeni, marka model AMD RX6400. Güncel sürümde error vermedi, yani sorun olmadığını saptadım. Peki bu iş nasıl oluyor? Hani sürümden hata verdi diyeceğim de, o hatadan 1-2 dakika sonra ekran gitti. Yani benim ekran kartımda sorun mu var sizce? Edit: yeni sürüme hakim olmadığımdan eski sürüm OCCT ile test yaptım. Ekran kartımda yeni çıkmış, acaba bu yüzden çakışma olmuş olabilir mi?

Hocam OCCT 8.0.1 de crashed hatası verdi ve uygulamayı kapattıktan 1-2 dakika sonra da ekran gitti. Benim ekran kartım yeni, marka model AMD RX6400. Güncel sürümde error vermedi, yani sorun olmadığını saptadım. Peki bu iş nasıl oluyor? Hani sürümden hata verdi diyeceğim de, o hatadan 1-2 dakika sonra ekran gitti. Yani benim ekran kartımda sorun mu var sizce? Edit: yeni sürüme hakim olmadığımdan eski sürüm OCCT ile test yaptım. Ekran kartımda yeni çıkmış, acaba bu yüzden çakışma olmuş olabilir mi?

Son düzenleme:
FurMark ile test edin 1dk içinde 90 dereceye çıkarsa sıkıntı olabilir.

Testler nadirde olsa yanıltabilir. Mavi ekran verir PC hatalı parca olunca.
Hocam peki yeni çıkan bir ekran kartını eski sürüm OCCT ile test etmek ne kadar doğru olur? Ya da böyle yaptığım zaman kartın bozulma ihtimali var mıdır? Soruyorum, zira eski sürüm OCCT ile ekran kartı testi yaptığım zaman crashed verdi, 1-2 dk sonra da ekran çöktü siyah ekran olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…