Stresten nasıl korunabilirim?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar bu stres yönetemiyorum. Resmi sınavlara girerken hep oluyor ve beni olumsuz etkiliyor. Yazılı sınavlarda da aynısı oluyor. Onu da geçtim sadece bunda değil okulda ders sırasında da oluyor. Özellikle lavabo gitmeyi yasaklayan hocaların dersinde oluyor. Sanki derste tuvaletim gelecek, karnım ağrıyacak gibi hissediyorum. Aileme bunu demedim. Babam az çok anladı geçen resmi sınava girince. Sizce ne yapmalıyım?

21 Nisan bursluluk sınavına girdim. 1 saat sonra çıktım sınavdan. Stres yapıp kaynım ağrıdı. Babam sonradan geldi ve görünce şaşırdı. Sonra çok konuşmadım eve geldik. Biraz zaman geçince noldu orada, neden böyle oldun ? gibi şeyler dedi. Sonra bende stres yaptığımı söyledim o da bana sen buna stres yaptırsan üniversite sınavında ne yapacaksın ? İsraf edersin kendini. Kendini kontrol et gibi şeyler dedi. Stres kontrol edebilir miyiz ?

Ben önceden bayağı stresliydim, benimki tahminim öz güven eksikliğinden kaynaklanıyordu. Bende bu sebeple daha çok atılgan olmaya başladım. Özgüvensizlik problemim gittiğinden dolayı pek stres olmuyorum artık. Eğer özgüvenle alakalı değilse streslendiğin zaman derin nefes alıp ver, konuda profesyonel değilim ama ben çoğu zaman böyle yapıyorum ve stres yavaş yavaş gidiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı