Çözüldü Stress test nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RealisticSir

Centipat
Daha fazla  
Diğer konularda da bahsettiğim gibi yeni bir oyuncu bilgisayarı topladım. Bazı yerlerden yeni aldığım bilgisayar için stress testi yapmam gerektiğini duydum. Stress testi nedir, ne için yapılır? Yapmam gerekir mi ve eğer yapmam gerekirse nasıl yaparım?

Çözüm
Stres testi bir veya birden çok bileşeni temelde zorlamak, ısındırmak ve güç tüketmesini sağlamak için yapılan zorlayıcı testlerdir.

Testten teste süre değişebilir ama temelde her zaman 10-20 dakika arası süre yeterlidir.
Stres testi bir veya birden çok bileşeni temelde zorlamak, ısındırmak ve güç tüketmesini sağlamak için yapılan zorlayıcı testlerdir.

Testten teste süre değişebilir ama temelde her zaman 10-20 dakika arası süre yeterlidir.

Çözüm
Diğer konularda da bahsettiğim gibi yeni bir oyuncu bilgisayarı topladım. Bazı yerlerden yeni aldığım bilgisayar için stress testi yapmam gerektiğini duydum. Stress testi nedir, ne için yapılır? Yapmam gerekir mi ve eğer yapmam gerekirse nasıl yaparım?

Ekran kartı %100 kullanımda ısınıp ısınmadığını anlamak içindi galiba.

Oyun veya bilgi işlem gibi testleri taklit ederek bunları yaparken oluşabilecek hataları ortaya çıkarmak amacıyla yapılan, işleyişi farklılık gösteren ve test ettiği bileşenleri yüksek işlemler ile test edip sonra da bu test sonuçlarını analiz eden yazılımlardır.

Bilgisayarına bir takım dertler (donanım parçalarını zorlamak) sunarak başı ağrıyacak mı (ısınma gibi problemler) diye test edilmesi.

İşlemciye, ekran kartına ve SSD'ye yapmak istiyorum.

İşlemci: Prime95 Small FFTs veya AIDA64.

Ekran kartı: FurMark.

SSD: CrystalDiskMark, tam bir stres testi denemez ama test etmek için ideal. Eğer Samsung marka ise SSD'n Samsung Magician'dan yapabilirsin. Bir de bad sector için HD Tune (Quick Scan tiki kapalı olmalı).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı