STRIX GTX 1050 Ti 0dB Fan Ayarı nasıl Olmalı?

narko7

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. STRIX GTX 1050 Ti ekran kartı kullanıyorum. 0dB ayarı açık iken kart boşta 50-55 derece arası değerlerde oluyor. Kapattığımda ise 55 dereceden 43 dereceye düştüğünü gördüm. Sizce 0dB ayarı açık mı olmalı yoksa kapalı mı olmalı? Kapalı olması fan ömrüne çok etki eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses yapmıyorsa açık kalmalı ama boşta fan çalışmadan 30-40 derece olması gerekiyor termal macunları en son ne zaman yenilediniz?

Hem fan ömrüne etki eder hem tozlanmasını önler. Ayarı açık kullanın, boşta 55 olması kasa içi soğutmaya bağlı olarak değişir ki bu havalarda normal. Önemli olan yükteki değerler.
Yükte 60 dereceyi geçmiyor. Fakat kapalı iken 12 derecelik bir fark oldu dediğim gibi. Bu fark çekirdek ve bellek ömrünü etkiler mi peki?
Ses yapmıyorsa açık kalmalı ama boşta fan çalışmadan 30-40 derece olması gerekiyor termal macunları en son ne zaman yenilediniz?
Herhangi bir ses sorunu yok. Havalardan dolayı fanlar 60 dereceye kadar çalışmadığı için bana normal gibi geliyor değerler ama emin olamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı